İçeriğe geç

AKP Kurucusu, Yeni CHP’li İçin Şunu Söyledi: “İflâh Olmaz Bir Türk Düşmanıdır”

CHP’nin Cuma-Cumartesi yapılacak olağanüstü kurultayının sloganı “Birlik ve Kardeşlik”.

Acaba kimlerle “birlik”, kimlerle “kardeşlik”?

Kurultay üzeri “ulusalcılara” taarruz atışı yapılırken, sağ kanada, İslâmcılara, hatta PKK uzantılarına el uzatma mı?

Özetle CHP’de “değişim ve dönüşüm” devam ediyor.

Nihayet Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan PM üyeliği teklifi alan Prof. Mehmet Bekaroğlu da CHP’li olmuş. Eski Refah, Fazilet, Saadet Partili. Ardından Numan Kurtulmuş’la HAS Partili. Son olarak 30 Mart seçimlerinde Saadet Partisi’nden Rize Belediye Başkan adayı.

Bekaroğlu sadece Kılıçdaroğlu’nun favorisi değil. Kurultay’da Genel Başkanlığa aday olan Muharrem İnce’nin de Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Bekaroğlu’nu önerdiğini biliyoruz.

Mehmet Bekaroğlu’nun bir özelliğini önce Yeniçağ’dan Aslan Bulut, “CHP’ye Kurulan Bekaroğlu Tuzağı” başlıklı yazısında şöyle anlattı:

“Türkiye’deki Lazlar, çatı kuruluşu olarak Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu başkanlığında Laz Enstitüsü kurdu. Bekaroğlu Lazların taleplerini ‘Yer adlarının iadesi, Lazca’nın ana sınıfından lisans üstü eğitime kadar eğitim dili olması’ şeklinde sıraladı. Caddebostan Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Lazlara, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da destek vererek, ‘Sizi damdan düşenler anlar. Biz de damdan düşenlerdeniz’ dedi.”

Ardından Milliyet’ten Melih Aşık, “Bekaroğlu uyar” diyerek, şunları hatırlattı:

“Kimdir Mehmet Bekaroğlu… 24 Kasım 2003 tarihli Hürriyet’te okuyoruz: ‘Türkiye’de sayıları 600 bini bulan Lazlar, çatı kuruluşu olarak Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu başkanlığında Laz Enstitüsü kurdu. Bekaroğlu Lazların taleplerini ‘Yer adlarının iadesi, Lazca’nın ana sınıfından lisans üstü eğitime kadar eğitim dili olması’ şeklinde sıraladı’… Emin Çölaşan 14 Nisan 1999 tarihinde Hürriyet’te kaleme aldığı ‘Bunları iyi tanıyın’ başlıklı yazısına Bekaroğlu’nun Atatürk’ten ‘Kefere Kemal’ diye söz ettiğini, Humeyni’nin iktidara gelişini de ‘İran’da tam bizim istediğimiz şey olmuştu’ sözleriyle yorumladığını yazıyor. Prof. Bekaroğlu din makyajlı etnik siyaset yapan bir zat… Kemal Bey’in CHP’yi yenilemek için peşine düştüğü isimlere bakınız…”

-Türklere Neden Düşman-

Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis’te yemin ettiği gün Bekaroğlu’nun eski yol arkadaşlarından Avni Doğan’la karşılaştık.

Refah ve Fazilet Partilerinden sonra AKP kurucu üyesi olan Doğan 2011 seçimlerine kadar tam 16 yıl Kahramanmaraş milletvekili olarak TBMM’de bulunmuş bir isim.

Sadece “yol arkadaşı” değil, onu siyasete kazandıran isim olduğunu belirten Doğan, Bekaroğlu’nun “etnik” bakış açısıyla ilgili şu çarpıcı ifadeleri kullandı:

“Bekaroğlu ırkçı değil, iflâh olmaz bir Türk düşmanıdır. Demokratlığı falan hikâye. Bu düşmanlığın nereden kaynaklandığını bilmiyorum, ama Türklerin gelip, buraları işgâl ettiğine inanıyor. Türk olmayabilirsin, ama Türk düşmanı olmaya da hakkın yok.”

Avni Doğan, Bekaroğlu- CHP ilişkisini de şöyle yorumladı:

“Bekaroğlu CHP’de de olur. Garip değil. HDP’de de olabilir. Fazilet’te ve Numan (Kurtulmuş) Bey’in yanında olması çok garipti.”

Bugün itirabıyla CHP üyesi olan Prof. Mehmet Bekaroğlu, geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu’yla yaptığı görüşmenin ardından şunları söylemişti:

“Kılıçdaroğlu’nu CHP’yi Türkiye’de sosyal demokrat, sol, demokrat yapma konusunda çok kararlı gördüm. Ben de kendisine CHP’ye gelme konusunda bende sıkıntı oluşturabilecek, CHP’nin geçmişe ilişkin bagajları olduğunu ilettim. Bu bagajlar konusunda bile komplekssiz Sayın Kılıçdaroğlu. Hatta ben bazı demokrasi ve özgürlüklere ilişkin savunduğum tüm görüşleri savunup, bu konudaki düşüncelerimi iletince, onu benden daha radikal gördüm.”

Ne diyelim; İnşallah Kılıçdaroğlu’nun “Türklüğe” dair görüşleri, Bekaroğlu’ndan daha “radikal” değildir!..

Silivri, Mamak, Şirinyer, Eskişehir, Malatya ve Antalya’ya kucak dolusu sevgiler

Müyesser YILDIZ

3 Eylül 2014

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/iflh-olmaz-bir-turk-dusmanidir-0309141200.html

Kategori:Uncategorized