İçeriğe geç

ASIL MESELE HAYRÜNNİSA HANIM’IN DEĞİL ABDULLAH GÜL’ÜN KAFASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hafta sonu İstanbul Swissotel’de akademisyenlerle “beyin fırtınası” yapıp,  “CHP ve CHP’nin geleceğini” masaya yatırdı. Toplantıya çeşitli meslek grupları, meslek odaları temsilcileri, aydın ve sanatçıların yanı sıra, partinin eski genel başkanları da davet edildi. Altan Öymen, Hikmet Çetin, Murat Karayalçın oradaydı, ama Baykal yoktu.

Acaba neden?

Öğrendik ki Baykal’ı bizzat Kılıçdaroğlu telefonla arayıp, davet etmiş. Ancak Baykal, peşinen böyle bir toplantıya katılmayacağını söyleyerek, daveti geri çevirmiş. Gerekçesini de Kılıçdaroğlu’na çok açık bir dille anlatmış.

Ne mi söylemiş; Şunları:

“Toplantıya çağırılan isimlerin çoğunun görüşleri belli. Ben bunlarla neyi konuşacağım? CHP’ye oy verip, vermediği bile belli olmayan insanlarla, kapalı bir toplantıda partimizi masaya yatırmayı içime sindiremem…”

Kılıçdaroğlu’nun tepkisine gelince; “Peki” demiş ve “Toplantıdan sonra size detaylı bilgi vermek isterim” şeklinde bir talepte bulunmuş. Baykal da, “Memnun olurum” karşılığını vermiş.

TÜRBANDAN RAHATSIZ

CHP’nin eski lideri Deniz Baykal, partide başlatılan türban tartışmaları ve Cumhurbaşkanı Gül’ün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle vereceği resepsiyonunun “türbana” indirgenmesinden de çok rahatsız. Baykal’ın, yakın çevresine şunları hatırlattığı belirtiliyor:

“Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde, eşinin başı ile ilgilenmediğimizi, bizi ilgilendirenin Cumhurbaşkanının kafası olduğunu söyledik. Cumhurbaşkanının zihniyetinin, Anayasamıza ve bizim Cumhurbaşkanlığı anlayışımıza uymadığını, AKP’nin çekirdek kadrosundan bir ismin seçildiğini, bu şartlarda tarafsız olmasının mümkün olmadığını savunduk. YÖK’teki atamalar başta olmak üzere, attığı her adımda biz haklı çıktık. Cumhurbaşkanının meşruiyetini tartışma konusu yapmadık, ama devlet işinin gerektiği durumlar haricinde de görüşmeyeceğimizi açıkladık. Yani görüşmemizin sebebi, hiçbir zaman eşinin türbanı olmadı. Resepsiyon geçen yıl teke mi inmişti, hayır, ama yine gitmedim. Bugün resepsiyona katılıp, katılmamanın türbana endekslenmesi son derece yanlış olmuştur.”

Müyesser Yıldız

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/turkiye-ile-ilgili-oyle-kritik-bir-madde-var-ki-31102003.html

Kategori:Uncategorized