İçeriğe geç

Fatih Hilmioğlu Nerede?

Silivri’de Çalışan Gazetecilerin gününü kutlarken yine tarihi anlara tanıklık ettik.

İşte Silivri’den son dakika haberleri:

Kamuoyu kanserle mücadele eden Malatya İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Fatih Hilmioğlu’nun serbest bırakılması için kampanya yürütürken, devletlulalar Hocayı yeniden Silivri’ye koymuşlar. Avcılar Murat Kölük Hastanesi, Hilmioğlu’nun daha kapsamlı bir hastanede kontrol altında tutulması gerektiği kanaatinde olduğu halde dün alıp, Silivri’ye götürmüşler. Hocanın ve eşinin halini ise hiç sormayın!

* * *

MHP Lideri Devlet Bahçeli, ‘Madem siz İmralı’ya gidiyorsunuz, o zaman ben de Silivri’ye, İlker Başbuğ’la kucaklaşmaya gideceğim’ dedi ya, bu sözler Silivri’de de tahminlerin ötesinde yankı bulmuş. Şöyle bir imza kampanyası başlatılmış:

‘Sayın Başbuğ Bahçeli ile görüşmesin’

* * *

Türkiye Cumhuriyeti’nin 26’ıncı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Silivri’de eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve TSK’nın en genç Tuğamirali olarak bilinen Alaattin Sevim’le aynı koğuşu paylaşıyor. Duruşma başlamadan önce her zamanki zarafetiyle gelenleri selamlayan Tolon, bana şunu söyledi:

‘Tv’de alçı mı, beton mu bir hanım var. Şimdi de Balyoz’da benim adımdan söz ediyor. Oysa Balyoz’un hiçbir yerinde yokum. Gerekli hukuki girişimleri başlatıyorum. Siz de bilin istiyorum.

İlker Paşa duruşmalara gelmiyor ya, koğuş arkadaşına durumunu sordum. ‘Bol bol kulaklarınızı çınlatıyoruz’ cevabı benim için gerçekten özel ve anlamlıydı.

* * *

Hasan Atilla Uğur; Teröristbaşını İmralı’da sorgulayan, onun ciğerini çözen Albayımız. O da yıllardır Silivri’de. ‘Müzakere’ mevsiminin açılmasından hareketle, ‘Sizi İmralı’ya gönderseler daha uygun olmaz mı?’ dedim. Cevabı ders gibiydi; ‘Benim yapacağım sorgulamalar işlerine gelmez ki!..’

* * *

Duruşma arasında Silivri çadırlarında gazetecilerin sorunlarının ele alındığı bir panel yapıldı. Odatv davasında yaklaşık 2 yıl tutuklu kaldıktan sonra 27 Aralık’ta tahliye edilen Soner Yalçın yaptığı konuşma ile gazetecilikten öte bir mücadele ile karşı karşıya olduğumuzu ortaya koydu. Namık Kemal’den bayrağı devralan bir Sarı Kurt’un, Mustafa Kemal Atatürk’ün o bayrağı göndere çektiğini, bugün o mücadelenin devamının verildiğini ve üçüncü kez başaracağımızı söyledi.

Tüm dostlar bugün Silivri’deydi; İzmir’den Balbay’a özgürlük platformu temsilcisi Gürol Saygı ve melekleri, CHP’li kadınlar, Cumhuriyet Gazetesi okurları, CHP milletvekilleri, Gazeteci-Yazar Meriç Velidedeoğlu, Şükran Soner, Ali Sirmen, Melih Aşık gibi üstadlarla, yüreği Silivri’dekiler için çarpan yüzlerce duyarlı insan bir aile gibi oradaydık.

Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe’ye kucak dolusu sevgiler…

Müyesser YILDIZ

10 Ocak 2013

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/silivriden-son-haberler-hilmioglu-nerede-1201131200.html

Kategori:Uncategorized