İçeriğe geç

Bora Kaplan Davasında TikTok Muhabbeti

Liderliğini Ayhan Bora Kaplan’ın yaptığı öne sürülen 61 sanıkllı organize suç örgütü davasına devam edildi. Sanıklardan Tansel Aktan, Bora Kaplan’ın Organize Şube’nin gözünde suçlu olduğunu belirterek, “Bizim gözümüzde ise işletmeler kuran, ticari açıdan yolunda yürüdüğüm biri. Benim gözümde suçlu değil.” dedi.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü beşinci celsesi Cuma günü savunmasını yapan Tansel Aktan’ın ikinci sorgusuyla başladı.

Tansel Aktan’ın avukatı, Cuma günü savunmasını yaptıktan sonra Emniyet’ten dosyaya Aktan hakkında bir evrak sunulduğunu kaydederek bunu mahkemenin mi istediğini sordu. Mahkeme Başkanı, “Tansel Aktan’ın sosyal medya hesaplarını araştırdık. Ondan sonra bu konuda Emniyet’ten rapor istedik.” cevabını verdi. Ardından Tansel Aktan’ın TikTok hesabındaki bazı paylaşımlarını izletip bunlara ilişkin sorular yöneltti.

2022’deki bir paylaşımında kıyafetleri, Rolex saati ve tespihinin fiyatlarını söyleyip bir takipçisinin, “Hepsi Ayhan Abi’nin sayesinde mi?” sorusuna, “Evet, sahip olduğum her şey Ayhan Abi’min sayesinde. Allah başımızdan eksik etmesin.” karşılığını verdiği görülen Tansel Aktan’a şunu sordu:

“Cuma günkü savunmanda Bora Kaplan’la 2016’da çalıştığını anlattın. Bu nasıl oluyor?”

Tansel Aktan, ne alsalar Bora Kaplan’dan bilindiği için tamamen gırgır şamata yaptıklarını belirtip, “Biz geri zekalıyız, aptalız, kendi başımıza bir şey yapamıyoruz ya.” diye konuştu.

Bir başka paylaşımında Bora Kaplan’la görüntülerine yer verip, “Sen bizim abimizsin, sen bizim her şeyimizsin.” diyen Tansel Aktan’a Mahkeme Başkanı, “Bu bağlılığın sebebi ne?” sorusunu yöneltti. Tansel Aktan şunları söyledi:

“Bora Kaplan Organize Şube’nin gözünde suçludur. Bizim gözümüzde ise işletmeler kuran biri. Ticaret anlamında yolunda yürüyeceğim tabi ki. Benim gözümde suçlu değil, niye paylaşmayayım?”

Mahkeme Başkanı, Tansel Aktan’a savunmasında, “Ben bu zayıf halimle Bora Kaplan’a nasıl korumalık yapayım?” dediğini hatırlatıp oysa önceki fotoğraflarında iri gözüktüğüne dikkat çekerek şimdiki zayıflığının sebebini sordu. 2016’da Bora Kaplan’la çalışırken 65 kilo olduğunu, o dönem fotoğraflarına bakılabileceğini savunan Aktan sonraki dönemde 2-3 yıl 110 kilo olduğunu, geçen yıl mide küçültme ameliyatı yaptırdığını anlatınca Başkan, “Daha önce kilolu olduğunu niye söylemedin?” dedi.

Savunması alınan sanıklardan Sercan Keleş, Emniyet’teki ifadesini reddederken şu iddiada bulundu:

“İfademi alan polis arkada oturuyor. Az bir şey vicdanı, merhameti, Allah inancı varsa, ‘Senin ifaden okutturuldu.’ desin.”

Sanıkların ardından yine alfabetik sırayla avukatlarının savunmalarına geçildi.

Sanık Adnan Kaplan’ın avukatı Mehmet Yaşar Bulduk, müvekkilinin Bora Kaplan’la bir akrabalığı olmadığını, sadece soyadı benzerliğinden dolayı tutuklandığını öne sürüp mahkemenin atadığı bilirkişinin hazırladığı HTS kayıtlarının yanlış ve çelişkili olduğunu anlattı.

Bu arada bazı avukatlar, müştekierin dinlenmesinden sonra savunma yapma ve bilirkişinin dinlenmesi talebinde bulundu. Mahkeme, önce müştekilerin dinlenmesi talebini reddederken bilirkişinin dinlenmesi konusunda daha sonra karar verilmesini kararlaştırdı.

Davanın önemli sanıklardan Barış Kurt’un avukatı, HTS kayıtları için istedikleri yeni bilirkişi raporunu beklediklerini, bu nedenle Çarşamba veya Perşembe savunma yapmak istediklerini bildirdi. Ayhan Bora Kaplan’ın avukatlarına sıra geldiğinde Mahkeme Başkanı, “Atlıyorum, değil mi?” diye sordu. Kaplan’ın avukatı Umut Köroğlu, kapsamlı olması nedeniyle savunmayı Perşembe ve Cuma günleri yapma talebinde bulundu. Başkan da, “Sona mı bırakmak istiyorsunuz? Zaten ben Bora Kaplan’ın savunmasında da sona bırakılmasını teklif etmiştim.” hatırlatmasında bulundu.

Bugün savunma yapan 25 sanık avukatı, iddianamenin tümüyle hukuka aykırı şekilde ele geçirilmiş olan telefon tape kayıtları ve gizli tanık ifadelerine dayandırıldığına dikkat çekip bu tablodan iddia olunan örgütün çıkmadığını söyledi.

Duruşmaya Çarşamba günü devam edilecek.

Müyesser YILDIZ
22 Nisan 2024

Kategori:Uncategorized