İçeriğe geç

HOROZ’UN YOLU DEFNE SAMYELİ’YLE NASIL KESİŞTİ

“Çete lideri” suçlamasıyla tutuklandıktan sonra Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’in “kasası” olduğu da iddia edilen Kayserispor İkinci Başkanı, işadamı Türker Horoz’un, tutuklanmadan önce “Temiz haber- Temiz ekran” sloganıyla televizyonculuğa soyunduğu ortaya çıktı. Horoz’un TV-1 isimli televizyonunun ana haber bültenini sunması için tanınmış isimlerle ön görüşmeler yapıldığı, bunlar arasında Defne Samyeli’nin de bulunduğu anlaşıldı.

Kayseri-Ankara hattında sarsıntıya yol açan çete soruşturmasında, işadamı Türker Horoz’la ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. Sadece temizlik işi değil, güvenlik, yemek ve dershane sektöründe de faaliyet gösteren Türker Horoz’un şirketinin, Emniyet Müdürlüğü’nün yanı sıra Kayseri’deki birçok kamu kuruluşu ile iş yaptığı belirlendi.

Horoz’un medya alanında da büyük bir yatırıma giriştiği görüldü. Geçen yıl Kayserispor Başkanı Recep Mamur ve Kayserili işadamı Şaban Miraboğlu’yla birlikte, soyadlarının baş harflerinden oluşan RTM Medya Grubu isimli bir şirket kuran Türker Horoz, ilk etapta 5 milyon Euro’luk yatırım için kolları sıvadı. Bu kapsamda merkezi Kayseri’de olmak üzere İstanbul, Ankara, Diyarbakır’da stüdyolar kurulması, ayrıca Münih, Londra, Amsterdam, Brüksel, Viyana başta toplam 15 Avrupa kentinde temsilcilik açılması ve 17 yurtdışı noktasında muhabir istihdam edilmesi kararlaştırıldı. Uydudan yayın yapacak olan tv kanalına ilave olarak, bir radyo kanalı, 2 gazete ve bir ulusal spor dergisiyle, grubun genişletilmesi planlanırken, tv’nin logosu için Kayserispor’un sarı-kırmızı renkleri seçildi.

Haber kanalı TV-1’in sloganının da “Temiz haber-Temiz Ekran” olması kararlaştırıldı.

Tv-1’in başına ise Ankara basın piyasasında tanınan, sonraki yıllarda İç Anadolu’nun çeşitli illerinde yerel televizyonlarda çalışmayı tercih eden İlter Sağırsoy atandı. Kısa sürede çok önemli isimlerle anlaşma imzalayacaklarını duyuran Sağırsoy’un, ana haber bülteni için “Defne Samyeli, Sonay Dikkaya, Hamit Özsaraç”la görüştüğü, Yeşim Salkım ve Elif Güvendik gibi isimlerle de kendi tarzlarına uygun program yapmaları konusunda ön anlaşmaya vardığı bildirildi.

İlter Sağırsoy bu göreve 5 yıllığına ve tam yetkili olarak getirildi, ancak 5-6 çalıştıktan sonra, Horoz’un tutuklanmasından kısa bir süre önce istifa ettiği açıklandı. Şirket tüzüğünde yapılan değişiklikle Sağırsoy’un yerine, şirket ortaklarından Ender Taraf atandı.

Müyesser Yıldız

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/turkiye-ile-ilgili-oyle-kritik-bir-madde-var-ki-31102003.html

Kategori:Uncategorized