İçeriğe geç

Genelkurmay Başkanı Adliye’ye Gitse!..

Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner, kalkıp Beşiktaş Adliyesi’ne gitse, terasta savcılarla oturup, “Balyoz – Ayışığı” vs. isimli soruşturma dosyalarının içeriğine ilişkin birinci elden bilgi alsa…Kamuoyuna da, “Malum, YAŞ toplantısı var. Ne yapacağımıza karar vermemiz gerekiyor” dese, bilin bakalım neler olurdu?

Spor dünyası konusunda zır cahilim. Ama Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın Başbakan Erdoğan’a yakın olduğunu, onun isteğiyle bu göreve geldiğini ben bile duydum.

Şike operasyonu başlayınca ne oldu? Aydınlar Beşiktaş Adliyesi’ne gitti, Savcı’dan dosyaya ilişkin bilgi aldı, Aziz Yıldırım’ı sık sık ziyaret etti. Biz Silivri’dekilerin haliyle kıyaslayın. Hakkımızdaki “delil” veya “dosya”ları avukatlarımız bile göremeden içeri tıkıldık. Ama şike soruşturmasında Aydınlar tüm dosyaya vakıf oldu.

Gerekçe ne?

FIFA haber bekliyor, ligin ne olacağına karar verilecek vs. !..

Yani soruşturma dosyasındakileri bilmeyen yok…

Gerçek bu iken Başbakan Erdoğan’ın “Dosyanın içeriğini bilmiyorum” demesi…

Obama bile Erdoğan’ın “görüş ve düşüncelerini” almadan adım atmaz hale gelmişken Futbol Federasyonu Başkanı Aydınlar, kendi başına hareket edecek, en azından Erdoğan’a bilgi vermeyecek öyle mi?

Peki elinde bu kadar imkân olmasına rağmen şike dosyasına “vâkıf” olmayan Erdoğan acaba bizlerin dosyasına nasıl “vâkıf” oldu da hepimizi bir kalemde terörist ilân etti?

Cehaletimi bağışlayın, kafama takılan soru başka…

Hasdal’da neredeyse ikinci bir karargâh kuruldu. 40’ın üzerinde komutan içeride. NATO görevinden ifade vermek üzere gelenlerin tamamı tutuklandı. Hava ve Deniz Kuvvetleri Karargâhı, Harp Akademileri’nde başla gövde ayrılmış durumda.

Önümüzde de çok kritik YAŞ toplantısı var… Belki NATO “Ne oldu bizde çalışanlar, gelecekler mi, gelmeyecekler mi?” diye soruyor… Hasılı “Fenerbahçe Cumhuriyeti” kadar olmasa bile ülke savunması adına önemli bir başka sorunla karşı karşıya kalınmışken; Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner, kalkıp Beşiktaş Adliyesi’ne gitse, terasta savcılarla oturup, “Balyoz – Ayışığı” vs. isimli soruşturma dosyalarının içeriğine ilişkin birinci elden bilgi alsa…

Kamuoyuna da, “Malum, YAŞ toplantısı var. Ne yapacağımıza karar vermemiz gerekiyor” dese, bilin bakalım neler olurdu?

Ben tahminimi hemen söyleyeyim: Koşaner Paşa, “Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs”ten soluğu Hasdal’da alır ve buradaki karargâhın da bir başı olurdu!..

* * * *

Tam da şimdi aklıma geldi; galiba kimse sormaya cesaret edemedi, bari ben sorayım: Wikileaks belgelerinde örtülü ödenekten Trabzonspor’a para aktarıldığı mı yazıyordu, ne? Şike operasyonu kapsamına bu iddia da alınır mı acaba?

* * * *

Neyse, en büyük “Fenerbahçe Cumhuriyeti”, başka büyük yok!.. 80-85 yıl öncesinde Neyzen Tevfik ne de güzel yazmış hâlimizi:

“Vatan giderse ne varmış, yeter ona futbol

Geçindirir beyi elbette şanlı İstanbul…”

Silivri’den kucak dolusu sevgiler,

Müyesser Yıldız

12 Temmuz 2011

Kategori:Uncategorized