İçeriğe geç

“Bu Görüntüler İyi ki Servis Edildi”

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasına devam edildi.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü 7’nci celsesinde iddia olunan örgütün siyasi ve yargısal bağlantılarını yürütmekle suçlanan AKP eski Ankara İl Başkan Yardımcısı ve Çankaya Belediye Meclis üyesi Barış Kurt’un avukatlarının savunmalarıyla başladı.

Sadık Soylu Geldi mi?

Avukat Muhammet Hardalaç, dövüldüğünü öne süren Erkan Doğan’ın 8 ifadesi olduğunu, 2016-2018 yılları arasında verdiği üç ifadede Barış Kurt’un adının geçmediğini, daha sonraki ifadelere eklendiğini anlattı. Gizli tanıklardan birisinin, “Barış Kurt, Ayhan Bora Kaplan’ın tutuklandığı gün Sadık Soylu ile adliyeye geldi.” şeklindeki iddiasının da doğru olmadığını vurgulayan Av. Hardalaç, “Bu bana da soruldu. Hayır, o gün Sadık Soylu ile olmadım. Var mı baz, kayıt?” dedi.

Gizli tanığın savcılıkta verdiği ifadenin değiştirildiğini de öne süren Av. Hardalaç, mahkemenin istediği HTS kayıtlarıyla ilgili yanlışlıklar ve çelişkilerle dolu bilirkişi raporunu hazırlayan O. H.’nin polis memuru olduğunu ve tam bu soruşturma üzeri emekliye ayrıldığına, 17 günde 17 milyon veri incelediğine dikkat çektikten sonra, “Bilirkişi hata mı yaptı, bilerek mi yaptı; gelsin anlatsın.” talebinde bulundu.

Barış Kurt’un diğer avukatı Nazmi Kobal da davanın müştekisi Erkan Doğan’ın dolandırıcılıktan 5, yaralamadan bir sabıkası olduğunu kaydetti.

Davanın 1 numaralı sanığı Ayhan Bora Kaplan’ın avukatlarından Doğan Soyaslan ise siyasi olaylarla bağlantılı bir davayla iç içe olduklarını belirterek, “Bir bakan değişikliğine bağlı olarak bu dava açıldı. Ayrıca 15 Temmuz’un lehinde aleyhinde olanlar var, bunun da katkısı olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Av. Soyaslan, müşteki Erkan Doğan’ın, Ayhan Bora Kaplan’ın kendisinin dişlerini çektiği iddiasına ilişkin de şunları söyledi:

“Bora Kaplan kerpetenle 3-4 tane diş çekti diyorlar. Basında da bu iddia yer aldı. Nasıl çekecek ki? Kerpeteni nereden bulmuş? Olacak iş değil. Kan kaybından ölür insan.”

Bora Kaplan’ın avukatlarından Umut Köroğlu da bu dosyanın tozlu raflarda kalmayıp sürekli tartışılacağını vurguladıktan sonra Kaplan’ın gözaltına alınma görüntüleri için, “Darp edilmek suretiyle nasıl yaka paça alaşağı edildiğini hepimiz seyrettik. İyi ki servis edildi.” dedi. Kendilerinin ulaşamadığı bilgileri firari FETÖ’cülerin yaptığı yayınlardan öğrendiklerini ve iddianame çıkınca bunların doğru olduğunu gördüklerini bildiren Av. Köroğlu, “İddianamede büyük abi olduğu öne sürülen kişinin Bora Kaplan olmadığını baz kayıtları ve ifadelerle ispatladım. İddia makamı da büyük abinin Bora Kaplan olduğunu ispatlasın.” diye konuştu.

Sanık avukatlarının savunmalarının tamamlanmasından sonra tahliye taleplerine karar vermek üzere duruşma yarına bırakıldı.

Müyesser YILDIZ
25 Nisan 2024

Kategori:Uncategorized