İçeriğe geç

Vural Paşa’nın Son Anları!..

Dün Sincan Cezaevi’nde hayatını kaybeden 28 Şubat hükümlüsü emekli Korgeneral Vural Avar’ın uykusunda ölmediği, tuvaletteyken kalp krizi geçirdiği ortaya çıktı.

Avar’ın son yolculuğunun tanıkları, elbette ki, koğuş arkadaşları olan diğer 28 Şubat hükümlüleri Hakkı Kılınç ile Erol Özkasnak’tı.

Özkasnak’ın avukatı Aykanat Kaçmaz bugün onu ziyaret ederek Vural Avar Paşa’nın nasıl öldüğünü öğrendi.

Üçü de sabah 06.30 gibi uyanmışlar.

Vural Paşa tuvalete girmiş.

Onun ardından koğuşun üst katında kalan Erol Özkasnak tuvalete inmiş, elini yüzünü yıkamış. Tuvalette olan Vural Paşa’ya, “Günaydın” demiş, o da “Günaydın” karşılığını vermiş.

Sonra Erol Özkasnak yeniden üst kata çıkmış. Bir süre sonra aşağı indiğinde, kahvaltıyı hazırlayan Hakkı Kılınç Paşa’ya, Vural Avar’ın tuvaletten çıkıp çıkmadığını sormuş.

Çıkmadığını öğrenince içeri girip birkaç kez seslenmiş. Cevap gelmemiş. Kapı kilitli olduğu için içeri giremeyince de infaz memurlarını çağırmışlar.

İnfaz memurları gelip tuvalet kapısını omuzlayarak kırmışlar…

Hemen kalp masajı yapılmış; ama, ne yazık ki, döndürememişler!..

Ve acı haberi Vural Paşa’nın o sırada Hatay’da olan eşi emekli Albay Tuna Avar’a telefonla bildirmişler.

Sonrası malûm, Adli Tıp süreci… Otopsi… Geçici raporda, “doğal ölüm” dendiğini belirtmiştim; ama “çoklu organ yetmezliği” tespiti yapılmış.

Av. Aykanat Kaçmaz’a, Vural Paşa’nın koğuş arkadaşları Hakkı Kılınç ile Erol Özkasnak’ın durumunu sordum; “Üzgünler ve de kızgınlar.” demekle yetindi.

Cenazede Konuşma Yapacak mı?

Çok üzgün ve bir o kadar kızgın olan biri daha var; tabii ki, Vural Paşa’nın eşi Tuna Avar.

Bugün evlerine başsağlığına gittim. Hemen hemen tüm 28 Şubat sanıklarının eşleri ve çocukları oradaydı. Birlikte ağladılar.

Tüm raporların, “Cezaevinde kalabilir.” şeklinde verilmesinin acısını yaşayan Tuna Avar’ın ağzından sık sık, “Tahliye etseler, eve gelse ve yarım saat sonra vefat etse bu kadar üzülmezdim. Gelir diye tüm kıyafetlerini hazırlamıştım. Biricik sevgilim; ölmedi, öldürüldü.” sözleri döküldü.

Yarın Karşıyaka’da babasının mezarına defnedilecek olan Vural Paşa son yolculuğuna Kocatepe Camii’nde uğurlanacak.

Emekli Albay Tuna Avar, halen incecik bir kadın; ama, görevdeyken ne kadar inceyse, üniformasının artık kendisine olmadığını söyledi. Olsaydı yarın eşini üniformasıyla uğurlayacaktı. Malûm, hüküm giydikleri için rütbeleri söküldü ya, askeri tören yapılamayacak; ama emektâr dostları yine de tabutuna bayrak koyacak.

Tuna Avar cenazede bir konuşma yapmayı da planlıyor. Belli ki, söylemek istedikleri var. Şayet o konuşmayı yaparsa hemen yanında merhum eşi ve kendisinin üniformalı fotoğrafları olacak.

Acılı eşi Türkiye’nin dört bir yanından aradılar. Ev doldu taştı. Ama oradan ayrıldığım saate kadar; silah arkadaşlığı” adına en azından telefon açması beklenenlerden hâlâ aramayanlar da vardı. Bakalım, bir telefon açıp başsağlığı dilemeyenler, yarın cenazeye gelecek mi?!

Müyesser YILDIZ
21 Aralık 2022

Kategori:Uncategorized