İçeriğe geç

7 Yıl Önceki Tweetin Hesabı Soruluyorsa Bunlar Ne Olacak?

Dün İzmir Karabağlar Belediyesi’nin CHP’li üyesi Dila Koyurga, Erdoğan’a sosyal medya üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Bugün ev hapsi şeklindeki adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Erdoğan’a hakaret gerekçesiyle alınan gözaltı ve tutuklama kararları vakay-ı adiye haline gelse de bu olaydaki ilginçlik şu:

Bizzat Erdoğan’ın avukatlarının hakkında suç duyurusunda bulunduğu Dila Koyurga, sözkonusu mesajları 2013’te, yani 7 yıl önce Erdoğan Başbakan iken paylaşmış. Ve henüz 17 yaşındaymış.

O kadar geriye gidiliyorsa, gel de bazı isimlerin Erdoğan’a yönelik ağır sözlerini hatırlama.

Örneğin şu anda AKP Genel Başkanvekilliği koltuğunda oturan Numan Kurtulmuş… 2012’de AKP’ye geçene kadar şu ifadeleri kullanmadı mı?

“Otel lobisinde değil, Birleşmiş Milletlerde, OECD salonlarında ‘one minute’ demek marifettir. Sayın Başbakanın kalbi Ali diyor, dili Muaviye söylüyor.”

Kurtulmuş, “Harun olmaya geldiler, Karun oldular. Biz firavun olmayacağız” dediğinde de Erdoğan’ın elçi gönderip, “Bize firavun demesin” talebinde bulunduğunu, o dönem Kurtulmuş’un Yardımcısı olan Mehmet Bekaroğlu açıklamadı mı?

2011’de, Erdoğan’ın içki içenleri aşağıladığını iddia edip, sertleşen üslubu hakkında şunları söyleyen de Kurtulmuş’tu.

“Bu, kamplaşma siyasetinin bir parçası. Daha önce de kendisiyle ilgili karikatür çizenleri, yazı yazanları mahkemeye vermişti. Siyasilerin aleyhinde yazı yazılır. Siyasetçilerin medyayla kurduğu ilişki yandaşlar ve karşıtlar şeklinde olmamalıdır. Eleştirilerden siyasetçilerin yararlanmaması gerekir.”

Yine 2012’de AKP’ye geçen ve çeşitli görevler üstlenen, şimdinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu… Erdoğan ve AKP’ye neler demedi ki!.. İşte bazıları:

– Bu ülkenin herkese çatan ve kaos yaratan bir Başbakanı var ki, akşam evine gittiğinde karısına ve çocuklarına boynu bükük kalan esnafın, çiftçinin yerine kendini koymuyor. Kendisi evindekilerin yüzüne nasıl bakıyor? Başbakan at üstünde durmayı nasıl beceremediyse, ülke yönetmeyi de aynı şekilde beceremedi.

– Paçalarından yolsuzluk akıyor. Türkiye’de ihale ve yandaş belediyeciliği yapılmaktadır.

– Bu hükümet Çarkıfeleğe benziyor. Çeviriyorsun, boş geliyor. Bir daha çeviriyorsun, pas geliyor.

– Ey Recep Tayyip Erdoğan, boyun eğdin, emir eri oldun, milletin ümitlerini boşa çıkardın. Boyan döküldü Tayip Erdoğan.

– Onların tek becerileri kavga çıkarmak, kaos oluşturmak, milletin değerleri üzerinden çekişmektir. Yeter artık milletimi bölmesinler, milletimi ayrıştırmasınlar, milletimin değerleriyle, inançlarıyla uğraşmasınlar.

– Yolsuzluklarla mücadele edeceğim diyen hükümet, Türkiye’yi yolsuzluk çukuru içine batırdı. “Tüyü bitmemişin hakkını yedirmeyeceğim” dediler, her gün tüyü bitmemiş yetimin üzerinden siyaset yapıyorlar. “Bu ülkeyi rant ülkesi yapmayacağım” dedi Sayın Başbakan, rantın babasını getirdi. Bunlar yarım doktor, yarım hoca.

– AKP mensupları uzun zamandır genel başkanları ve başbakanlarını, Başbakan da kendisini padişah olarak görmek istiyor.

-Onlar da AKP’li Oldu-

Haydi o kadar geriye değil, 3 yıl öncesine gidelim.

24 Haziran 2018 seçimlerinde İYİ Parti’den Manisa Milletvekili adayı olan Tamer Akkal, seçim çalışmaları sırasında Erdoğan’ın tek adam rejimi kurduğunu anlattı. AKP-FETÖ ilişkisi konusunda şunları söyledi:

“FETÖ 25 sene önce devlete girmiş, ama AKP döneminde MİT’e, askeriyeye sızdırılmış. Nasıl bir pişkinliktir ki, kendileri bu ülkeye bu belayı saldılar, kendileri başkalarına FETÖ’cü diyor. Biz FETÖ’ye vatan haini dediğimizde ‘tövbe de çarpılırsın’ diyen AKP’li yöneticiler, şimdi bize FETÖ’cü diyor.”

Bilindiği gibi, Akkal seçildikten 7 ay sonra İYİ Parti’den istifa edip, AKP’ye geçti.

Bir diğer isim, İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Çokal…

Kasım 2019’da, “Sayın Cumhurbaşkanımıza ilişkin en küçük bir yorum, savcılar tarafından mercek altına alınırken, Atatürk’e ve Cumhuriyet’e sövenlere dokunan yok” eleştirisini yaptı. Ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Kabine yerine kabile seçildi… Bakanlar damattan seçiliyor… Saray harcamaları öne çıkıyor… Tek adam rejimi…”

Hakkında Erdoğan’a hakaretten suç duyurusunda bulunulmadığı gibi, sadece 2 ay önce AKP’ye geçti. Rozetini de bizzat Erdoğan taktı.

2 yıldır Cumhur İttifakı’nın ortağı olan MHP Lideri Bahçeli’nin 15 Temmuz darbe teşebbüsüne kadar, özellikle de “Çözüm süreci” ile 17/25 Aralık operasyonlarına ilişkin Erdoğan ve AKP’ye yönelik ağır suçlamalarına ise hiç girmeyelim.

7 yıl önceki 2 paylaşımı yüzünden gözaltına alınıp ev hapsiyle serbest bırakılan Diya Koyurga’ya dönersek;

Koyurga’nın hesabını kapattığı bildirilince, suç duyurusunda bulunan avukatlardan birisi, şu açıklamayı yaptı:

“Hesap kapatıp, sıfırlayarak kurtulamasın. Dila Koyurga’nın tüm tweetleri şikayet üzerine, savcılık talimatıyla kolluk tarafından kayıt altına alınmıştır.”

Yukarıda aktardığımız açıklamalar savcılık talimatıyla kolluk kuvvetleri tarafından kayıt altına alınmamış olsa da görüldüğü üzere arşivlerde ve hafızalarda duruyor!..

Belki bir gün lâzım olur, hatırlatalım istedik.

Silivri’deki Barış’lara, Hülya Kılınç’a ve Murat Ağırel’e kucak dolusu sevgiler.

Müyesser YILDIZ

28 Mayıs 2020

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/7-yil-onceki-tweetin-hesabi-soruluyorsa-bunlar-ne-olacak-28052010.html

Kategori:Uncategorized