İçeriğe geç

Bayrağı Balkondan Türk’ü Tabeladan İndirmek!..

Bölücü terörle mücadele ediyorlar… Sözde… Yağıp esip gürlüyorlar… Ya icraat? PKK ve patronlarının isteklerini, hızlandırılmış programla bir bir yapmaya devam ediyorlar. Birkaç gün önce Beytüşşebap’ta askeri lojmanlardan Türk Bayrağı’nı indirtmişlerdi. Dün de Siirt’te Türk’e dair tabelaları…

Atamızın “Ne mutlu Türküm diyene!” sözünden Gül, Erdoğan, bir de PKK rahatsızdı. Şehit cenazeleri kalkarken onu da indirdiler işte. “Bir Türk dünyaya bedel, Türk öğün, çalış güven.” sözleri de… Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın memleketi Siirt’te oldu bu.

Yandaş medya sevinçle duyuruyor haberi: “12 Eylül darbecilerinin Siirt’e astığı tabela kaldırıldı!” diye… Siirt’e yeni atanan Vali Ahmet Aydın, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek için üst üste adımlar atıyormuş. Birçok kişinin tepkisini çeken “Türk; öğün, çalış, güven!” yazılı tabelayı kaldırtması da bu adımlardan biri olmuş. Karayolları ekiplerinin tabela operasyonunu izleyen vatandaşlar atılan adımdan duydukları memnuniyeti dile getirmiş. Çünkü ‘tekçi’ çağrışımlar içeren bu tabelalar herkesi rahatsız ediyormuş.

Yandaşlar benzer tabelaların Diyarbakır başta olmak üzere birçok ilde daha bulunduğunu hatırlatmış. Onlar da “tiz indirile!..” demeye getiriyorlar.

Bu tabelaların kimler tarafından yazdırıldığı ve asıldığı sorusu yıllarca cevapsız kalmış filan. Velev ki 12 Eylül darbecileri astı; o sözler kimin ve ne anlatıyor, önemli olan bu. Ah, keşke 12 Eylül ürünü daha başka şeyleri de vinçler veya çekicilerle kaldırabilsek!.. Mesela 12 Eylül Anayasası’ndan tepe tepe yararlanıp, iktidar olup, ülkenin altını üstüne getirenleri.

Beytüşşebap’ta bayrak, Siirt’te tabela indirilirken PKK’nın Beytüşşebap saldırısından önce askerlere destek kuvvet gelmemesi için tahrip ettiği Hisarkapı Köprüsü’nün onarımına başlanmış. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı onarım sırasında köprü girişine 2 Türk Bayrağı dikilmiş.

Aklımızla alay ediliyor adeta… Diyecek söz bulamıyorum: “İnşallah o bayrağı dikenler hakkında soruşturma açılmaz.” dışında.

Başbakan Erdoğan muhalif yıllarında: “Hala terörü Cudi dağında arıyorlar. Terör Meclis’te yahu! Terör Bakanlar Kurulu’nda. Orada işi halledin.” demişti.

Amaç terörü değil, Türklük’ü halletmek olunca bunlar yaşanıyor işte!.. İndirin, indirin… Bakalım Türklük’ü, bayrağı, Atatürk’ü milletin yüreğinden nasıl indireceksiniz?

Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe’ye kucak dolusu sevgiler…

Müyesser YILDIZ

6 Eylül 2012

Kategori:Uncategorized