İçeriğe geç

Gözaltı Skandalı!..

Günlerdir “hukuk” adına bir insanlık dramı yaşanıyor.

Tane tane anlatalım.

Elif Akkuş TRT’de 25 yıl çalıştı. Savaş bölgelerinde görev yaptı. Mavi Marmara gemisi baskınına şahit oldu, Libya ve Suriye’deki çatışmaları aktardı.

Sonra gerekçesiz bir şekilde açığa alındı.

TRT’ye karşı hukuki mücadele verirken birkaç gün önce hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul’daki evinde arama yapıldı. Elif Akkuş o sırada Ankara’daydı. Olayı öğrenince Emniyet’e gitti. Gözaltına alındı.

Gözaltı ve yakalama kararının gerekçesi, anonim bir X (eski adıyla Twitter) hesabından TRT’deki nepotizm ve kamu harcamalarına ilişkin yapılan paylaşımların “bilgi kaynağı” olduğu iddiasıydı.

Elif Akkuş’un ağır bir hastalık öyküsü var. Geçen yıl beyin ameliyatı geçirmiş, stent takılmış; ayrıca yüksek tansiyon hastası.

Nitekim gözaltının ilk anlarında tansiyonu yükseldi. Ayakta duracak hali yoktu. Ankara Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’ne götürüldü. Durumu anlatıldığı, raporları sunulduğu halde tedavisine yalnızca dil altı hapı verilerek başlandı.

Durumu düzelmedi. Avukatları Hüseyin Ersöz ve Nazlı Çubuklu Savcı’ya gidip durumunu anlattı, Akkuş’un en azından ameliyatını yapan doktorların olduğu Medicana’ya sevkini talep etti.

Nasıl olduysa, talep kabul edildi. Elif Akkuş götürüldüğü bu hastanede hemen yoğun bakım ünitesine yatırıldı.

Bir gün sonra normal servise çıkarıldığında Savcılık ifade için bastırdı. Akkuş’un tansiyonu yeniden yükseldi. Doktorlar bu şartlarda ifade veremeyeceğini söyledi.

İfade ısrarı devam edince bir doktor, “Böyle devam ederse tansiyon yükselmeye devam edecek. İfadesini versin, kurtulsun.” önerisinde bulundu. Nihayetinde polis bugün öğle saatlerinde, hasta yatağında Akkuş’un ifadesini aldı.

Avukatlara gelen telefon sevindiriciydi; Savcı gözaltına son vermiş ve taburcu olur olmaz Adliye’ye getirilmesini istemişti.

Sonrası mı?

Hastane akşam saatlerinde apar topar Elif Akkuş’un taburcu edilmesine karar verdi.

Sebebi mi?

Alınan bilgilere göre, Savcılık gözaltı kararını kaldırdıktan sonra hastane yönetimini aramış ve Akkuş’un taburcu edilmesini rica etmiş!..

Hastane de bunun gereğini yerine getirip polise haber vermiş.

Şu anda gözaltı kararı olmayan Elif Akkuş 18/7 tansiyon değerleriyle polis nezaretinde hastaneden Adliye’ye götürülüyor.

İşte dünyaya “hukuk ve vicdan” çağrısında bulunanların son eseri.

Kokacak tuzumuz bile kalmadı.

Tek kelimeyle pes!..

Son Dakika Gelişmesi

Elif Akkuş’un polis nezaretinde hastaneye götürülmesi hazırlıkları sürerken son dakikada çarpıcı bir gelişme daha yaşandı.

Akkuş’un avukatları, Savcılığın Hastane yönetimine gönderdiği yazıya ulaştı. Yazı aynen şöyle:

“Bu aşamada gözaltının sonlandırılmasına karar verilmiştir. Şüphelinin tedavisine devam olunması, tüm tıbbi iş ve işlemlerin yerine getirilmesi ile şüphelinin hastaneden taburcu edileceği zaman Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bilgi verilmesine, Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından şüphelinin hastaneden taburcu edilir edilmez Adliye’ye sevkinin sağlanması, gerekli tüm usulü ve yasal tedbirlerin alınması, şüphelinin kaçmasına mahal verilmemesi, ilgili tüm sorumluluğun hastane yönetimi üzerinde olduğunun bilinmesi, aksi takdirde ilgili hastanenin yetkilisi tüm sorumlular hakkında yasal işlem başlatılacağı hususunda…”

Özetle polise, “Gözaltı kararı yok, ama Elif Akkuş’u bana mevcutlu getir.”, hastaneye de, “Hastayı sana zimmetledim.” talimatı verilmişti.

Haliyle ortalık karıştı. Avukatlar Hüseyin Ersöz ve Nazlı Çubuklu hem polise hem Savcılığa hem de hastane yönetimine itirazlarını bildirdi. Ankara Barosu bilgilendirildi.

Sonuçta Elif Akkuş’un kapısında nöbet tutturulan polis ve güvenlik görevlileri geri çekildi. Hastane yönetimi de Elif Akkuş’un taburcu işlemini yarın sabaha erteledi.

Yaşananların özeti mi?

Av. Hüseyin Ersöz’ün ifadesiyle; “Gözaltı ve yakalama kararı yok; ama Savcı, ‘Ben yaptım, oldu.’ diyor.”!..

Müyesser YILDIZ
19 Ekim 2023

12punto linkler:
https://12punto.com.tr/gundem/trt-muhabiri-elif-akkus-gerekcesiz-gozaltina-alindi-2330
https://12punto.com.tr/gundem/gozalti-karari-yok-ama-savci-talimatiyla-hastaneye-zimmetlendi-2352

Kategori:Uncategorized