İçeriğe geç

Tarihi Utanç!..

Teröristbaşının nevruz hezeyanının “muhteşem, tarihi, milat” olduğu gazına aman gelmeyelim.

Yıllardır söylediklerinden milim farkı yoktu. Sadece “diplomatik sos”la sunuldu. Yer yer Erdoğan’la, kimi yerde Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile söylem ortaklığı yaptı.

Bir teröristin “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne diz çöktürdüğü” anlamına gelen şu sözleri yeterdi:

“İçinde doğduğum çaresizliğe, bilgisizliğe, köleliğe karşı bireysel isyanımla başlayan bu mücadele, her türlü dayatmaya karşı bir ruhu oluşturmayı amaçlıyordu. Bugün görüyorum ki bu haykırış bir noktaya ulaşmıştır…”

Medyamıza göre, “Silahlı güçlere sınır dışına çekilme emri vermiş”!..

Göz göre göre milleti aldatma oyununa ortaklık ettiklerinden, söyleneni anlamak istemediler o kadar. Adam, “çekilin” demiyor, “o aşamaya geldik” diyor. Bunun bir son değil, yeni bir başlangıç olduğunu söylüyor. Herkesten, “sürecin hassasiyetlerini sonuna kadar gözetmesini” istiyor. Yani silahın sapından tutmaya devam ediyor.

Şu hezeyanların altını da çizelim:

“Biz onlarca yılımızı bu halk için feda ettik, büyük bedeller ödedik, helal olsun. Bu fedakârlıkların bu mücadelelerin hiç biri boşa gitmedi. Kürtler öz benliğini, aslını ve kimliğini yeniden kazandı kutlu olsun.”

“Zaman çatışmanın, birbirlerini horlamanın değil, ittifakın, birlikteliğin ve helalleşmenin zamanıdır.”

40 bin insanın ölümünden sorumlu bu katil, kendisine ve teröristlerine “helâl olsun” diyor, “kutlama” yapıyor. Millete de “helâlleşme” aklı veriyor!..

Utanmazlığı görüyor musunuz; Ne bir pişmanlık, ne de özür!..

Teröristbaşıyla kol kola girenler geçmişte hiçbir benzerlik olmadığını itiraf ettikleri halde, yeni “süreç”le birlikte sık sık İngiltere-IRA anlaşmasını örnek verir oldu ya, şu notu düşmek istiyorum:

IRA 30 yılda 1800 kişiyi öldürdü. Bunlardan 650’si sivildi. IRA ve siyasi uzantısı Sinn Fein en azından öldürülen siviller için özür diledi. IRA’nın öldürdüğü polis ve askerler için de özür dilenmesi istendi.

Şu halimize bakın; Bir katil adeta Türk Milleti ve devletinin PKK’dan özür dilemesini bekliyor.

Devlet katkısı ve izniyle ortaya çıkan bu tabloyu örtecek malzeme de hazırlandı. İşte Başbakan Erdoğan’ın belirlediği o “gündem” örtüsü:

“Diyarbakır’da yapılan böyle bir çözüm süreci mitinginde Türk bayrağının olması gerekirdi. Bayrağın orada olmaması hâlâ bu süreci olumsuz etkilemek isteyenlerin provokatif yaklaşımıdır. Tek devlet, tek bayrak mesajını Diyarbakır’da da veren bir Başbakan olarak, Öcalan’ın mesajının içinde de bunları görüyoruz, ancak bu uygulamalar mesaja ters düşüyor.”

Bir katil devlete, millete meydan okumuş, Meclis’e 1921 Anayasası buyruğu vermiş; Bunların önemi yok!.. Her şey tamam, fıstık yeşilimiz eksik misâli, bayraksızlığa yanıyor!..

Sanki düne kadar o bayrağı yakan, yırtan bu adamlar değildi!..

Peki daha birkaç ay önce 2 PKK’lının cenazesi geçiyor diye Beytüşşebap’ta lojmanlardaki Türk Bayrağını, Mehmetçiğe indirten kimlerdi?

“Bayrağı korumak için indirttik” diyen kimdi?

PKK ve BDP, “Biz de bayrağı korumak için Diyarbakır meydanına getirmedik” karşılığını verirse, ne söyleyeceksiniz?

Millete bunları yaşatanlar o tarihi utancın altında kalacaktır, emin olun!..

Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Sincan, Mamak ve Şirinyer’e kucak dolusu sevgiler…

Müyesser YILDIZ

21 Mart 2013

Kategori:Uncategorized