İçeriğe geç

15 Temmuz Gecesi Saat 02.20: “Sayın Genelkurmay Başkanı Hariç Tüm TSK Personeli Şüphelidir”

Yarın 15 Temmuz darbe teşebbüsünün yıldönümü. Günlerdir o gece şehit ve gazi olanların kahramanlıkları anlatılıyor.

Buna ilişkin olarak öncelikle iki kadının durumuna veya dramına dikkat çekmek istiyorum. Birincisi Nihal Olçok; 15 Temmuz gecesi hem eşini hem oğluna kaybetti… İkincisi Rukiye Dağ; onun eşi de helikopterlerin açtığı ateş sonucunda Külliye’nin önünde, başı koparak şehit oldu. Ama ne iktidar ne de medyası bu iki kadını görüyor. Sebebi mi? 15 Temmuz’u sorgulamaları ve AKP’yi eleştirmeleri.

Demek ki öncelik şehitlik, kahramanlık değil, siyasi duruş veya görüşmüş!..

Bir başka konu; dün gece televizyona çıkan eski bir AKP milletvekili, “Bu FETÖ terör örgütü darbeye kalkıştığı zaman, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa toplum, hakikaten hiç kimsenin tahmin edemeyeceği ve öngöremeyeceği büyük bir kahramanlık destanı yazarak bir başarı elde etti. İnsanlar 11. kattaki apartmanın üzerine çıkarak, alçaktan uçan uçağa kafa atarak şehit oldular.” iddiasında bulundu.

Polis Telsizlerinde 15 Temmuz

Bu notlardan sonra dünkü yazımızda paylaşacağımızı belirttiğimiz kayıtlara gelelim. Bu kayıtlarda, o AKP’linin söylediği gibi, 11’inci kattan uçağa kafa vurarak şehit olanlar gibi ilginç olaylar yok; ama hem vatandaşların direnişine hem de kayıp silahlar idddiasına ilişkin önemli bilgiler var.

Sözkonusu kayıtlar; 15-16 Temmuz’da Ankara Emniyet’in Asayiş ve Çevik Kuvvet kanalına ait telsizlerde yapılan konuşmaların çözümü. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine 9 Eylül 2016’da “Ses kayıt çözümü yapan görevlilerin anlamış olduğu şekli ile çözüm yapılmıştır. (………..) işaretli olan yerler görüşmelerin anlaşılmadığı yerlerdir” notuyla gönderilen bu çözümlerin uzunluğu 600 sayfanın üzerinde.

Bunları Asayiş kanalındaki konuşmalardan başlayarak ve mümkün mertebe telsiz kodlarını vermeden, saatleriyle özetleyelim:

Saat 21.29.55

– Genelkurmay civarından efendim, Genelkurmay civarından yoğun bir 122 atış geliyor.

Merkez: Anlaşıldı, bu 104 sesi mi geliyor Genelkurmay civarından.

– Doğrudur efendim, doğrudur.

– Efendim Genelkurmay çevresini kontrol ettik, buradaki görevli arkadaşlarla da görüştük şu an için net bir bilgi yok, araştırıp bilgi vereceğiz.

Merkez: O Dikmen kapının orda uygulama yapan unsurumuz vardı, ordaki rütbeli cevap versin. Var mı size intikal eden bir konu orada?

– Olumsuz efendim şu anda herşey normal.

Genelkurmay’a giden ilk ekip, rütbeli askerden tatbikat bilgisi alıyor. Bir süre sonra etraftaki ekipler arttırılıyor ve konuşmalar şöyle devam ediyor:

Saat 21.57.22

Ekiplerini konuşlandır. Genelkurmay kampüsünün civarına, yaya girişleri sivil vatandaş yaya girişleri olmasın, yakın kaldırım ve uzak kaldırım.

– Genelkurmay civarındaki tüm unsurlarımıza hitap ediyorum. Genelkurmayın dış çevresinde konuşlanmanız devam edecek, içeriye resmi sivil hiçbir personelimiz girmeye kalkışmasın benim talimatım olmadan.

Saat 22.13:02

Merkez: Genelkurmay civarındaki ekiplerimiz az önceki anonsumu tekrar ediyorum. 2010’nun emirleridir, 2010’un emirleridir. Genelkurmay civarında bulunan ekiplerimiz herhangi bi müdahale etmeden sadece çevre emniyeti alacaklardır, 2010’nun emirlerini bekleyeceklerdir.

Saat 22.30:23

– Merkez 2110 konuşuyor, telefonla ulaşın, istirahatlı ne kadar personel varsa şubeye intikal edip teçhizatlarıyla hazır şekilde beklemelerinin talimatını iletin.

Saat 22.40:40

– Merkez bütün birimleri ikaz edin, bütün çalışan personelimiz Ankara Emniyette görevli, genel müdürlükte dahil, bütün personel çıksın evinden. Külliye Başbakanlık ve Çankaya Köşkü civarında konuşlanıp kimseyi içeri almasınlar.

Saat 22.42.09

– Merkez 8210, an itibarı ile ne kadar kuvveti varsa alsın Külliyenin etrafına geçsin. Çelik yelekli ve uzun namlulu silahlı olsun arkadaşlar. 7610 Çankaya Köşkü ve civarını alsın. Yarım unsurlar da Başbakanlık binası civarını alsınlar, görevlilerimiz çelik yelekli ve uzun namlulu silahlı olsun mutlaka. Ayrıca diğer Ankara emniyet personeli de alsın teçhizatını, bu söylediğim yerlere dağılsın arkadaşlar.

Saat 22.58.35

MerkezBu Manisa İzmir Tokat Yenimahalle [MİT kastediliyor]civarında 104 sesleri efendim, bilginiz olsun.

Saat 23.00.10

– Merkez şu an Genelkurmay yerleşkesi çevresinde kapama noktası aldırdığımız unsurlarımız şu an için askeri personelin göreve çağrıldığı yönünde bilgi aktarıyor. Kimlik doğrulamasından sonra uygunsa alana alacağız.

– Kim çağırmış Merkez? Beklemede kalın. Merkez Sayın 2010 ile bir görüşün, talimatını alın.

Saat 23.08.15

– Necatibey, Gençlik Caddesi kavşağını kapatmıştık efendim. 2 araç, askeri yetkililer içeri girmek istiyorlar efendim. Şahıslara biz girmemeleri yönünde beyan ediyoruz. Israrla çağrıldıklarını bilidiriyorlar. Emirleriniz.

– Anlaşıldı tamam, Sayın 2010’nun talimatlarını bekleniyor beklemede kalsınlar.

Saat 00:09:25

– Külliye yanındaki operasyona müdahale edeceğiz diye vatandaşlar sıkıntı yapıyor, onları her bir gören arkadaşımız engellesin işi zorlaştırmasınlar burada.

Merkez: Kanalı takip eden istasyonlanmız konuyla ilgili konuyla ilgili toplanma yapan vatandaşlanmızı ikaz edelim. Bahse konu bölgelere kesinlikle yaklaştırmıyoruz tamam.

Saat: 00:l1:21

– Bu Gençlik caddesi merkez, 25 kadar vatandaş, vatandaşları uzaklaştıramıyoruz. Bu askeriyenin demirlerine vatandaşlar zaman zaman rahatsız edici konular yapıyor, buraya yardımcı ekip gelebilir mi? Merkez, vatandaşlar askeriye Genelkurmay aleyhine slogan atıyor bilginize ayrıca.

Merkez: Anlaşıldı efendim, yetersiz kalıyorsanız müdahale etmeyin, yetersiz kalıyorsanız müdahale etmeyin, takviye ekip geldiğinde müştereken değerlendirelim tamam.

Saat 00:13:52

– Tamam vatandaşı sakinleştirdik şu an itibarı ile, olumsuz bir konu yok burada tamam.

Saat 00:28:51

Bu münferit bir harekettoplu bir hareket değil…onun için arkadaşlar ellerinden geleni yapsınlar münferit bir hareket bu.

Saat 00:34:15

– Merkez tekrar söylüyorum, bu münferit bir hareket toplu bir hareket değil, arkadaşlar ellerinden geleni imkan dahilin de bu hareketi durduracağız hep beraber.

Vatandaşlarımızı Zırhlılara Siper Edelim

Saat 00:37:27

Ekiplerimiz vatandaş girişlerinde her hangi bir problem yaşatmasınlar, vatandaşlarımız bu konuya müdahil olsunlar Merkez, askerler bu şekilde gördüklerinde her hangi bir hareket edemiyorlar gördüğüm kadarı ile.

Merkez: Doğrudur efendim, bölgedeki ekiplerimiz bu vatandaşlar, vatandaşlar herhangi bir zorluk çıkarmıyor efendim. Vatandaşlar zorluk çıkarmıyor vatandaşları uygun bir dille uyarmaya çalışalım efendim. Can güvenliklerini ön planda bulunduralım tamam vatandaşlarımızın.

– Merkez vatandaşlanmızı askerlerin önüne yönlendirelim, benim söylemek istediğim bu. Konuya duyarlı sağduyulu vatandaşlarımız kritik yerlere gelip tepkisini gösteriyorlar. Arkadaşlar onlara…

Merkez: Kızılay bölgesindeki ekiplerimiz bu vatandaşlarla vatandaşlarla mülaki olsunlar efendim. Gerekirse vatandaşlarla beraber hareket etsinler efendim tamam.

Saat 00:50:07

– AA’yı korumaya alın…

– Merkez onu anladım, bu vatandaş kimin lehine destek veriyor? Onu anlamıyorum.

Darbe karşıtı efendim darbe karşıtı yönetim lehine atıyorlar.

– Darbe karşıtı sokağa inen vatandaşlanmıza yardımcı olacaklar.

Merkez: Anlaşıldı efendim. Emir anlaşıldı. Kanalı takip eden istasyonlanmız bu darbe karşıtı vatandaşlanmız darbe karşıtı vatandaşlanmızı personelimizin yanına alalım efendim personelimizin yanına alalım, direnebildiğimiz kadar direnelim tamam. Doğrudur efendim Mobese’den takip ettik. Bu vatandaş kalabalığı varsa bulunduğunuz noktada efendim vatandaş kalabalığı bu zırhlıların önüne siper etmeye çalışalım personelimizle birlikte.

Saat 00.57:29

– Gerekirse bizim araçlarımızla taşınıp tankların önüne darbe karşıtı vatandaşlara yardım edilecek.

Merkez: Emir anlaşıldı efendim. Kanalı takip eden istasyonlarımız vatandaşlarımızın geçişine yardımcı olalım. Gerekirse vatandaşlarımızın aracı ile tankların geçişine tankların geçişine engel olalım tamam.

Saat 00.58:53

– Merkez bu darbeciler karşısında sokağa çıkan vatandaşlarımız Devletimize ve milletimize sahip çıkacaklar. Tankların önüne çıkacaklar arkadaşlar, bunlara önerilerde bulunsunlar bu konuda.

Merkez: Emir anlaşıldı Sayın Müdürüm kanalı takip eden istasyonlarımız malum konudan dolayı sakoğa çıkan vatandaşlarımızı devlet yanına devlet yanına ikazlarda bulunalım Sayın Müdürümün talimatlarıdır tamam, emirleridir.

Saat 01:03:45

– Polis merkezi amirlerimize sesleniyorum. Bu ekipleri marifetiyle vatandaşı anons etmek suretiyle sesli anonsu etmek megafondan vatandaşı sokağa indirsin Merkez. Bu belli noktalara yönlendirsinler Merkez.

– Merkez şu anda Meclis önünden Genelkurmay istikametine çok sayıda tank geçiş yapıyor efendim.

Merkez: Vatandaş kalabalığımız var ise vatandaşla birlikte bu tankların önüne geçmek suretiyle bu şahısları durdurmaya çalışalım efendim.

– Olumsuz efendim, olumsuz, bu konu başladığından itibaren burası komple yaya …….. bilginiz olsun.

Merkez: Anlaşıldı. Bu Kızılay kavşakta vatandaş yoğunluğu var ise o bahse konu yerlere yönlendirelim efendim tamam.

Saat 01:11:37

– Merkez bu Güvenlik Caddesinin sonuna biraz daha vatandaş yönlendirebilsek alt taraflardan, Tandoğan vesaire tarafından, uygun olur, vatandaş kalabalık olsun burada, bi 80-100 kişi var.

Saat 01:14:23

– Merkez bazı polis merkezi amirliklerimizin etrafında vatandaşlar toparlanıyormuş il bazında. Bu bütün ilçelerdeki polis merkezi amirlerimiz bu vatandaşları merkeze yönlendirsinler. Kızılay civarı, Genelkurmay, Meclis, Bakanlık vesaire, Merkez …… yönlendirsinler.

– Tanklar hareketlendi vatandaşların üzerine sürüyor şu anda araçları üzerine sürüyor Merkez.

Merkez: Anlaşıldı efendim. Vatandaşlarla birlikte engel olmaya çalışalım imkanlarımız neticesinde tamam.

Saat 01:23:13

– Merkez Emniyete iki zırhlı araç girdi.

– Personelimiz ne kadar yakını, eşi dostu, akrabası varsa ülke genelini arasınlar, bütün herkesi buraya davet etsinler.

Merkez: Anlaşıldı kanalı takip eden istasyonlarımız, yakın akraba çevremizi telefonla arayarak Külliye çevresine, il 11 çevresine davet edelim efendim.

Saat 01.28.08

Depoları açın alabildiğiniz ağır silahları alın Hipodromun içinden il emniyete doğru harekete geçin

– Emniyet önündeki vatandaşı yönlendirebiliyorlarsa, Emniyet içine yönlendirsinler

Merkez: Anlaşıldı bu Emniyette bulunan personelimiz, Emniyet önündeki vatandaşı Emniyet içerisine yönlendirelim efendim tamam.

– Vatandaş yoğunluğunu peyderpey yönlendiriyoruz efendim

Merkez: Siz de ayrıca bu mahallelerimizdeki, polis merkezimiz ekipleriyle mahallelerimizi dolaşarak vatandaşı merkezi yerlere yönlendirelim efendim Kızılay bölgesine.

Saat 01:28:22

TEM şubeye girdiler merkez, biz diğer binadayız şu anda. Bekliyoruz… Vatandaş yok mu dışarıda? Merkez acil.

Merkez: Anlaşıldı efendim vatandaşın üzerine ateş açmışlar muhtemelen vatandaş kaçmış efendim. Tekrar toplanması durumunda yönlendiriyoruz tamam.

Vatandaş temin edebiliyorsanız, vatandaş aracılığıyla girelim. Arkadaşlar tek hedef olmasınlar ikaz edin.

Vatandaş Akköprü üzerinde asker önlerini kesti üstlerine ateş açıyor bilginiz olsun.

Saat 01:51:36

Merkez: Uzun namlulu silahımız mevcut mu?

– Olumsuz merkez burada doğru düzgün silah yok silah alanlar dışarı çıkmış, kendi beylik tabancalarımızla ateş etmeye çalışıyoruz… Ciddi anlamda da mühimmat sıkıntımız var.

– İl 11’deki arkadaşlar, direnin arkadaşlar direnin, size ihtiyacımız var, takviye gelecek tamam.

– Emniyetin bahçesine girdik şu anda emniyet içerisindeki arkadaşlar ateş etmeyin vatandaş içeride

Merkez: Anlaşıldı emniyet içindeki personelimiz vatandaşla birlikte ekiplerimiz emniyet içerisine giriş yapmış, ateş etmeyelim efendim görerek ateş edelim, görerek tamam.

– Merkez dışarıda daha vatandaş varsa onları da içeri gönderelim. Bizim arkadaşlar ateş etmeyin vatandaş içeride.

Aracın İçi Mühimmat Dolu

– Merkez efendim şu an Kızılay Atatürk Meydanındayız ters ……… tankın biri gayrı faal, içinde 2 tane ….. var, vatandaşı durduramıyoruz, tankla ateş edebilmeye çalışıyorlar, burada ……..

Merkez: Aracı askerden el koymuşlar efendim? Askeri personeli indirip, araca el mi koymuş vatandaş?

– Efendim olumsuz askeri personel aracın içinde şu an araca karşı mukavemet var, aracın içi mühimmat dolu, vatandaşın eline geçer diye korkuyoruz. Olaylara hakim değiliz, olay bize doğru dönüyor efndim.

Merkez: Anlaşıldı efendim, vatandaşı ikaz etmeye çalışalım.

Saat 02:20:06

Vatandaşların Genelkurmay Başkanlığına girmek istediği bildirilip, “Ne yapalım?” diye sorulunca;

– Mekez içerdekilerin durumunu bilemiyorum, sorucam eğer bi engel yoksa bizim lehimize olacaksa tabii ki vatandaşımız girsin.

– Efendim burdaki bine yakın vatandaşı o tarafa yönlendirdim. Bu askerler bize doğru ateş ettikten sonra bir kısmını da gözaltına aldık askerlerin, girsinler efendim, girsinler.

Emniyeti Ateşe Vermek İstiyorlar

Bu arada Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki durum;

Merkez: Otopark kısmında bulunan istasyonlarımız birbirimize ateş ediyoruz efendim görerek, görerek ateş edelim.

İl emniyet arkasında vatandaş havaya sıkıyor bunlar.

Merkez: Anlaşldı efendim anlaşıldı bu vatandaşları ikaz edelim gerekirse ellerinden silahlarını alalım efendim.

1500-2000 kişilik halk grubunu Emniyete doğru götürüyorum.

Merkez: Anlaşıldı efendim uygun olur.

– Emniyet arkasındaki vatandaşlar bürolara mürolara girebilir mümkünse birer ….. personel…..

Merkez: Anlaşıldı, anlaşıldı istasyonlarımız beklemede kalın, il 11 şube müdürlüklerimiz ve büro amirliklerimiz büro amirliklerimizde ve şubelerimizde birer personelimiz kalsın efendim, vatandaş il 11 içerisinde evrak kaybolmasın efendim, konuyla ilgili farklı yerlere girmesinler tamam.

– Merkez Sayın 1010’un söylediği gibi bu bir istiklâl savaşı Allah’ın izniyle hep birlikte bunların hakkından gelecez. Bu ele geçirilen tankların üzerine sivil vatandaşların resmiyle arkadaşlar sosyal medyadan paylaşsınlar.Ayrıca Anıtkabir’i orda vatandaş 3 tane tankı ele geçirmiş oraya bir unsurlarımız acele geçip, onları bizim kullanımımıza alsınlar.

– Merkez çok sayıda vatandaş Emniyette nereye yardımsa ……….. çünkü ateşe vermek istiyorlar.

Merkez: Bu emniyet otopark kısmında bulunan personelimiz vatandaşı peyderpey efendim Kızılay bölgesin yönlendirelim. Buranın kontrol altında olduğunu söyleyerek Kızılay bölgesine yönlendirmeye çalışalım tamam.

– Bu emniyetin içindeki zırhlıdaki şahsı yaralı olarak çıkardık fakat vatandaşın elinden alamıyoruz bilginiz olsun.

Merkez: Anlaşıldı efendim siz müdahil olmayın efendim tamam.

– Vatandaşlar askerleri linç ediyorlar, vatandaşlara sıktılar, vatandaş askere sıktı bilginiz olsun.

Merkez: Anlaşıldı, vatandaşta 122 varsa almaya çalışalım.

Vatandaş çok hırslı bırakmıyor askeri.

– Havaya ateş aç, havaya ateş aç kontrol altına al orayı.

O Hariç Tüm TSK Şüpheli

Malûm; o gece dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar başta olmak üzere çok sayıda kuvvet komutanından haber alınamadı, daha sonra Akar’ın Akıncı Üssü’ne götürüldüğü bilgisi paylaşıldı. İşte durum henüz böylesine belirsizken, yine saat 02:20’den sonra yapılan oldukça dikkat çekici anonslar:

– Sayın Genelkurmay Başkanı hariç bütün TSK Kuvvetleri şüpheli durumunda Genelkurmaya havadan yerden inmek isteyen herkes engellenecek.

Saat 03.09.52

– Merkez tekrar ediyorum, Sayın Genelkurmay Başkanı hariç tüm TSK personeli bizim için şüphelidir, arkadaşlar ona göre davransın.

Merkez: Anlaşıldı efendim, kanalı takip eden istasyonlarımız Sayın Genelkurmay Başkanımız haricinde tüm askeri personel bizim için şüpheli durumundadır efendim, önemle takibi aksaklığa mahal vermeyelim tamam.

– Bütün istasyonlarımıza sesleniyorum, vatandaşlarımızı Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Etimesgut’taki Hava Birliğine sevk etsinler bütün vatandaşları, Kara Havacılık Okuluna sevk etsinler, ne kadar rütbeli, rütbesiz varsa vatandaş bunları etkisiz hale getirip, bize bilgi versin.

Merkez: Anlaşıldı, kanalı takip eden istasyonlarımız vatandaş yoğunluğu olan yerlerde vatandaşları bu şekilde yönlendirelim tamam, talimat doğrultusunda hareket edelim.

Vatandaşın Ele Geçirdiği Tankta Yaşananlar

Vatandaşların, Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi civarında bir tankı ele geçirmesi, bu arada Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne mühimmat intikali yapılması üzerine gerçekleşen anonslar:

Saat 04.14.36

– Efendim halk şu anda tankı açtı askerlerden bi haberiz içerdekilerden tankın içinde mümkün surette G3 marka piyade tüfeklerini alabildiğimice aldık yalnız tankın içinde fazla mikatrda mühimmat olabilir halkın ele geçirmeinden korkuyoruz bekleyen bir kalabalık var.

Merkez: Vatandaşı ikaz edemiyorsanız havaya ateş etmek sureti ile vatandaşı geri çevirin efendim.

– Doğrudur efendim havaya ateş açıyoruz yalnız olay bize dönüyor efendim kısmen kontrolde zorluk çekiyoruz. Biz gereğini yapıyoruz efendim mümkün mertebe takviye kuvvet istiyoruz.

– Merkez biz müdahale etmeye çalıştık, vatandaşa izah edemiyoruz, bize dönüyor olay uzaklaşmak zorunda kaldık. Ekiplerimiz buraya …… gelirse uygun olur.

Mühimmatların Çoğu Sivillere Gidiyor

Saat 04.30.53

Merkez: İkmal Daire Başkanlığı tarfından mühimmat ve silah intikal ettirildi efendim il 11 ana giriş kapısında Konya yolu personelimizde ihtiyacı…..

– Çoğu arkadaşta uzun namlulu silah yok, ben gereğini yapacağım, il 11 önündeyim.

Saat 04.42.50

– Merkez bu il 11 önünde takviye olarak gelen mühimmatı kimlik göstermeden dağıtıyorlar, orada vatandaşlar da alıyor, bu konuda bir uyaralım biz gerekli ikazı yaptık ama yine de dağıtıma devam ediyorlar, vatandaş alıyor oradan verilen mühimmattan.

Merkez: Anlaşıldı il 11’de bulunan personelimiz mühimmat dağıtımını durduralım efendim. Persoel kimliği göstermeden kesinlikle mühimmat dağıtımı yapmayalım tamam.

– Merkez anons eden istasyon doğru söylüyor. 2-3 şahıs da biz aradan çıkardık mühimmatların çoğu sivillere gidiyor tamam.

Merkez:Anlaşıldı efendim. Bulunduğunuz aracın başında bulunuyorsanız bu mühimmat yüklü aracı il 11 içerisine aldıralım. Vatandaştan arındırılmış bölgeye aldıralım, personelimiz buradan alsın efendim.

Saat 04.47.13

– Merkez Dil Tarih fakülesindeki sorun çözülemedi takviye ekip bekliyoruz.

Saat 04.48.54

– Merkez efendim. Askeri personelin biri daha çıkarıldı. Vatandaş şu an terk edilmiş tanka doğru girdi yalnız tankın içinde mühimmat olabilir vatandaşı engelleyemiyoruz, eline geçmiş sayılır.

Merkez: Anlaşıldı efendim siz o askeri personelin üzerinde 122 var ise uzun namlulu silah var ise almaya çalışalım muhafaza altına almaya çalışalım. Can güvenliğimizi de ön planda bulunduralım efendim tamam.

– Doğrudur efendim biz uzun namluları aldık durum bu şekilde.

Vatandaşı Süpürdük

16 Temmuz sabahı saat 10.30 civarında vatandaşlar Meclis’e doğru yürümek istediğinde;

Buradaki kalabalığı da Akay Kavşağa kadar süpürdük efendim. Takviye kuvvetlerle burada duyarlıyız, tamam.

Saat 15:56:39

Merkez: 5 tane tank bu Ihlamur Evlerine yakın kısımda Atlı Birliği geçince diyor kapıları da açıkmış içerisinde de uzun namlulu G3 marka silahlar olduğu söyleniyor, vatandaş bu araçları kullanmaya çalışıyormuş efendim içleri de mühimmat doluymuş bu 5 tanktan bahsediliyor, bunları bir kontrol ettirin vatandaştan arındıralım bu araçları.

Sivil Polisler Kendilerini Belli Etmeden

Çevik Kuvvet kanalında gerçekleşen görüşmelerin kayıtlarına gelirsek; başlangıçta yine Genelkurmay’daki durumla ilgili benzer bilgiler veriliyor, sonrasında AKP Genel Merkezi, Başbakanlık ve Külliye’nin korunmasına ilişkin planlamalar yapılıyor. Bu kanaldaki dikkat çekici anonslardan bazıları ise şöyle:

Saat 02.01.04

– Merkez emniyet içindeki sivil arkadaşlarımızdan polis olduklarını belli etmeyecek şekilde vatandaşın arasına karışsınlar vatandaşa destek versinler tamam.

Merkez: Anlaşıldı efendim il 11 de bulunan personelimizde polis olarak herhangi bir ibare bulunmasın üzerinde, vatandaşa destek versinler efendim tamam.

Saat 03.02.59

– Yanında vatandaş yoğunluğu var mı?

– 2000, 3000 kadar kişi var efendim. Müdürüm de ordalar, yönlendiriyorlar, bulunduğunuz yere doğru.

– Doğrudur bu Jandarma Komutanlığına doğru yönlendir. Tamam burada 4 tane tank var etrafını 100-150 vatandaşla biz sardık, vatandaşa ihtiyacımız var gönder.

Saat 04.58.58

– Merkez bu kamyonla uzun namlulu silah geldi, arkadaşlara dağıtılmak üzere. Emniyetin içerisine alındı. Terör şubeden bir amir bunu organize etsin. Vatandaşa, vatandaşa verilmesin. Bu uygun şekilde dağıtılsın. Bu konuda dikkatli duyarlı olalım tamam.

– Merkez şu an il emniyet içerisindeki silah dağıtma işi sona erdi. İzdihamlı bir şekilde. Şu an uzun namlulu silah kalmadı efendim. Almayanlar da var. Araç hareket ediyor buradan.

Merkez: Personelimiz aldı doğru mu efendim?

– Doğrudur efendim. İkmal şube personeli dağıtımı yaptı. Almayanlar da var, şu an araç ayrılıyor.

– Merkez polis arkadaşlarımız çevrelerinde uzun namlulu silah bulunan arkadaşlara dikkat etsinler. Polis oldukları, olup olmadıkları yönünde inceleme yapsınlar. Olmayan varsa alsınlar tamam.

Saat 05.24.04

Dil Tarihte buradaki askerlerden bir tanesini uzaklaştırdık gözaltı, diğeri linç girişimi var. 1000 kişiye yakın vatandaş var bir resmi araç istiyorum buraya seri şekilde, araç içeriyi grubun arkasına kadar girsin resmi araç,

– Yakındaki unsuru gönderdik, hemen oradan çıkartsınlar, vatandaşı da durumu izah ederek, vatandaşımızı rencide etmeden hemen alıp götürüp en yakın karakol var orada, oraya teslim etsin, orada da tertibat alsınlar.

– Tamam bak abicim. Tekrar tekrar söylüyorum, çıkarın onları oradan vatandaşın elinden alın önce bir güvenli yere götürün sonra da bir araç veyahut da arka taraftan dolanmak marifetiyle, gözaltı birimlerimize götürün. Bir saattir neden orada duruyor o adamlar?

– Anlaşıldı efendim bir kişi bir kişi burada onu aradan sıyırmaya çalışıyoruz anlaşıldı.

Saat 06.28.38

– Merkez acil. Bu Dil Tarih önünde terk edilmiş tankın önüne kaviye kuvvet istiyorum Merkez, özel harekat, çevik kuvvet fark etmez, vatandaş artık bize karşı mukavemet gösteriyor, polisler yaralanıyor Merkez, acil takviye kuvvet istiyorum buraya. Merkez ayrıca bu tankın içindeki askerlerin bir kısmı çıkarıldı, iki tane ……… vatandaş linç etmek istiyor, bize karşı da mukavemet gösteriyor tamam.

Saat 06.49.45

– Efendim bu Dil Tarihteki konunun gereği yapıldı, tamamen burdan boşaltılması sağlandı. Çevik Kuvvet ile beraber normaldeyiz.

Saat 11.43.00

Merkez: Meclis Dikmen kapıda 3-4 tane G3, 4 tane G1-MG3 varmış, kaldıracak mıyız muhafaza etsinler mi efendim?

– Merkez resmi ekiplerimiz bunu alsın… alalım kapalı alanlara karakollara iletelim bu tür silahları, vatandaşın eline geçmemesini sağlayalım tamam.

Saaat 13.50.07

– Merkez bu Genelkurmay Başkanlığı önünde 1-2 dakika önceki arbedede bir silah kaybolmuş silah bulan arkadaş varsa intikal ettirsin bana.

Saat 15.45.28

Merkez: Bu öğlen muayyen saatlerde Dikmen’deki konuda 122 kaybolmuştu, bu silahı vatandaş bulmuş, EGM’ndeki personele teslim etmişler.

Kimsenin Aklına Gelmeyen Görev

Evet polis telsiz kayıtlarına göre, 15 Temmuz gecesi yaşananlar böyle. Bunların yorum ve değerlendirmelerini sizlere bırakıp, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dört gün önce Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ndeki polislerle bayramlaşmasına geçelim. Önce şunları söyledi:

Sizi kendi görevinizde tahrik etmek isteyecekler. Ağır sözler söyleyecekler. Hakaret etmeye çalışacaklar. Size kendilerine saldırması için tuzak kuracaklar. Kurallarımızdan asla vazgeçmeyecek, standardımızı bozmayacak, sabredecek, ondan sonra eğer en son noktada hala karşıda bir ısrar ve direniş varsa müdahale edilecek. Bu kuralların hepsini biliyoruz. Aklınızdan kurallarımızı hiçbir zaman çıkarmayalım.”

Ardından şunu ekledi:

Siz, güvenin ve huzurun ama öteki taraftan kimsenin aklına gelmeyen demokrasinin de teminatısınız. Siz yürürken devletin yürüdüğünü hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın. Türkiye’nin üzerine kurulmaya çalışılan olaylardan en önceliklisi toplumsal olaylardır. Gezi olaylarını yaşadık, 17-25 Aralık darbelerini yaşadık. 15 Temmuz hain darbesini yaşadık. Arada 6-8 Ekim olaylarını yaşadık. Sizin ortaya koyduğunuz iradeler, güçler olmasaydı Türkiye dışardan kurgulanan bu oyunların tamamına teslim olurdu. Size milletimiz güveniyor, size kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan güveniyor. Size biz güveniyoruz.”

Gerçekten kimsenin aklına gelmeyen oldukça ilginç bir görevlendirme, değil mi?

Müyesser YILDIZ
14 Temmuz 2022

Kategori:Uncategorized