İçeriğe geç

Çalışan Gazeteciler Silivri’de

Yarın Çalışan Gazeteciler Günü… Bu anlamlı günde yıllardır Silivri’de tutulan meslektaşlarımızın yanında olacağım. Sadece ben değil, Silivri’nin eski tutsakları Soner Yalçın, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu da…

Gazeteciler gününü duruşma salonunda tutsaklara destek vererek kutlayacağız. Ayrıca Gazetecilere Özgürlük Platformu, Silivri Nöbet Çadırları’nda bir panel düzenlenecek. Zafer Atay, Ercan İpekçi, Arne König, Soner Yalçın ve Av. Erol Aras gazetecilerin sorunlarını anlatacak.

Ne yazık ki ülkemizde gazetecilik ve gazeteciler en kötü dönemini yaşar hale geldi . Artık sadece yazmamız değil, neredeyse düşünmemiz bile engellenmek isteniyor. Toplumun feneri olan gazeteciliğin bu darboğazdan kurtulmasının ilk koşulu, çağdaş anlamda sendikalaşma ve tam bağımsız örgütlenmedir. Bugün ülkemizde tüm çalışanlar gibi gazeteciler de vicdanı ile cüzdanı arasında tercihe zorlanmaktadır. Bu Türkiye’ye yakışan bir tablo değildir.

Artık bir çalışan gazetecilerimiz var, bir de bavulcu gazetecilerimiz… Hem mesleğimiz açısından hem de ülkemiz açısından tarihi bir anlam taşıyan bu tabloyu anıtlaştırsak yeridir. Keşke meslek örgütlerimiz Silivri’nin orta yerine bir Çalışan Gazeteciler Anıtı dikse!..

Yarın Silivri’deki herkese, özellikle Silivri’den çalışan gazetecilere sevgi ve selamlarınızı götürüp sizlerin de bavulcu değil, çalışan gazetecilerin yanında olduğunuzu söyleyeceğim.

Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe’ye kucak dolusu sevgiler…

Müyesser YILDIZ

9 Ocak 2013

Kategori:Uncategorized