İçeriğe geç

Bora Kaplan Davasında Tahliye Yok

Geçen hafta başlayan Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasına devam edildi.Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü 19’uncu celsesinde, geçen hafta beyanları alınamayan avukatlar beyanda bulundu. Sanıklardan Hasan Arslantaş’ın avukatı İbrahim Batuhan Aydoğan, soruşturma savcısının KOM polisleriyle WhatsApp yazışmalarını okuyup, “Savcı kollukla kol kola girip aleyhte delil toplamıştır. Böyle olunca bizim savunma yapmamızın da anlamı kalmıyor.” dedi.Müvekkilinin vale olarak sigortalı çalışıp ayrılmış biri olduğunu belirten Av. Aydoğan, “Sigortalı çalışan örgüt mü olur?” diye sordu.

Geçen Cuma Ayhan Bora Kaplan’ın beyanı yarım kalan avukatı Tarık Teoman da Kaplan’ın usülsüz bir şekilde gözaltına alındığını ve kamuoyuna canavarlaştırılarak sunulduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bora Kaplan sözde örgütün lideri değil. Bora Kaplan kendi başına gelen veya gördüğü olaylarda 155’i ve 112’yi defalarca arayan biri. Bu tavır bir örgüt lideri profiline uyuyor mu?”

Emniyet Mülakatı Kaldırdı mı?

Av. Tarık Teoman, Bora Kaplan’ın ve diğer sanıkların Emniyet’teki ifadelerinin mülakat adı altında yasak yöntemlerle alındığını öne sürerken şunları anlattı:

“Bu soruşturmayı yapan polisler tutuklandıktan sonra bir avukat arkadaşımız müvekkiliyle görüşmek için Emniyet’e gitmiş. Müvekkili etkin pişmanlıkta bulunacağını söyleyince avukat, polis amiri ile görüşüp müvekkiliyle mülakat yapıp yapmayacaklarını sormuş. Amir, ‘Aman aman, mülakatı kaldırdık. Biz artık öyle şeyler yapmıyoruz.’ demiş. Bir musibet bin nasihatten evladır.”

Bu dosyanın başka saiklerle açıldığını düşündüğünü bildiren Av. Tarık Teoman, dişlerinin çekildiğini öne süren Erkan Doğan’ın birbirinden farklı bir sürü beyanı bulunduğunu, Mahfuz Tatar cinayetinde Bora Kaplan’la ilgili herhangi bir delil bulunmadığını ve Semih Arslan’ın ölümünün cinayet değil kesinlikle intihar olduğunu savunup Bora Kaplan hakkında bir an önce tahliye kararı verilmesi gerektiğini söyledi.

Beynların tamamlanmasından sonra ara karar müzakeresi için duruşmaya saat 15.00’e kadar ara verildi.

Saat 15.00’te kararı açıklamak üzere mahkeme toplandıktan sonra Başkan, Savcı’ya mütalaasını sordu. Savcı, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamıyla, esas hakkında mütalaayı hazırlamak üzere dosyanın savcılığa tevdiini istedi.

Savcı’nın bu mütalaasının ardından Mahkeme Başkanı, HTS kayıtları için aynı bilirkişiden rapor alınması dışında sanık ve avukatların tüm taleplerinin reddedildiğini ve tutuklu sanıkların tutukluluğuna devamla dosyanın esas hakkında mütalaasını hazırlamak üzere savcılığa tevdiinin kararlaştırıldığını açıkladı. Duruşma 11 Ekim’e ertelendi.

Müyesser YILDIZ
16 Eylül 2024

Kategori:Uncategorized