İçeriğe geç

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Hakkında AKP’li Külünk’ten Savcıya Tam 60 Delil!..

Halen AKP MKYK üyesi olan İstanbul eski Milletvekili Metin Külünk’ün Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında gündeme getirdiği iddialar nihayet Savcıların önüne geldi. Külünk’ün, Erbaş’ın “FETÖ” bağlantısıyla ilgili tam 60 delil sunduğu öğrenildi.

Bir süredir sosyal medya hesabından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve bazı kurum çalışanlarının “FETÖ ile irtibat/ iltisaklarını” sorgulayan, ayrıca PKK’ya destek veren şirketlere fahiş ödemeler yapıldığını öne süren, ancak hiçbir sorusuna cevap alamayan AKP’li Metin Külünk son olarak, “Her şey delillere dayanıyor. Cumhuriyet savcısının benimle temasa geçmesini bekliyorum.” demişti.

Nihayet bir Cumhuriyet Savcısı, Külünk’le temasa geçti; ancak iddialarını soruşturmak için değil, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın onun hakkında yaptığı suç duyurusuyla ilgili işlem yapmak üzere.

Bilindiği gibi; iddialar karşısında günlerce sessiz kalan Diyanet İşleri Başkanlığı 9 gün önce Külünk’ün “iftiralarda ve gerçeği yansıtmayan iddialarda bulunduğunu” belirterek Külünk hakkında hukuki sürecin başlatıldığını açıklamıştı.

Suç duyurusunun zamanlaması da dikkat çekiciydi. Cumhuriyet Gazetesi’nden Sefa Uyar, Metin Külünk’ün son iddiasında isim vermeden gündeme getirdiği ismin, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un eniştesi olduğunu, bir gün sonra Tunç’un Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı makamında ziyaret ettiğini ve suç duyurusunun da bundan sonra yapıldığını ortaya çıkardı.

Savunma Yapmadı Suçladı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın suç duyurusunun akıbetine gelelim.

AKP’li Metin Külünk, üç gün önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdi.

Edinilen bilgiye göre; “kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla ifadesi alınan Metin Külünk, 50 sayfanın üzerinde savunma yaptı. Savunmasında kamuoyu önünde dillendirdiklerinin dışında başka iddiaları da gündeme getiren Külünk, bunlara ilişkin 60 delil ve oldukça kalabalık bir tanık listesi sundu.

Külünk’ün savunmasının sonunda ise Savcı’dan, tüm bu iddiaların araştırılıp Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında “örgüt üyeliğinden” soruşturma açılmasını istediği öğrenildi.

Bir tarafta iktidarın adeta baş tacı ettiği Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, diğer tarafta AKP’nin kurucusu ve MKYK üyesi olup iddialarından geri adım atmayan Metin Külünk var.

Haliyle de gerek içeriği gerekse sonucu itibarıyla hayli ilginç ve dikkat çekici bir dosya olacak gibi.

Şu anki beklenti; Savcılığın, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın suç duyurusu hakkında “takipsizlik” kararı vermesi.

Ancak Saray’ın da artık Erbaş’tan rahatsız olduğu iddiaları doğru ise; bakarsınız, Külünk’ün bu hacimli savunması hiç beklenmeyen sonuçlara yol açabilir!..

Haydi hayırlısı!..

Müyesser YILDIZ
16 Eylül 2023

Kategori:Uncategorized