İçeriğe geç

DTP’LİLERLE BUNLARI KONUŞTUNUZ MU?

PKK’nın Şemdinli baskını üzerine, hemen ilk anda, “8 şehidimizle ilgili Genelkurmay’dan tatmin edici açıklama bekliyorum” diyen TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’e her kesimden tepki yağıyor.

Tepkiler üzerine ne demek istediğine açıklık getiren Şahin, “Milletimizin hissiyatına tercüman olduğunu” duyurdu. Şahin şunları söyledi:

“TBMM başkanı olarak bunu söylemek durumundaydım. Kimse lütfen alınmasın, darılmasın. Hükümetin hataları varsa, hükümet hatalarını düzeltmelidir. Bir eksiği var mı? Hükümette değerlendirsin, Silahlı Kuvvetlerimiz de değerlendirsin. Ne ben bu açıklamayı yaparken hükümetin yanındayım, ne Başbakanlığa bağlı ilgili bir kuruluş olan Genelkurmay Başkanımızın karşısındayım, ne onu eleştirmek için bunları söylüyorum. Ama herkes görevini dört dörtlük yapmalı. Artık Türkiye ve Türk milleti bu terör belasından kurtulmalıdır. Milletimizin böyle bir beklentisi var. Ben de milletimizin meclisinin başkanı olarak bunları söyledim. Gerekirse de söylemeye devam ederim.”

Malum geçen hafta PKK’nın şehir örgütlenmesi olan KCK’yla ilgili iddianame açıklandı. Söz konusu iddianamede, dönemin Adalet Bakanı sıfatıyla Şahin’den de söz ediliyor ve DTP’lilerle yaptığı bir görüşmenin ses kaydına yer veriliyordu.

ODATV olarak, tamamen “Milletimizin hissiyatına tercüman” olmak amacıyla biz de Şahin’e bazı sorular sormak istiyoruz.

KCK İddianamesindeki ses kaydına göre, Öcalan’ın cezaevi koşulları ve saçının kesilmesi üzerine DTP’liler grup kararı alıp, sizinle görüşmeye gelmişler…

Soru 1- Böyle bir görüşme oldu mu?

Yine iddianameye göre, “saç kesme” meselesi için “Benim haberim kesinlikle yok… Gerekirse görevden alacağız” demişsiniz…

Soru 2- Bunları söylediniz mi? “Gerekirse görevden alacağız” dediğiniz kimdi? Aldınız mı?

İddianameden bir başka satır; DTP’liler, Öcalan için televizyon istemiş… Yorum yapmamış, daha önce söylediğiniz şeyi tekrar etmişsiniz…

Soru 3- Öcalan’a TV verilmesi konusunda yorum yapmadığınız doğru mu? İmralı’yı sık sık denetleyen Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi CPT’nin bu konudaki talebi üzerine Adalet Bakanlığı’nın, “Böyle suçlulara hiçbir AB ülkesinde TV verilmiyor” şeklinde resmi cevap verdiğini bilmiyor muydunuz, yoksa unuttunuz mu?

Ve iddianamedeki can alıcı bölüm; “Bazı konularda bazı şeyler yapmak istiyoruz, ama durumları da biliyorsunuz” demişsiniz.

Soru 4- Doğru mu? Doğruysa, “hangi konularda, hangi şeyleri yapmak istiyorsunuz”? O “şeyleri” yapmanıza engelleyen “durumlar” nelerdir?

Sayın Başkan, “Lütfen alınmayın, darılmayın”… Bu soruları soruyoruz, çünkü;

Milletimizin ve devletimizin yanındayız,

Herkesin “görevini dört dörtlük yapmasını” istiyoruz,

Hiç kimse, “PKK ve BDP’yi cesaretlendirmesin” diyoruz,

Terörle mücadelede hata yapanların, “hatalarını düzeltmelerini” bekliyoruz,

Ve daha fazla geç kalmadan milletimizin, hem terör, hem bölücülük belasından kurtarılmasını diliyoruz.

Müyesser Yıldız

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/turkiye-ile-ilgili-oyle-kritik-bir-madde-var-ki-31102003.html

Kategori:Uncategorized