İçeriğe geç

Ankara’da Bir Gazi Duruşması

Ülke yine şehit cenazeleri için saf tutarken Ankara’da bir Güneydoğu Gazisi’nin duruşması vardı bugün. O Gazi “Ergenekon” çuvalına atılıp 3.5 yıldır Silivri’de yatırılan Üsteğmen Avukat Serdar Öztürk’tü.

“Ergenekon”dan tutuklanan emekli Albay Levent Göktaş’ın avukatlığını yaparken devlet içinde ‘casusluk’ yapan malum çetenin ucunu yakalayıp tüm ilgili birimleri uyarırken kendisini Silivri’de buldu. Başına gelenleri, “İkinci kez Gazi oldu” diye nitelendirmiştim. İlk fırsatta yeniden anlatacağım.

Bugün Ankara’daki duruşmanın konusu, kendisine bu komployu düzenlediğini belirttiği isimlerden bazılarının açtığı hakaret davasıydı. Öztürk’ün mahkemede yaptığı savunmaları hakaret saymışlardı. Sabah saatlerinde Silivri’den Ankara’ya getirildi. Ailesi, yakınları, Vardiya Bizde Platformu üyeleri ile Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzoğlu oradaydı.

Doluydu. Başına örülen çorabı tekrar tekrar anlatmak istiyordu. Ama 14. Asliye Ceza Mahkemesi Başkanı Avni Mis’in acelesi vardı. Sık sık “kısa kesmesini” istedi. Öztürk, “3.5 yıldır sabrediyorum. Sizden en fazla 2-3 saat sabır istiyorum. Burada konuşmayacağım da nerede konuşacağım?” dedi.

Hakim anlayış gösterse de cep telefonu rahat vermeyince dayanamadı, kalkıp telefonunu açmaya gitti. Sebebini: “Bir cenazemiz var da…” diye açıkladı. Sonrasında mahkeme salonunda şu diyaloglar yaşandı:

Serdar Öztürk: Ben babamın cenazesine gidemedim…

Öztürk’ün annesi: Babasının öldüğünü 6 ay söylemedik. Oğlumu da kaybetmek istemedim…

Hakim: Tamam, cenazeye gitmiyorum!..

Serdar Öztürk anlatttı. Duruşma 29 Ocak 2013’e ertelendi ve Gazi’miz Ankara’dan Silivri’ye döndü.

Dile kolay, tam 3.5 yıldır yatıyor. Kendisine bu komployu kuranları isim isim söyleyip bulunmasını bekliyor.

Hala “hukukun üstünlüğü ve kanunlara saygıdan” dem vuranlara duyurulur.

Müyesser YILDIZ

26 Eylül 2012

Kategori:Uncategorized