İçeriğe geç

Devletin Bulamadığı En Önemli Tanığı Sanıklar Böyle Buldu

AKP iktidarının elinde kalan tek “darbe” davası 28 Şubat.

Davanın en önemli “delillerinden” birisi, 5 nolu CD.

CD’yi teslim eden “vatansever subay”ın adı ve sanı da belli; Geçmişte YAŞ kararıyla TSK’dan ilişiği kesilen emekli asker Dr. Tamer Tatar.

Tatar, 16 Ocak 2013’te “müşteki” sıfatıyla savcıya ifade verdi.

Ama ondan sonra, mahkeme aşamasında ifadesine başvurulmak istendiğinde bir türlü bulunamadı. Mahkemenin, Savcılık ifadesinde belirttiği adrese gönderdiği tebligatlar hep geri döndü.

Bu arada mahkemeden 5 nolu CD’nin imajını alan sanıklar bilirkişi incelemesi yaptırdı ve CD’nin “delil” niteliği olmadığı ortaya çıktı.

Duruşma son olarak 9-11 Haziran tarihleri arasında yapıldı. İlk gün Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden dinlendi. Son gün de Dr. Tamer Tatar’ın dinlenmesi planlanmıştı. Ancak üçüncü gün duruşma sona erdi. Çünkü gönderilen tebligat adresinde bulunamadığı için yine Tatar’a ulaşamamış ve geri dönmüştü.

Mahkeme, bir sonraki duruşmayı 6-9 Ekim tarihlerine ertelerken, davanın en önemli tanıklarından Dr. Tamer Tatar’la ilgili de şu ara kararı aldı:

“Müşteki Tamer Tatar’ın adresinin tespiti için dosyada mevcut adresleri nazara alınarak, adresinin tespiti için kolluk birimlerine yazı yazılmasına, yazı cevabı geldiğinde duruşma günü beklenilmeksizin ifadesinin bulunduğu adrese göre alınmasına ve kalemce gerekli işlemlerin yapılmasına…”

Oysa Dr. Tatar’ı bulmak için internette küçük bir arama yeterliydi. İstanbul’da bir cerrahi merkezinde çalışıyordu.

Sanıklardan emekli Albay İsrafil Aydın bununla yetinmedi, duruşmadan iki gün sonra İstanbul’daki bir arkadaşından Dr. Tatar’dan randevu alıp, muayene olmasını istedi.

Aydın, sonucu şu sözlerle duyurdu:

“Muayene olduk… Reçete yazdırdık… Kartvizitini aldık… Kontrol için randevu da aldık… Bir hatıra fotoğrafı veya selfie çektiremedik… Benden bu kadar. Benim için 28 Şubat davası bitmiştir…”

-Orakoğlu’na Göre Tatar FETÖ’nün Adamı Olabilir-

Devletin bulamadığı Tamer Tatar’ı sanıklar böyle bulduğuna göre, ne olacak?

Muhtemelen haberimiz “ihbar” sayılacak veya sanıklar adresi mahkemeye ulaştıracak. İşte burada mahkemenin aldığı son ara karar önem taşıyor. Karara göre, duruşma günü beklenilmeksizin ifadesi İstanbul’da alınacak. Yani büyük ihtimalle mahkemeye gelmeyecek, sanıklar ve avukatları soru soramayacak.

2 yıldır bulunamadı!.. Şimdi de mahkemeden mi kaçırılıyor?!. Öyleyse niye, bilmiyoruz. Ama 28 Şubat davasının önemli mağdur-müştekilerinden Emniyet İstihbarat eski Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, 5 nolu CD’nin sahte olduğunun anlaşılmasından sonra Yeni Şafak’taki köşesinde, Tatar’ın Savcılığa verdiği CD ve belgelerin “davanın asıl delili” olmadığını savunduktan sonra Tatar’la ilgili şu ilginç iddialarda bulundu:

“Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin resmi bir bilirkişiye 5 No’lu CD’yi inceletmesi 28 Şubat BÇG soruşturmasına Fethullahçı Terör Örgütünün Balyoz ve Ergenekon davalarında olduğu gibi müdahale edip etmediğini de ortaya çıkaracak sıcak gelişmelere işaret ediyor. Zira müşteki Tamer Tatar’ın Fethullahçı Terör Örgütünün sözde yardım kuruluşu ‘Kimse Yok mu Derneği’ ile ilişkili olduğu, Tamer Tatar’ın Trakya Aktif Genç İş Adamları Derneği (TAGİD) Sağlık Komitesi’nde yer aldığı anlaşılıyor. FETÖ’nün üretilmiş veya tahrif edilmiş belgelerle, hedef kişi veya kurumlara yapılacak kumpas soruşturma ve önemli davaları sulandırma stratejisi çerçevesinde, operasyon yapılacak İl’e başka bir İl’den resmi bir kanal ile güvenirliği olmayan sahte soruşturma dosyası veya ihbarların gönderilmesi taktiğini 28 Şubat Davası’nda da kullanıp kullanmadığı ya 28 Şubat Davası yargı sürecinde ya da FETÖ’nün ordu ayağına yapılacak operasyonlarda belli olacak.”

AKP’nin arkasında durduğu, Erdoğan’ın kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak’ın da mağdur-müşteki olduğu 28 Şubat davasındaki “kumpaslar” bakalım kimin üzerine kalacak.

Müyesser YILDIZ

14 Haziran 2015

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/devletin-bulamadigi-en-onemli-tanigi-saniklar-boyle-buldu-1406151200.html

Kategori:Uncategorized