İçeriğe geç

En Önemli Tanık Dedi ki; “Hulusi Akar da FETÖ’cü”

Darbe davalarının en önemli gizli tanığının kod adı Abdullah!..

Ancak gerçek kimliğini bilmeyen neredeyse yok.

Uzun yıllar “FETÖ” içinde yer aldığını, Pensilvanya’ya gittiğini, 4 yıl önce vatana ihanet içinde olduklarını anladıktan sonra ilişkisini kesip, “canla başla” bunları deşifre etmeye çalıştığını söyleyen biri.

Pek çok iddianamenin temeli, onun verdiği bilgilere dayanıyor.

15 Temmuz’dan bu yana da üst düzey eski komutanların yargılandığı birçok davada tanıklık yaptı.

İşte bu gizli tanık, son olarak iki gün önce Ankara’da görülen Kara Havacılık davasında dinlendi.

Ve ilk kez öyle inanılmaz iddialarda bulundu ki!..

Mesela, Necdet Özel’in Genelkurmay Başkanı olmasından sonra “FETÖ”cülerin tüm önemli noktaları ele geçirdiğini, Hulusi Akar’ın da buna destek verdiğini öne sürdü.

2015 yılında “FETÖ” ile mücadele için Kara Havacılık Komutanlığı’nda bir grup kurduklarını ve burada yapılan çalışmaları Cumhurbaşkanı Başdanışmanına arz ettiklerini belirtip, “26 generalin ismini verdim. 25’i FETÖ’cü çıktı” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ile ilk görüşmeyi Eylül 2015’te, son görüşmeyi de Haziran 2016’da yaptığını, bu son görüşmenin ardından yapılan çalışmaları Cumhuriyet Başsavcılığına götürdüğünü anlatıp, şunu söyledi:

“TSK’daki 358 generalden 340’ının FETÖ’cü olduğunu bildirdik.”

Gizli tanık Abdullah’ın ifadesi bittikten sonra sanık Avukatlarından Fethi Öztürk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın “FETÖ”cülere nasıl destek verdiğini sordu.

Abdullah, 1997’de Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’nın Samanyolu öğrencilerini kabulünü o zaman Özel Kalem Müdürü olan Akar’ın ayarladığını kaydettikten sonra şöyle konuştu:

“Hulusi Akar cemaat mensubudur. Kripto FETÖ’cüdür.”

Ne mi oldu?

Avukat Fethi Öztürk, gizli tanığın yaptığının “fişleme” olduğunu vurgulayarak, hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Dahası, geçmişte Abdullah’ın iddialarını çarşaf çarşaf yayınlayan medyamız, bu son iddialarını duymadı, görmedi, yazmadı!..

En “muteber” tanık… Hatta bir anlamda “devletin” tanığı… Bugüne kadar tüm söylediklerine itibar edildi…

Artık açıktan Genelkurmay Başkanı Akar’ın da adını verdiğine göre, ne olacak şimdi?

Müyesser YILDIZ

27 Nisan 2018

Kategori:Uncategorized