İçeriğe geç

PKK “Polis Gücü” Kuruyor, TSK’ya Silah Bıraktırılıyor!..

PKK’nın vazgeçilmez şartlarından birisi, güvenlik güçlerinin bölgeden çekilmesiyken…

Mehmet Altan’ın ifadesiyle, “Ankara, bölgeyi PKK’ya bırakmışken”…

Terör örgütü “polis gücü” kurup, gövde gösterisi yaparken…

BDP-PKK’lılar yeni karakolların inşaasına karşı iktidara muhtıra üstüne muhtıra verirken…

Önce Taksim, ardından Gezi Parkı’nda “Türk polisine kahramanlık destanı” yazdırılırken…

Ulusalcı ve milli güçlere resmen “terörist” muamelesi yapılırken…

Polis ve MİT’e ağır silahlar alma yetkisi verme hazırlığı sürerken…

MİT bünyesinde 15 bin kişilik özel ordu kurması planlanırken…

Amma tesadüf!.. Hükümet TSK İç Hizmet Kanunu’nun 35. Maddesini değiştiren tasarıyı alelacele Meclis’e sunuyor.

Bugün “flas… flash” diye duyurulan haberi Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ açıkladı. Askeri darbelerin dayanağı olduğu öne sürülen TSK İç Hizmet Kanunu’nun 35. Maddesi hemen değiştirilecekmiş.

Maddenin mevcut hali şöyle:

“Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kollamak ve korumaktır.”

Şu hale getiriliyormuş:

“Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; Yurt dışından gelecek tehdit ve tehlikelere karşı Türk vatanını savunmak, caydırıcılık sağlayacak şekilde askeri gücün muhafazasını ve güçlendirilmesini sağlamak, Türkiye Büyük Millet Meclisi kararıyla yurtdışında verilen görevleri yapmak ve uluslararası barışın sağlanmasına yardımcı olmaktır.”

Çok açık, “darbenin temeli olan madde kaldırılıyor” görüntüsü altında, TSK, Türkiye Cumhuriyeti’ni savunmaktan vazgeçiyor… İç güvenlikten çekiliyor, yani içerde silah bırakıyor…

Ben söylemiyorum; AKP’nin “demokrat Paşa”sı Hilmi Özkök söylüyor. Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu’na bilgi verirken, 35. maddeyle ilgili şöyle demedi mi?

“O madde olmazsa, Silahlı Kuvvetler yurt içinde kullanılamaz…”

Aynı konuda AKP’nin ikinci “demokrat Paşa”sı mevcut Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de 1.5 yıl önce NTV’ye şu açıklamayı yapmadı mı?

“İç Hizmet Kanunu’nun 35’inci maddesi, Ulu Önder Atatürk döneminde yürürlüğe giren 1935 tarihli Ordu Dahili Hizmet Kanunu’nun 34’üncü maddesinin tekrarından ibaret olup, yönetime karşı askeri müdahalelere zemin oluşturulması maksadıyla konulmamıştır. Bu maddenin düzenleniş amacı, TSK’nin genel görevini belirlemek ve ordunun vazifesinin daha iyi anlatılması ve öğretilmesidir.”

İki Paşa’nın söyledikleri açık; 35. madde değiştirildiği takdirde, TSK iç güvenlikten, yani mesela PKK ile mücadeleden çekilecek veya mesela ülkedeki bir “ayaklanma, iç savaş” halinde kullanılamayacak.

Bu da benim ilave yorumum:

O değişiklikle Soros’un, “En iyi ihraç ürününüz askerinizdir” tavsiyesi de yerine getirilmiş olacak.

Dün Erdoğan’ın, âkillerden önce Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’le 2 saat görüşmesinin sebebi Madde-35 miydi? Eğer öyleyse, acaba Özel nasıl ikna oldu?

Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Sincan, Mamak ve Şirinyer’e kucak dolusu sevgiler

Müyesser YILDIZ

27 Haziran 2013

Kategori:Uncategorized