17/25 Aralık operasyonundan sonra “paralelci” olduğu iddiasıyla çok sayıda polisin Emniyet Teşkilâtı’ndan ihraç edildiği, ihraç edilemeyenlerin ise Doğu-Güneydoğu’ya gönderildiği biliniyor.
Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda yaptığı, “Son günlerde şehit sayısındaki artışın sebebi paralel yapıya yakın polis ve askerlerden kaynaklanıyor. İstihbarat zaafiyeti olabiliyor. Bunun nedeni de bu yapının elemanları. İstihbarat paylaşımında sorun çıkarıyorlar, yanıltıyorlar” şeklindeki açıklama bu konudaki tartışmaları yeniden başlattı.
Ardından 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün geçen hafta Nusaybin’de şehit düşen bomba imha uzmanı 2 polisin daha önce kendi korumaları olduğunu bizzat duyurması, tartışmaları iyice alevlendirdi. Cemaat medyası, bu polislerin “paralel” gerekçesiyle “sürüldüğünü ve şehit olduğunu” iddia etti.
İşte bu tartışmaların, Hazine bürokrasisinde çarpıcı yansımaları oldu.
Tüm AKP hükümetlerinde kesintisiz görev alan, son olarak seçim hükümetinin kurulduğu 28 Ağustos 2015’e kadar da ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcılığını yürüten Ali Babacan’ın Erdoğan’ın istememesi nedeniyle milletvekili adayı yapılmayacağına kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak Başbakan Davutoğlu’nun “ısrarı ve ricası” sonucu Babacan listeye girdi ve 1 Kasım seçimlerinde de milletvekili seçildi.
Babacan yeni hükümette görev alamasa da Başbakanlık’ta özel oda tahsis edildi ve Davutoğlu’nun “fiili” yardımcısı gibi çalışmaya başladı.
İç ve dış ekonomi çevrelerinin “gözdesi” olan Babacan, özellikle Cemaat kumpası olduğu ortaya çıkan İzmir Askeri Casusluk davasına adı karıştırılan Hazine Müsteşarlığı ve Merkez Bankası Başkanlığı bürokratlarına sahip çıkmadığı için yoğun eleştirilere maruz kalmış ve “paralele” yakın durduğu, Erdoğan’ın da bu yüzden ismini çizdiği ima edilmişti.
-3 Koruma Hazineci Oldu-
“Paralel polis” tartışmalarının Babacan’la ilgisine gelince;
Hazine bürokrasisinde şu iddialar konuşuluyor:
“Babacan bakanlık görevinin sona ereceği günlerde üç yakın korumasının kadrolarını Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Hazine Müsteşarlığı’na aldırdı. Babacan bunun için Hazine Müsteşar Vekili’nden bizzat ricacı oldu. Emniyetten Hazine’ye geçen polislerden ikisi Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni yapıldı, diğeri de Hukuk Müşavirliği’nde bilgisayar işletmeni olarak görevlendirildi. İşletmen yapılan polislerden biri tam 6 ay rapor alıp, işe gelmedi.”
Hazine çalışanları, adı İzmir casusluk kumpasına karıştırılan bürokratlar için kılını kıpırdatmayanların, korumalar için bu özel çabasının anlamlı olduğunu belirtirken, Emniyet’te görev yaparken yıpranma payları işleyen eski polis, yeni Hazine’cilerin daha erken 1. dereceye terfi edip, daha erken emekli olacaklarına da dikkat çekiyor.
Sebebi vefa mıdır, başka bir şey mi bilinmez, ama her gün şehitlerin geldiği bir süreçte bu “koruma” yöntemi çok tartışılır!..
Müyesser YILDIZ
13 Nisan 2016
Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/ali-babacanin-korumalari-simdi-nerede-1304161200.html