İçeriğe geç

Gülen’in CIA ve FBI’daki biyometrik kasetlerinde ne var

Başbakan Erdoğan geçen hafta Ankara’da Memur-Sen’in toplantısında Fetullah Gülen’e şu çağrıyı yaptı:

“Bir yerlerden emir vereceğinize lütfen bu ülke sizin vatanınız değil mi, gelin ne yapacaksınız vatanınızda yapın. Niye buraya gelmiyorsunuz? Gelin buraya, gelin buraya. Yoksa buraya gelince bazı şeylerin açığa çıkar endişesini mi taşıyorsunuz?”

Erdoğan bugün Burdur mitinginde de şöyle konuştu:

“Ey hoca, eğer bir yanlışın yoksa Pensilvanya’da durma. Senin vatanın Türkiye ise buyur Türkiye’ye, vatanına gel. Siyaset de yapacaksan çık meydanlarda siyaset yap, ama bu ülkeyi karıştırma, huzurunu bozma. Ulusal güvenliğimizi tehdide yönelik birçok provokatif eylemelerin içinde bulunma. Ulusal güvenliğimizi tehdit etme. Bu iş artık istiklâl mücadelesidir. Çok ciddi saldırılarla karşı karşıyayız. Bu saldırı benim şahsıma yönelik bir saldırı değildir. Benim aileme, arkadaşlarıma ve hükümete değil. Türkiye’nin bağımsızlığına yapılan bir saldırıdır.”

Devamında şunları söyledi:

“Savcıya soruyorum, sen hangi ülke adına bu dinlemeleri yaptın Polise de soruyorum, tabii polis derken tüm polisleri değil bu işi yapanları kastediyorum, o dinlemeleri, ey polis sen hangi ülke adına yaptın? Benim ülkemin, Türkiye Cumhuriyeti’nin en mahrem bilgileri başka ülkelerin adına çalışan casuslar tarafından dinleniyor, servis ediliyor ve bu ülkenin savcısı, hakimi hâlâ buna kayıtsız kalıyor.”

Cemaat mensuplarına ise şöyle seslendi:

“Bu paralel yapı büyük bir ihanetin içine girmiştir. Bu örgüt uluslararası ajanlar için çalışmış. Ortada büyük casusluklar faaliyetleri var. Bu korkunç girişimi görmelerini istiyorum.”

Çok açık; Başbakan Erdoğan, “Gülen CIA’ya çalışıyor” mesajı veriyor.

Silivri’de 8 Ocak 2012’de yazdığım, “CIA ve FBI’daki Gülen Kasetlerinde Ne Var?” başlıklı yazıyı hatırlatmanın tam zamanı.

ABD Göçmen Bürosu’nun FBI ve CIA’ya teslim ettiği Gülen’e ait biyometrik kasetler…

Kalıcı oturma izni vermek için yapılan mülakata ait bu kasetlerde Gülen’e sorular ilginç sorular…

“Kayboldu” denilen bu kasetleri almak için Gülen’in bazı senatörleri devreye sokması …

Kardeşinin rahatsızlığı üzerine Türkiye’ye gelmek isteyen Gülen’e kısa süreli şartlı seyahat belgesi verilmesi, seyahat güzergâhının istenmesi ve ABD’ye sadece bir kez giriş hakkı tanınması…

Gülen’in, “çok girişli ve gidilen yerde 1 yıl kalmaya izin veren” seyahat belgesi istemesi…

Bu notları Gülen’i destekleyen Teksas Üniversitesi Hukuk Fakültesi Profesörü James C. Harrington’un, “Fethullah Gülen’in Hukuk Serüveni” adlı kitabından çıkartmış, sonunda da şöyle demiştim:

“Her şey çok açık. Emperyalizm dün de, bugün de tavşana kaç, tazıya tut oynuyor. İşte bu kadar basit!..”

Var mı bir değişiklik?

Müyesser Yıldız

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/turkiye-ile-ilgili-oyle-kritik-bir-madde-var-ki-31102003.html

Kategori:Uncategorized