İçeriğe geç

İlginç Bir Mehmet Ağar Senaryosu

Teröre karşı polis gücü

Namlunun ucunda canlar varken, yap-boz oynanıyor…

Silvan katliamı üzerine, terörle mücadelede polisin devreye sokulması “formülü” icat edildi!..

Son birkaç yılı gözünüzün önüne getirin, hafızalarınızı zorlayın; “açılım” hapını yutturmak için söylenenler kulaklarınızda yankılanacaktır; Terör bitti, bitiyor… Barış, kucaklaşma zamanı… Azzz sonra!..

Yeni “formül” le, bunun koca bir yalan olduğunu, kendi ağızlarıyla itiraf ettiler.

Ve polise ağır silahlar alma yetkisinin verilmesi; Daha geçen yıl bu yetkiyi istemişler, muhalefet ve TSK’nın karşı çıkması üzerine “sehven oldu” deyip, vazgeçmişlerdi.

Anlaşıldı ki vazgeçmemişler, uygun zaman ve zemini bulana kadar ertelemişler!..

Deneme-yanılma bile değil olanlar, resmen yap-boz oynanıyor!.. Neden mi?

AKP iktidara geldiğinde, terör neredeyse sıfırlanmıştı. Bunu sağlayan da askerle birlikte özel harekat timlerinin kahramanca mücadelesiydi.

Bugün özel harekât birliklerinin yeniden sahaya çıkmalarına cevaz verilmesi; bir “yanlıştan” dönüş, ne pahasına olursa olsun terörle adamakıllı mücadele için mi? Yoksa Emniyet’te fethedilmemiş son kale diye bilinen bu birimin de AKP’lileştirilmesi tamamlandığından mı?

Eğer öyleyse kaybedilen bunca cana değdi mi bari?!..

“Özel harekât karanlık işlere bulaşmıştı, çeteleşmişti” denilecektir muhakkak…

Korkut Eken yattı… İbrahim Şahin ve adamları içerde… Son Başkan Behçet Oktay ilginç bir şekilde öldü… Peki o sürecin en önemli ismi Mehmet Ağar ne durumda? Çankaya Köşkü’nde ağırladıkları darbeci Kenan Evren’i dahi göstermelik de olsa sorgulatanlar, Mehmet Ağar’a neden dokunmuyor?

Bunu ben sormuyorum; Bir dönemin, Türk siyasetinde domino etkisiyle AKP’nin önündeki bentlerin yıkılmasını sağlayan o çok önemli olayın ikinci kahramanı Erkan Mumcu sordu.

12 Haziran seçimlerinden birkaç gün önce CNN Türk’te Cüneyt Özdemir’in 5 N 1 K programına çıkan Mumcu, ANAP-DP birleşmesinin engellenmesi konusunda öyle şeyler anlattı, Ağar hakkında öyle ağır suçlamalarda bulundu ki…

Sonunda da dayanamayıp, “Mehmet Ağar’a neden dokunulmuyor?” diye soruverdi. Ama Mumcu’nun bu ağır itham ve iddialarına nedense kimse “ilgi” göstermedi!..

Acaba Ağar bir karşılık verir mi diye bakarak oldum?… Kendisine birkaç gün sonra Zaman Gazetesi’nde yayınlanan bir haberde rastladım. Elazığ’da bir yerel tv’ye çıkmış ve “ Ben olsam AKP’ye oy veririm” demiş.

İster misiniz Özel Harekât merkezli yeni politikanın gizli kahramanı veya sorumlusu yine Mehmet Ağar olsun? Nasılsa o da “düz ovada siyaset” isteyenlerden değil mi?

Evet, terörle mücadelede başa dönüşün bir boyutu bu…Peki bu kararın, “iç savaş” senaryolarıyla bir ilgisi olabilir mi? İlk fırsatta bunu da yazacağım…

Silivri’den kucak dolusu sevgiler…

Müyesser YILDIZ

22 Temmuz 2011

Kategori:Uncategorized