İçeriğe geç

15 Temmuz’dan Önce Akıncı Üssü’ne Kimler Geldi?

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Akıncı davasını devam ediyor.

Bugünkü duruşmada, dönemin Akıncı Üssü Meydan Harekat Tabur Komutanı, yani üsteki iniş kalkışlardan, özetle kuleden sorumlu Nihat Altıntop müşteki sıfatıyla dinlendi.

Harekat Komutanı Ahmet Özçetin’in o gün, Terörle Mücadele Harekatı olacağını söylediğini, kendisinin de buna göre hazırlıkları yaptığını anlatan Altıntop’un o gece darbe teşebbüsü olduğunu anladığında, “Komuta heyetimize ya ulaşamadık ya da güvenemedik” deyip, sadece MİT’teki bir arkadaşı ile görüşüp, ona bilgi vermesi tartışıldı.

Gerek Üs eski Komutanı Hakan Evrim, gerekse de Ahmet Özçetin savunmalarında, darbeden 1-1.5 ay önce itirazlarına rağmen MİT’ten 50-60 kişilik bir heyet geldiğini, bu heyete Nihat Altıntop’un üsle ilgili en kritik bilgiler konusunda brifing verdiğini iddia etmişti.

Bugün o iddialara cevap veren Altıntop, şunları söyledi:

“MİT’ten K…..’u eşlerimiz iş arkadaşı. 15 yıldır tanışıyoruz. Neler olduğunu anlamak için aradım. Gelişmelerle ilgili bilgi verdim. Bana herhangi bir talimat vermedi. Ahmet Özçetin 1.5 ay önce Genelkurmay Başkanın danışmanı olduğunu söylediği Orhan Yıkılkan’ı kuleye getirip, üs hakkında çok detaylı bilgi verdi. O zaman ziyaret olarak değerlendirdiğim bu olayın şimdi keşif olduğunu değerlendiriyorum. MİT heyetinin ziyareti, Ahmet Özçetin tarafından kurgulanan, yalan beyanlara dayanan, yaşanan olayda MİT’in dahli varmış gibi bir algı oluşturma amaçlıdır ve örgütsel faaliyetin devam ettiğini göstermektedir. MİT ekibine kulede mühimmat vs. hakkında bilgi verdiğim kesinlikle gerçek dışıdır. Zaten bu tür heyetlerin ziyareti ve verilecek bilgilerin koordinasyonu Ahmet Özçetin’in yetkisindeydi. Bize ‘MİT’ dense de gelen gerçekten MİT mi, FETÖ’cü başka bir ekip miydi bilemem. Bahsedilen grubun hiçbir faaliyetine katılmadım. Kuleye de gelmediler. Zaten küçücük kulede bu bilgileri vermek mümkün değil. Sadece TAİ tarafında Solo Türk gösterisini izlerlerken, yanlarına gittim, sadece selam verdim. Onlarla ilgilenen Ahmet Özçetin ve Hakan Karakuş’tu. Anlattıkları kurgu ve yalandır.”

İşte bugünkü duruşmanın detayları: https://odatv.com/15-temmuzdan-bir-ay-once-ussu-ziyaret-eden-kimdi-26091817.html

Kategori:Uncategorized