İçeriğe geç

Ak saçlılardan AKP’ye PKK Muhtırası

Çoğunluğunu MHP’lilerin oluşturduğu, aralarında Uluç Gürkan ve Şükrü Sina Gürel gibi isimlerin de bulunduğu 500 yakın isim 26 sivil toplum örgütü ve 23 facebook grubu bölücü terör örgütüyle müzakereler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kişi ve parti devletine dönüştürülmesi ile “iktidar hukukun üstündedir” dönemi başlatılmasına karşı Türk Milleti’ne çağrıda bulunurken, iktidarı da uyardı.

26 Mart 2013’te “Türk Milleti’nin adı Anayasa’dan çıkarılamaz”, 11 Mart 2014’te “Kıbrıs Girit olmasın” çağrısı yapan grup, bugün ilk kez sokağa çıkıp, Ankara Güvenpark’ta “PKK açılımına” karşı bir bildiri yayınladı.

TBMM eski Başkanvekili Uluç Gürkan, Devlet eski Bakanı Sadi Somuncuoğlu, Dışişleri eski bakanı Şükrü Sina Gürel Prof. Ümit Özdağ, Türk Dil Kurumu eski Başkanı Prof. Ahmet Bican Ercilasun, Prof. İskender Öksöz, Prof. Mustafa Kafalı, emekli öğretim üyesi Sevgi Kafalı ve emekli Büyükelçi Müfit Özdeş’ten ouşan tertip komitesi adına Prof. Erçilasun’un okuduğu bildiride, şu görüşlere yer verildi:

“Aşağıda adları bulunan sosyal medya grupları ve imzası bulunan bizler, Türk Milleti’nin aklı selimine sesleniyor, Türk Milleti adına hareket edenleri uyarıyoruz!

1-Emperyal bir proje olan ‘çözüm süreci’ gereğince ve teröristbaşının baskılarıyla Meclis’ten geçirilen “Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine dair” Kanun, Anayasamıza aykırıdır; Çünkü TBMM’nin egemenliğimizi ve bütünlüğümüzü parçalayacağı belli olan yasalar yapmaya yetkisi yoktur. Devletimizin kuruluş esaslarına ve Anayasamızın belirlediği milli-üniter devlet yapısına aykırı olan bu yasa kabul edilemez, uygulanamaz.

2-Vatanımızı ve Milletimizi bölmek amacıyla bebek, kadın, asker, polis ve öğretmen dahil 40 bin kişinin katili olan teröristbaşı muhatap alınamaz, müzakereci ve yasalara aykırı statü sahibi yapılamaz.

3-Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti, etnik ve mezhep gruplarına göre ayrıştırılıp parçalanamaz; 1000 yıllık egemenliğimiz paylaşılamaz; Vatan toprakları üzerinde, herhangi bir kimliğe dayalı ‘özerk bölge’ gibi ayrı bir yönetim kurulamaz.

4-Ülkemize, her topluluktan milyonlarca akraba olan olmayan kişiler sığınmacı yapılırken, bu imkânın sadece Türk Milleti’nin birer parçası olan Türkmenlerden ve Doğu Türkistan Türklerinden esirgenmesi kabul edilemez; bu ayrımcı tutum insanî, ahlâkî, hukukî ve tarihî sorumluluğumuzla bağdaştırılamaz.

5-Hukuk devleti, kişi ve parti devletine dönüştürülemez; Yargıya güven sarsılarak ‘kendi gücüyle hak arama (ihkak-ı hak)’ ve ‘iktidar hukukun üstündedir’ dönemi başlatılamaz; Türkiye’miz hukuk kargaşasına sürüklenemez.”

Şehit Aileleri Federasyonu, Türkiye Barolar Birliği, Türk Boyları Federasyonu, Milli Düşünce Merkezi, Hukukun Egemenliği Derneği, Türk Aydınlar Vakfı, Azerbaycan Kültür Derneği, Yörükler Türkmenler Derneği, Türkiye Sağlık Vakfı’nın da aralarında bulunduğu 26 sivil toplum örgütü ile Turan Yolu, Bozkurtlar ve Asenalar, Turan Birliği, Bizim Ocak, Ülkücü Otağı, Ülkücüler Otağı MHP gibi grupların yer aldığı 23 facebook grubunun destek verdiği bildiriyi imzalayan 500 isimden bazıları da şunlar:

Ahmet Zeki Bulunç (KKTC eski Ankara Büyükelçisi), Alper Tunga Bacanlı (Antalya Baro Başkanı), Dr. Arslan Tekin (Yeniçağ Gazetesi Yazarı), Aslan Bulut (Yeniçağ Gazetesi Yazarı), Behiç Çelik (Eski Vali ve milletvekili), Dursun Dağaşan (PTT eski Genel müdürü), Edip Özbaş (MHP eski milletvekili), Enis Öksüz (Ulaştırma eski Bakanı), Erdal Sarızeybek (Emekli Albay ve Yazar), Nejat Eslen (Emekli Tuğgeneral), Nuh Mete Yüksel (Emekli DGM Savcısı), Osman Kaçmaz (Sincan eski Hâkimi), Ramazan Mirzaoğlu (Devlet eski Bakanı), Talat Şalk (Emekli Cumhuriyet Savcısı).

Müyesser Yıldız

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/turkiye-ile-ilgili-oyle-kritik-bir-madde-var-ki-31102003.html

Kategori:Uncategorized