İçeriğe geç

MİT MÜSTEŞARI 20 TEMMUZ’DA NEREDEYDİ?

İmralı’yı ziyaret eden bürokrat ve siyasetçilerin peşine düşen CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, yeni ve ilginç bir iddiayı daha gündeme taşımaya hazırlanıyor. Seyhan, çiçeği burnunda MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın 20 Temmuz Salı İmralı’ya gidip, gitmediğini soruyor.

CHP’li Seyhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ilk kez Odatv’den duyduğunuz şu soruları yöneltecek:

“20 Temmuz Salı günü MİT Müsteşarı Dr. Hakan Fidan’ın yanına iki şahsı daha alarak, İmralı’ya gittiği ve Abdullah Öcalan ile görüştüğü iddiaları doğru mudur? Bu gidiş esnasında helikopter yerine, deniz araçlarının kullanıldığı ve adadaki kamera sisteminin kapalı durumuna getirildiği iddiaları doğru mudur?”

“Eğer bu ziyaret yapılmış ise niçin yapılmıştır? Ziyaret sırasında Abdullah Öcalan ile görüşülmüş ise bu görüşmenin içeriği nedir? Görüşme kamuoyundan neden gizlenmiştir? Görüşmeden Başbakan veya Hükümet üyelerinden herhangi birisinin bilgisi var mıdır?”

O SÖZLERİN DOĞRULANMASI MI?

Ateş olmayan yerden, duman çıkmayacağına göre, Seyhan’ın bu ilginç sorularından sonra bize de bazı parçaları birleştirmek düşüyor.

Cumartesi günü, Öcalan’ın İmralı’daki son “basın açıklamasının” bazı bölümlerine dikkat çekip, “Bu Sözleri Yalanlayacak Biri Var mı?” diye sorduk.Avukatlarının 30 Temmuz’da açıkladığı görüşmedeÖcalan demiştiki;

“Artık bu işi uzatmanın manası yok, artık toplum bu çözümsüzlüğü, oyalamayı kaldırmıyor. Bana burada 7-8 yıldır, dört kez ‘bekleyin’ dediler, her seferinde ‘seçim’ var dediler. Ama sonuç ortada. Bizi oyalıyorlar, durum budur. Ben burada 12 yıldır sabrettim, sorunun çözümü için gece-gündüz uğraştım. Burada sabırla barışı, toplumsal çözümü gerçekleştirmeye çalıştım, bu sabrı gösterdim, ancak benim de bir sınırım var… Ben referandumdan sonra oyalamaya izin vermeyeceğim. Ben gerektiğinde 12 yıl daha dayanırım, gerektiğinde bir saniye bile sabretmem ve oyalamayı asla kabul etmem. İşte referandumdan sonra bu sefer önümüzde seçim var, seçime az süre kalmış bahanesiyle oyalanmayı kabul etmeyeceğim…”

“Ben referandumdan sonra oyalamaya izin vermeyeceğim… İşte referandumdan sonra bu sefer önümüzde seçim var, seçime az süre kalmış bahanesiyle oyalanmayı kabul etmeyeceğim…” sözlerini altını çizelim.

Allah Allah, acaba Öcalan niye durup, dururken “referandum oylamasından” söz etti? Yoksa birileri, Öcalan’a, “Referanduma kadar bekleyin” mesajı mı götürdü?

MGK TOPLANTISI VE SONRASINDA NE OLDU?

Biraz daha geriye, 22 Haziran’da yapılan MGK toplantısına gidelim. Bu toplantıya yeni MİT Müsteşarı Hakan Fidan da ilk kez katıldı.

MGK’nın perde arkasını sadece Cemaatin İngilizce yayın yapan Today’s Zaman Gazetesi, o da 15 Temmuz’da yazdı. Gazetenin Kabineye yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, MGK toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve MİT Müsteşarı Fidan arasında mini bir zirve yapıldı. Zirvede, K. Irak’ta insana dayalı istihbarat çalışmalarına ağırlık verilmesi temelinde yeni bir harekat planı gündeme getirilirken, “Muhtemel istihbarat zafiyetleri” konuşuldu ve MİT’in bölgede hem personel, hem teknik anlamda güçlendirilmesi kararlaştırıldı.

Yine Today’s Zaman’ın bildirdiğine göre, MİT Müsteşarı Hakan Fidan bu toplantının ardından birinci elden bilgi almak üzere Doğu ve Güneydoğu turuna çıktı.

Şu ana kadar Fidan’ın Doğu ve Güneydoğu’da hangi illere gittiği, kimlerle görüştüğü bilinmiyor. Fidan’ın sadece Erzurum’da, Vali Sebahattin Öztürk’ü ziyaretinden haberdar olduk. O da yine Cihan Haber Ajansı sayesinde!..

MİT Müsteşarı’nın son olarak da Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığını ziyaret ettiğini biliyoruz.

Buyurun, 22 Haziran’daki MGK toplantısından bu yana yaşananlarla, CHP’li Tacidar Seyhan’ın sorusu arasındaki bağlantıyı ve eğer MİT Müsteşarı İmralı’ya gittiyse, onu kimlerin göndermiş olabileceğini de siz bulun!..

Müyesser Yıldız

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/turkiye-ile-ilgili-oyle-kritik-bir-madde-var-ki-31102003.html

Kategori:Uncategorized