İçeriğe geç

Gidemediğin Yer Senin Değildir!..

Tüm gazetelerde müjdeli(!) bir haber var. Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Hava Yolları arasında imzalanan, erbaş ve erlerin sivil havayolları ile taşınmasını kapsayan protokol uyarınca acemi eğitimlerini tamamlayan 161 er, Amasya Merzifon Havalimanı’ndan birliklerine katılmak üzere uçakla ücretsiz olarak Kars’a gönderilmiş.

İlk kez uçağa binen erlerden bazıları büyük heyecan yaşarken, yükseklik ve kapalı alan fobisi olan askerlere sakinleştirici iğne yapılmış. Erlerden birisi, “Devletimizin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve komutanlarımızın bize değer vererek, konforlu ve güvenli ulaşımımızı sağlamalarından dolayı çok mutluyum. İlk kez uçağa binmem nedeniyle biraz heyecanlıyım” demiş. Bir er anası da, “Askerlerin uçakla usta birliklerine gitmelerini sağlayan Başbakanımıza ve komutanlara şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullanmış.

Uçakla sevkiyatın ana sebebi malum terör saldırıları.

Başbakan Erdoğan’ın muhalefet partilerine yönelik, “Sivas’tan öte gidemiyorlar” suçlamasını hatırlıyorsunuz değil mi?

Ne bu uçakla sevkiyat? Askerimize kıyak veya lütuf mu, Sivas’tan ötesiyle kara bağlantısının fiilen kesilmesi mi? Roketatarla, füzelerle donatılan PKK, yarın öbür gün bu uçakları da hedef alsa, Sivas’tan öteye hangi yol kullanılacak?

Gel de “Gidemediğin yer senin değildir” diyen Halil Rıfat Paşa’yı anma!.. Bilir misiniz, Halil Rıfat Paşa’nın 1882 yılında valilik yaptığı yerlerden birisi de Sivas’tır. Memuriyet hayatının en parlak icraatlarını burada gerçekleştirmiş, yol, içme suyu, tarım, orman alanlarında bölgeye çok hizmet vermiştir. Öyle ki, 19’uncu yüzyıldaki yüzlerce vali arasında özellikle yol yapımı konusunda isim bırakan tek kişi odur.

İşte yol davasının önemini anlatmak için “Gidemediğin yer senin değildir” demiş ve bu sözüyle de tarihe geçmiştir.

Anlaşıldı, bugünkü yöneticiler de “Sivas ötesine gidememe” politikası ile tarihe geçmeye namzet!..

Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe’ye kucak dolusu sevgiler…

Müyesser YILDIZ

30 Aralık 2012

Kategori:Uncategorized