İçeriğe geç

Atatürk’e İftira Atan O İsmin THK’yı Batıran Generalle “Duygusal” İlişkisi

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında Kurucu Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve manevi kızı Afet İnan’a iftiralar atan, 2 gün önce de tutuklanan sözde yazar Süleyman Yeşilyurt’la ilgili yeni bir iddia gündeme geldi.

Odatv, 3 gün önce “Süleyman Yeşilyurt’un kitaplarını kim yazıyor?” diye sorup, Yeşilyurt’un meczup kişiliği ve kullanılmaya müsait yapısıyla sadece Cemaatçiler adına kitap yazmadığını, onlar için kumpaslar da hazırladığını hatırlattı.

Yeşilyurt’un bahse konu kitaplarından birisi de “Paşaların Saltanatı”ydı.

Ağustos 2012’de basılan bu kitapta, bazı askerlerin özel hayatları, aile ilişkileri, etnik kökenlerine ilişkin iddialar yer alıyordu.

“Kitap” demek de zor, zira kumpas sürecinde hedef alınan askerlere “FETÖ”nün kurdurduğu internet sitelerinde atılan iftiraların bire bir derlemesinden başka şey değildi. Ancak o süreçte davalar, özellikle de kamuoyu oluşturmada epey iş gördü.

-Piyasadaki Kitap Kapağındaki Fotoğraflar-

Şimdilerde bu kitapla ilgili gün yüzüne çıkmamış bir detaydan söz ediliyor.

Konu; Kitabın kapağında yer alan “hedef” askerlerin resimleri.

İki fotoğraf var. Üsttekinde Hurşit Tolon, Saldıray Berk, Hıfzı Çubuklu, Nusret Taşdeler, İsmail Hakkı Pekin başta olmak üzere 9 kişinin resmi yer alıyor.

Süleyman Yeşilyurt kitabın ilk sayfalarında fotoğraftaki isimleri sıralıyor. Lâkin bu bile doğru değil. Mesela kapağa Doğu Akdeniz’de Rum gemilerini püskürttüğü için BM’ye, AB’ye şikâyet edilen, kumpasta yıllarca hapiste yatan Tuğamiral Şafak Yürekli’nin de resmi konmuş, ama adı Yeşilyurt’un listesinde yok.

Kapağın alt kısmında ise iki eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Işık Koşaner var. Koşaner kitabın yayınlandığı tarihten 1 yıl önce “silah arkadaşlarının hukukunu koruyamadığı” için istifa etmiş, Başbuğ da Silivri Cezaevi’ndeydi.

Kitabın arka kapağına gelince; Burada ise İlker Başbuğ ve oğlu yer alıyor. “İlker Başbuğ’un oğlu Murat Başbuğ yakın arkadaşı PKK’lı Hasan Lala ile birlikte görülmekte” notuyla birlikte.

Arka kapaktaki iki paragraflık tanıtım notunda da Başbuğ’un oğlu ve Işık Koşaner’in geliniyle ilgili iddialar özetleniyor.

Piyasada satılan kitabın ön ve arka kapağı böyle.

-Kitabın Taslağında Bir Başka General Daha Vardı-

Ancak bir de bu kitabın taslağı; Taslağın ön ve arka kapaklarında dikkat çeken değişikliklikler var.

Ön kapağın taslağından başlayalım; Yine iki fotoğraf şeklinde. Üsttekinde, piyasada satılan kitapta olmayan bir asker yer alıyor. O çıkarılmış, yerine hem Balyoz, hem de 28 Şubat davasında yargılanan emekli Korgeneral Tevfik Özkılıç konmuş.

Önemli detay ise alttaki resimde. Başbuğ ve Koşaner’in yanında biri daha var. Bu kişi emekli Hava Pilot Tümgeneral Osman Yıldırım.

İşte piyasaya verilen kitabın kapağında, Başbuğ ve Koşaner dururken, Yıldırım çıkartılmış.

Kitabın arka kapak taslağına da bakalım; Fotoğraf yok… Başbuğ’un oğlu ve Koşaner’in gelini ile ilgili iddialar aynen duruyor. Ama bunlardan önce şöyle bir paragraf var:

“Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım, paşaların dünyasında utanç verici vukuatların en belirgin örneklerindendir. Bahse konu zat, Cumhuriyetle özdeşleşen yüce bir sektörü (yüzlerce yakınını kanun, kural tanımaksızın göreve başlatarak) kendine has katakulli yöntemleriyle aile çiftliğine dönüştürmesinden dolayı, yasalar çerçevesinde mazur görülemeyeceği gibi böylesine uygulamaların affı diye bir şey sözkonusu olamaz…”

Piyasaya verilen kitapta ise bu bölüm yok.

Peki bu dikkat çekici değişikliklerin sebebi neydi?

Buna ilişkin iddialardan önce Osman Yıldırım’ın kim olduğunu hatırlatalım:

Yıldırım, Yeşilyurt’un taslakta söz ettiği gibi, o dönemde Türk Hava Kurumu Başkanı, aynı zamanda Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanıydı.

Yıldırım, “Kurumda bazı usulsüz işlemler yapıldığı” iddiasıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan bir operasyon kapsamında oğluyla birlikte gözaltına alındı. Ardından yolsuzluk, zimmet ve rüşvetten tutuklandı. Soruşturma dosyasında Yıldırım’ın, eşi, oğlu, kantincisi üzerine şirketler kurdurup buralara para aktardığı, akrabalarını, eşini, dostunu, sekreterini THK, THK Üniversitesi ile THK Vakfı’nda önemli görevlere getirdiği gibi iddialar yer aldı.

Yaklaşık 1 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen ve yargılaması süren Yıldırım hakkında daha sonra zimmet suçlamasıyla da dava açıldı.

Osman Yıldırım’la ilgili bir diğer iddia ise Türk Hava Kurumu’nu “FETÖ”cüleren üssü haline getirdiği.

Süleyman Yeşilyurt’un o kitabına dönersek;

Kapağa koyduğu fotoğraftaki askerlerin hemen tamamı kumpas davalardan beraat etti.

Ama kitaptan çıkarttığı Osman Yıldırım 2 yıl sonra Türk Hava Kurumu’ndaki yolsuzluklardan tutuklandı.

Yeşilyurt’un iftiralara sarılırken, Yıldırım’la ilgili gerçekleri gizlemesinin sebebi acaba neydi?

Anlatılan şu:

Baskı aşamasında Osman Yıldırım’ın kitaptan haberi olur. Süleyman Yeşilyurt’la temasa geçilir. Ve yüklü bir “duygusal” bağlantıyla kitaptaki Yıldırım kısımları ayıklanır.

Acaba savcı ve hakimler Süleyman Yeşilyurt’a, Türk Hava Kurumu’nu batıran bu isimle ilişkisini de sorar mı?

Müyesser YILDIZ

14 Mayıs 2017

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/hangi-generalin-adi-o-kitaptan-cikarildi-1405171200.html

Kategori:Uncategorized