İçeriğe geç

Barzani’ye -Yani İsrail’e- Teslim Olmak

Nabucco, mavi akım… Ne şaaşalı projelerdi!.. Dünyanın enerji güzergâhı olacaktık. Ne oldu onlara?

Ülkemizin her yeri doğalgaza bağlandı. Vanaların kontrolü kimde? Rusya ve İran’da. Yani bugün emperyalizmin BOP projesine hizmet için Suriye’den başlamak üzere karşımıza aldığımız ülkeler.

İşte ABD, İran için yeni ve ağır bir yaptırım paketi daha kabul etti. Ambargo kıskacı sıkılaştırılıyor. Türkiye eninde sonunda uymayacak mı?

ABD’nin yaptırımlarını geçelim; Sırf Suriye politikamız yüzünden Rusya ve İran vanaları kapatsa Türkiye’nin hali nice olur?

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız kış aylarında sıkıntı yaşanabileceğini söylemeye başladı. Bir de müjdesi var; Aralık’ta elektrik ve doğalgaza zam olmayacakmış. Ya sonra?

Bakan Taner bir bilgi daha veriyor; İran’dan ham petrol ithalatımız, Ekim’de Eylül’e göre yüzde 30’dan fazla gerilemiş. Irak ve Suudi Arabistan’dan petrol ithalatımız ise artmış.

Irak’ın altını çizelim; Barzani yüzünden Irak merkezi yönetimi ile de düşman olduk ve TPAO bu ülkeden çıkartıldı. ABD petrol baronları gibi, TPAO da Barzani bölgesine yerleşiyor.

Demem o ki, Bakan Taner’in söylediği Irak, Irak değil, Barzani’dir.

Türkçesi paylaşım savaşı kızıştığında Türkiye’nin, Barzani’nin kucağına oturacağının resmidir. Görünürde Barzani, gerçekte ise İsrail’in.

En azından böylesi bir teslimat iliklerinizi titretmiyor mu?

Osmanlı’ya “muhteşem” dönüşümüz, Barzani ve diğer “Kürdistan” bölgelerinin Türkiye’ye bağlanacağı safsatasıyla sunuluyor ya, kimin kime bağlanacağı ortada.

AKP Kongresi’nde Barzani ile neden “gurur” duyulduğunu anladık değil mi?

Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe’ye kucak dolusu sevgiler…

Müyesser YILDIZ

1 Aralık 2012

Kategori:Uncategorized