Elimde bir dergi var; Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanlığı’nca yayınlanan Polis Dergisi.
O vakitler 6 ayda bir yayınlanan derginin tarihi; Ocak-Haziran 2011.
Yani Cemaatin, poliste at koşturduğu zamanlar. Derginin o zamanki yayın kurulu üyeleri ile dergiyi hazırlayanların büyük bir kısmı bugün “FETÖ” soruşturması kapsamında tutuklu. Ramazan Akyürek gibi.
Derginin kapak konusu; Emniyet Teşkilâtının 166. kuruluş yıldönümü kutlamaları. Dönemin İçişleri Bakanı Osman Güneş ve Emniyet Genel Müdür Vekili Bahrettin Demirer başkanlığındaki polis heyetinin dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyareti de kapak fotoğrafı olarak kullanılmış.
104 sayfalık derginin içeriğinde, bugün yine “FETÖ”den tutuklu dönemin KOM Daire Başkanı Ahmet Pek’in Emniyet Genel Müdür Yardımcılığına atanması, Asayiş Daire Başkan Yardımcısı Ercan Taştekin’in makalesi, Emniyet projeleri ve sempozyumları gibi haberler yer alsa da ağırlık 10 Nisan’da gerçekleştirilen 166. kuruluş yıldönümü kutlama haber ve fotoğraflarına ayrılmış.
O tarihte İçişleri Bakanı ve Emniyet Genel Müdürlüğü başkanlığındaki polis heyeti Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’i ziyaret etmiş.
Dergide Çankaya Köşkü’ne yapılan ziyaret 4 kare fotoğrafı eşliğinde geniş şekilde yer alırken, Gül’ün polis teşkilatı ile ilgili açıklamaları aktarılmış. Bugün ortaya çıkan polisteki “FETÖ” yapılanması kapsamında Gül’ün o günkü şu övgülerinin altını çizelim:
“Eskiden polis deyince akla herkesin kaçtığı bir teşkilat gelirdi. Bu durumdan, başarılı bir teşkilat haline gelmiş bulunuyorsunuz. 3-4 sene önce kapkaç çok büyük bir mesele iken bugün bunlar çözüldü ve ciddi itibar kazanıldı. Elde edilen başarıları da halka iyi anlatmak lazım. Bunu da yapıyorsunuz. Artık faili meçhuller de kalmadı. Bunların duyurulması hem güven verir, hem itibarınızı artırır, hem de caydırıcı olur. Sizin başarılarınız, Türkiye’nin başarılı olması demektir.”
Devam edelim; Dönemin TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’i ziyaretten de 3 kare fotoğraf ve Şahin’in polis teşkilatına ilişkin övgüleri paylaşılmış. Şahin, “FETÖ”cü kadroların eline geçmiş Emniyet için, “Sizin halkla olan diyaloğunuz, senaristleri bile etkilemiş. Onların bile senaryolarını yazarken sizin başarılarınızı değerlendirmeyi düşünmüş olmaları da beni memnun etti” demiş.
Dönemin Başbakanı Erdoğan’ı ziyarete gelince; Değil haber, tek bir kare fotoğrafı dahi kullanılmamış. Sadece başyazıda, Erdoğan’a yapılan ziyarette polisin askerlik sorununun çözümü konusunda yardım istendiği aktarılmış. İlginç değil mi?
Asıl konumuz; Polis heyetinin Genelkurmay Başkanını ziyaretine dair haber.
Dönemin Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner. Nitekim dergideki “Genelkurmay Başkanlığı Ziyareti” başlıklı haberde de, “Emniyet Teşkilatının 166. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Emniyet Genel Müdür Vekili Mustafa B. Demirer ve beraberindeki heyet Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’e ziyarette bulunmuşlardır” denildikten sonra Koşaner’in şu mesajına yer verilmiş:
“Kurulduğu günden beri ülkemizde asayişin ve güvenliğin sağlanmasında büyük bir gayret ve özveriyle görev yapan Emniyet Teşkilatımızın 166. kuruluş yıldönümünü şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına en içten dileklerimle kutluyorum. Her geçen gün kendisini yenileyen yapısıyla Emniyet Teşkilatımızın bugünkü seviyesine ulaşmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, ebediyete intikal eden polislerimiz ile tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, size ve şahsınızda teşkilatınızın değerli mensuplarına sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum.”
Buradaki tuhaflık ne derseniz;
Haberde iki kare fotoğraf kullanılmış, ikisi de Necdet Özel ziyaretinden.
Başlık, “Genelkurmay Başkanlığı ziyareti”, fotoğraflar Necdet Özel!..
Özel’in o zamanki görevi neydi; Jandarma Genel Komutanı.
Normal şartlarda 2013’te Genelkurmay Başkanı olması bekleniyordu.
Lâkin bu derginin yayımından (Muhtemelen çok daha önce basılmıştır, ama dergide belirtilen Haziran’ı esas alırsak) 1 ay sonra 29 Temmuz’da beklenmeyen bir şey oldu, Koşaner ile Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanları “Balyoz kumpasındaki hukuksuzlukları siyasi iradeye anlatamadıkları, silah arkadaşlarının hukukuna sahip çıkamadıkları” gerekçesiyle istifalarını verip, emekliye ayrıldı. Necdet Özel de “sürpriz” bir şekilde Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna oturdu.
“Şeytan ayrıntıda gizlidir” denir ya;
Acaba Polis Dergisi’nde Necdet Özel fotoğraflarının tercih edilmesi basit bir özensizlik, hata veya tesadüf müydü, yoksa bugün kâh “suçlama” konusu yapılan, kâh ayan beyan kullanılan “subliminal” mesaj mıydı?
15 Temmuz darbesinden sonra Genelkurmay’daki özel kalem müdürleri ve yaverlerin ortaya saçılan komutanları dinleme itiraflarıyla birleştirilince; Cemaat polislerinin “Özel’in gelişini” aylar önceden bildiği ve o dinlemelerin nerelere servis edildiği daha net bir şekilde ortaya çıkmıyor mu?
Ve bu ayrıntıdan sonra Necdet Özel’in TBMM 15 Temmuz Darbesini Araştırma Komisyonu’na niye gelmek istemediği daha bir merak edilmez mi?!.
Müyesser YILDIZ
19 Kasım 2016
Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/cemaatci-polisler-necdet-ozeli-nereden-biliyordu-1911161200.html