İçeriğe geç

TSK Akit’e aslında ne dedi

Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya istemeden olsa bile vefatından sonra da TSK’yı karıştırdı.

Konu malûm; Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü’nün TSK adına Karakaya’nın oğlu ve gazete yönetimine açtığı taziye telefonu. Telefondan daha ziyade de Karakaya için, “Haksızlığa karşı en zor zamanda konuşmasını bilmiş ve dik duruşundan asla taviz vermemiştir” şeklinde ifadeler kullandığının yazılması.

Bu sözler, sadece geçmişte Akit’in manşetleriyle “infaz edilen” Balyoz, Ergenekon ve diğer kumpas davalarının sanıklarının cephesinde değil, TSK içinde de tepkilere yol açtı.

Herkes, “Bu ifadeler kullanıldı mı?” diye sorarken, Genelkurmay’dan yalanlama beklendi.

Genelkurmay belki de ilk kez bu kadar zor durumda… Yukarı tükürse bıyık, aşağı tükürse sakal vaziyeti var…

O yüzden Genelkurmay’dan resmi bir yalanlama ve açıklama gelmesi zor görünüyor. Nedenini anlatmadan önce Özkürkçü’nün o görüşmelerle ilgili olarak bazı arkadaşlarıyla paylaştığı bilgileri aktaralım.

Söylenen şu:

“Hasan Karakaya’nın vefatı üzerine oğlu Fatih Karakaya’yı telefonla arayıp, taziye dileklerini iletmiş. Oğluna, Karakaya’nın basınımızın önde gelen simalarından biri olduğunu, son dönemde terörle mücadelesinde hep TSK’nın yanında durduğunu belirtip, Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ailesine başsağlığı dileğinde bulunmuş. Ama kesinlikle, ‘En zor zamanlarda dahi dik duruşundan taviz vermedi’ gibi bir ifade kullanmamış. Görüşmede oğlu, babasına yönelik buna benzer övgü ifadelerini aktarmış, ama Özkürkçü bunlara da ‘Allah rahmet eylesin, sizlere sabır versin’ deme dışında herhangi bir yorum yapmamış.”

TSK’da bugüne kadar hiç kimsenin daha önce vefat eden basının önde gelen isimleri için “siyasi polemiğe yol açacak” böylesi ifadeler kullanmadığını ve kullanamayacağını savunan Genelkurmay çevreleri, “Zor zamanlarda bile dik durdu” sözünün 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ait olduğuna da dikkat çekti.

Özetle, “Akit Gazetesi’nde bir sehven durumu söz konusu” demeye getiriyorlar.

Madem böyle, neden yalanlanmıyor sorusunun cevabına gelince; Ortaya çıkan tek sonuç şu:

GENELKURMAY SUSTURULSUN DİYORLARDI, TAM OLMUŞ

Genelkurmay, Erdoğan’ın “yol arkadaşı” olan Hasan Karakaya konusunda Erdoğan’ı, AKP’yi ve yandaş medyayı karşısına almaktansa, silah arkadaşlarından “sopa yemeyi” tercih ediyor.

Geçmişte birileri, “Genelkurmay susturulsun” diyordu. Demektir ki, tam ve tamam olmuş!..

Bu şartlarda Genelkurmay’ın “dik”lik sınavını vermesi için de tek yol kalıyor; Akit Gazetesi’nin, “Bu ifadeler kullanılmadı, bir karışıklık yaşandı” diye düzeltme yapması.

Yapar mı acaba?

Müyesser Yıldız

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/turkiye-ile-ilgili-oyle-kritik-bir-madde-var-ki-31102003.html

Kategori:Uncategorized