İçeriğe geç

Yıldız: “Mahkeme Beni Muhatap Almıyor

Odatv’de köşe yazarlığı yaparken evinde arama yapılıp ardından gözaltına alınan ve tutuklanan Gazeteci-Yazar Müyesser Yıldız, muhatap bulamamaktan dolayı adeta isyanın eşiğine geldi. Yıldız: “Mahkeme beni muhatap almıyor. Cevap bile vermiyor. 3 aydır yasanın emredici hükmü olan aylık tutukluluğumun gözden geçirilmesi ve sonucun tutukluya tebliğ edilmesi işlemi bile yapılmıyor. Mahkeme dışında siyasilere, gazetecilere, bakanlara, Başbakan ve TBMM Başkanı’na mektup yazdım. Uğradığım haksızlığı, adaletsizliği görecek bir muhatap arıyorum. Muhatap bulamamak beni çıldırtıyor. İlla bir eylem mi yapayım? Benim canıma mı zarar gelmesini bekliyorlar ilgilenmek için. Devlet Kandil’i muhatap alıyor, beni muhatap almıyor mu yoksa?” dedi.

Avukatı Nebi Doğan aracılığıyla yaşadıklarını kamuoyuyla paylaşmak amacıyla bir açıklama yapan Yıldız, “Uzman raporu üzerine verilen tahliye dilekçesinin tam 8 sahife ve hakkımdaki ana delille ilgili ciddi bir durum konduğuna” işaret etti.

SAVCI NE DERSE O OLSUN

Yıldız: “Yine rapor dışında tahliye talebinin nedenleri var. Ama mahkemenin kararında ne rapordan ne de tahliye dilekçesinden tek bir kelime dahi geçiyor. Hakimlerin okumadığı sonucuna gayet rahatlıkla varılabilir. Eğer tek bir kelime bile tahliye dilekçemizden bahsedilmez ise beni birey yerine koyduklarını, hakkımı, hukukumu aramak için ileri sürdüğüm hususları incelediklerini bilmek istiyorum. Bana öyle geliyor ki bizlerden önce bu ülkede adaleti, hukuku kurtarmak lazım. Çünkü onlar kurtulmadan bizim kurtulmamız pek mümkün görünmüyor.” diyerek içinde yaşadığı durumun vehametini ortaya koydu. Yıldız, mahkemenin 4 Kasım tarihli kararı incelendiğinde pek çok sanığın tahliye talebi ile delil iadesi vb. pek çok konunun aynı kararda ele alındığının ve birer cümle ile geçiştirildiğinin açıkça anlaşıldığını ifade etti. Yıldız, tüm taleplerde Cumhuriyet Savcısı’nın görüşü doğrultusunda karar verilecek ise o zaman talepte bulunmaya gerek olmadığını kaydetti ve “Bekleyelim, savcı ne derse o olsun.” dedi. Yıldız’ın avukatı Doğan’ın tahliye talebinde en kuvvetli deliller arasında olduğu iddia edilen ‘Ulusal Medya 2010.doc’, ‘Hanefi.doc’, ‘Yalçın Hoca.doc’ isimli dosyaların müvekkilinin bilgisayarına bilgisi dışında yüklendiğinin anlaşıldığı da hatırlattı.

Kategori:Uncategorized