İçeriğe geç

Sedef Kabaş’tan “Örgüt” Çıkar Mı?

Gazeteci Sedef Kabaş’a karşı Adalet Bakanı dahil neredeyse tüm devlet ayağa kalktı.

Yani artık iktidar ve medyasının tavrı sayesinde son derece “öngörülebilir” bir adalet mekanizmasına kavuştuğumuzdan, gece yarısı gözaltına alınıp ardından tutuklanması adeta mukadderdi – öyle de oldu.

Sedef Kabaş’a emniyetteki sorgusunda ilginç iki soru yöneltildi. Ancak bu sorulardan önce, Kabaş daha sorgudayken kendisi hakkında yapılan haber ve açıklamalardan bazılarına dikkat çekelim.

Örneğin bir haberde şu ifadeler kullanıldı:

Kabaş, CHP yandaşı Tele-1 kanalında Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı makamına çok ağır hakaretlerde bulundu. Gazeteci Uğur Dündar ve CHP’li vekiller Engin Özkoç ile Aykut Erdoğdu, Kabaş’ın hakaretlerine müdahale etmezken program devam etti.”

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilât Başkanı Erkan Kandemir de, “AK Parti teşkilâtları olarak tüm ülke genelinde Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu için suç duyurusunda bulunacaklarını” bildirdi.

Yine dün “Sedef Kabaş talimatları FETÖ’den mi alıyor?” konulu programlar yapıldı… Keza “skandal FETÖ paylaşımları” denilerek Kabaş’ın 17/25 Aralık’tan sonraki paylaşımlarının çetelesi çıkarıldı.

Hedefe konulan herkesin “FETÖ’cü” veya “PKK’lı” ilân edilmesi uygulamasının Sedef Kabaş için de yürürlüğe konduğu belliydi.

Ancak her haberde Uğur Dündar ile CHP milletvekilleri Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu’nun adının vurgulanması, AKP’nin Kabaş’ın dışında o iki milletvekili hakkında da suç duyurusunda bulunmasının hikmet-i sebebi neydi?

Bu Cevabı Vermeniz Telkin Edildi Mi?

Acaba sorguda Kabaş’a yöneltilen şu sorular olabilir mi?

14 Ocak 2022 tarihindeki Tele 1 isimli televizyon kanalında yayınlanan Demokrasi Arenası isimli programda sorulacak sorular daha öncesinde size bildirildi mi? Bu cevabı vermeniz konusunda size herhangi bir telkinde bulunuldu mu?”

Erdoğan’a yöneltilecek sorular önceden gazetecilere veriliyor.” iddiaları karşısında kıyametler kopartılırken ne kadar ilginç bir soru, değil mi?

Kabaş’ın cevabına gelelim; “14 Ocak 2022 tarihindeki Tele 1 isimli televizyon kanalında yayınlanan Demokrasi Arenası isimli programda gündeme dair kouları irticalen kendi aramızda sohbet havası içerisinde konuşuyoruz. Öncesinde bir kurgu yoktur. Bu cevabı vermem konusunda bana herhangi bir telkinde bulunulmadı.” karşılığını verdi.

Ardından gelen soru ise şu oldu:

Bahse konu yayından sonra beyanlarınızın daha büyük kitlelere ulaşması amacıyla sizinle iletişime geçen kimse oldu mu? Olduysa, bunlar kimlerdir? Sizinle ne şekilde iletişime geçmişlerdir?”

Kabaş, bu soruyu da şöyle cevaplandırdı:

Program üzerinden bir hafta geçmişti. Ancak dün Takvim Gazetesinde yayınlanınca gündem oldu. Ardından yüzlerce insan bana tehdit, hakaret ve lince başlayınca ben de atasözünün aslını sosyal medya hesabımdan paylaşma gereği hissettim. Benimle kimse bu konuyla ilgili iletişime geçmedi. Hiçbir kişi veya kurumu da hedef göstermedim.”

Bu sorularla, evvel emirde Uğur Dündar, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu’ya varılmak istendiği anlaşılıyor da acaba bu isimlerden bir “örgüt” çıkar mı?!

Müyesser YILDIZ
23 Ocak 2022

Kategori:Uncategorized