İçeriğe geç

Adil Öksüz’ün yerini öğrenince bakın ne yaptılar

1 ay önce 15 Temmuz darbe teşebbüsünün 4’üncü yıldönümüydü. Koca 4 yıl geçti, ama ne “FETÖ” kumpaslarının ne de 15 Temmuz’un firar etmiş isimleri hala yakalanamadı.

Hatırlayacaksınız, sözde savcı Zekeriya Öz’ün Almanya’da olduğu ve Alman istihbarat örgütü tarafından korunduğu ortaya çıkınca Erdoğan, Merkel’den Öz’ün iadesini istemiş, “Vermezseniz, siz de benden kimseyi alamazsınız” resti çekmişti.

Merkel, Öz’ü vermezken, istediklerinin çoğunu aldı ve yaptırdı. Bakın şimdi de Yunanistan’la krizde yegâne umudumuz, güvencemiz haline geldi.

Neyse, konumuz Almanya ile ilişkilerimiz değil, yine bu ülkede yaşadığı öne sürülen firari bir diğer isim, Adil Öksüz.

“TSK’nın imamı” olduğu, 15 Temmuz’dan önce darbe toplantıları yaptığı, hazırlanan planları Pensilvanya’ya götürdüğü, 15 Temmuz gecesi darbeyi bizzat Akıncı Üssü’nde yönettiği biliniyor. Ertesi gün gözaltına alındığı halde anlaşılamaz bir şekilde serbest bırakıldığı ve adeta kuş olup uçtuğu da!..

Malum, Akıncı davası Sincan’da devam ediyor. Duruşma salonuna 1 kilometre mesafedeyim; ama hapsedildiğim için duruşmaları maalesef izleyemiyorum.

Neyse ki, parmaklıklar sınır tanımıyor, oradaki gelişmelerden iyi kötü haberdar oluyorum.

İşte buradan aldığım son haber Adil Öksüz’le ilgili. Hemen anlatayım.

ADI SAMET ADRESİ DE ŞU

3 Haziran günü Alo 140 Terör İhbar Hattı’na bir ihbar gelir.

Arayan kişi, Adil Öksüz’ün Almanya’daki adresini koordinatlarına kadar verir. Kullandığı kimlikteki adının da “Samet” olduğunu belirtip, güvenlik güçlerinin “kimlik bilgilerinin gizli kalması şartıyla” kendisinden bilgi alabileceğini söyler.

Kayıt numarası verilen bu ihbar 5 Haziran’da Emniyet Genel Müdürlüğü’nce resmi yazıya dökülüp, “sözkonusu ihbarın tetkiki ile adli makamların talimatları doğrultusunda gereği” yapılmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilir.

TALİMAT VERİLMESİ HALİNDE

Yazıyı alan Ankara Emniyeti ne mi yapar?

12 Haziran’da Akıncı davasının görüldüğü 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne şöyle bir yazı yazar:

“Konu ile ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ilgi (b) sayılı yazısı 2018/156 esas numaralı dosyanıza eklenmek üzere yazımız ekinde gönderilmiş olup, bahse konu ihbar ile ilgili olarak talimat verilmesi halinde gerekli çalışmalar yapılacaktır. Arz ederim.”

15 Temmuz’un en önemli ismi. Doğru yanlış, hakkında böyle bir ihbar geliyor; ama hemen harekete geçmek yerine mahkemeden talimat istenmesi ve bunun beklenmesi yoluna gidiliyor.

Anlayan beri gelsin!..

Gariplik bundan ibaret değil. Dosyaya bu yazının geldiğini öğrenen bazı sanık avukatları Kurban Bayramı’ndan önceki talep duruşmasında, gerekli talimatın hemen verilip Adil Öksüz’ün yakalanmasını ister.

Ne mi olur?

Mahkeme avukatların tüm taleplerini, dolayısıyla bunu da reddeder.

Hep birlikte şaşırmış gibi yapalım mı?

Sincan’dan Silivri’deki Barış Pehlivan’a, Hülya Kılınç’a, Murat Ağırel’e ve açık cezaevindeki tüm dostlara kucak dolusu sevgiler…

Müyesser Yıldız

Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu

G4 Blok

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/turkiye-ile-ilgili-oyle-kritik-bir-madde-var-ki-31102003.html

Kategori:Uncategorized