İçeriğe geç

Asker Sitemi!.. Devlet ve Medyanın Yüzü Kızarsın!..

8 ay önce PKK’lıların teröristbaşının emriyle cezaevinde yaptığı sözde açlık eyleminin iktidarı ve medyayı nasıl paniklettiğini, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in nasıl Sincan cezaevine koşup, KCK’lılarla görüştüğünü, sonunda teröristbaşının bir talimatıyla bu eylemlerin nasıl şıp diye kesildiğini hatırlıyorsunuz değil mi?

“Darbeci” askerlerden sonra İzmir’de yürütülen operasyon sayesinde “casus ve fuhuşçu” askerlerle tanıştık. Aynı yol ve yöntem; ABD’den e-mail, dijital deliller, siyah poşetler içinde ortalıkta bulunan hard disk ve flash belleklerle “suçlu” ilân edilen 316 asker, tutuklanan 57 subay.

Sabırla beklediler, nihayet 1 yılın sonunda mahkeme huzuruna çıkıp, haklarındaki iddiaları bir bir çürüttüler. Ama aynen Balyoz, aynen Ergenekon’da olduğu gibi sonuç değişmedi, “tutukluluğun devamına” denildi.

Bu askerlerden 5’i maruz kaldıkları haksız ve hukuksuzluklara dikkat çekmek için Türkiye tarihinde görülmemiş bir eyleme imza atıp, cezaevinde 5 gün açlık grevi yaptı.

Sonuç? Şirinyer Askeri Cezaevi’nden gelen mektuptaki şu 5 satır çok şey anlatıyor:

“Ne yazık ki bu masum eylem bile ulusal basında ya hiç yer almamış ya da birkaç satırdan daha öteye bir haber değeri taşımadığı düşünülerek, iç sayfalarda, kenar ve köşelerde yer bulabilmiştir. Oysa daha birkaç ay önce PKK ve KCK’lı teröristlerin yaptığı, nihayetinde kilo bile aldıkları söylenen açlık grevine basınımızın ve üst düzey kamu görevlilerimizin nasıl yakın alâkâ gösterdiklerini çok iyi hatırlıyoruz.”

Haksızlar mı? Bu acı sitem bilmem birilerinin yüzünü kızartır mı?

-Bu Filmde Kişi ve Kurumlar Gerçek, Senaryo Kurgu-

Şirinyer asker mektubunda çok şey var. Okuyun, Ergenekon, Balyoz filmlerinin tekrarını izliyor gibi olacaksınız. Onlar da şu ilginç tespiti yapıyor:

“Bu filmde yer alan kişi ve kurum isimlerinin gerçek hayattakilerle bir ilişkisi bulunmamaktadır… Bu uyarıyı gerçek dünyadaki olaylar ve isimlerle benzerlik taşıyan sinema filmleri ve romanlarda hep görmüşüzdür. İzmir Casusluk Davasında ise bu uyarıyla tam ters bir durum yaşanmaktadır. Casusluluk senaryosundaki karakterler, kurguya uygun olarak gerçek hayattan alınmış, ancak gerçek hayattan alınan bu kişilere, senaryonun kurgusundaki eylemlerinden dolayı hesap sorulmaktadır…”

2.5 sayfalık Şirinyer mektubunun tam metni ektedir. Lütfen okuyup, okutturalım, hem özgürlükleri çalınmış, hem sesleri kısılmış bu seslere ses olalım.

Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Sincan, Mamak ve Şirinyer’e kucak dolusu sevgiler

Müyesser YILDIZ

21 Haziran 2013

Kategori:Uncategorized