İçeriğe geç

22 Kasım Tarihli İlk Duruşmanın Ardından Müyesser Yıldız’ın Basın Acıklaması

Oda Tv davası olarak bilinen davanın bugün yapılan ilk duruşmasında bazı sanıkların Mahkeme Başkanı hakkında yaptıkları redd-i hakim talebi nedeniyle sanık ve vekillerinin talepleri hakkında karar verilmedi. İlginç bir duruşma yaşanırken isteyen sanık vekili avukata söz veren Mahkeme Başkanı sanıklardan sadece Yalçın Küçük’e söz vererek diğer sanıkların asilleri yerine vekilleri konuşabildi.

Bu nedenle 26 Aralık 2011 tarihine ertelenen duruşmada söz alamayan Tutuklu gazeteci Müyesser Yıldız Uğur medya mensuplarına avukatı aracılığıyla aşağıdaki açıklamanın ulaştırılmasını talep etmiş olup açıklama aynen ekte ve aşağıya çıkarılmıştır:

Bu davayı adlandırmakta zorlanıyorum. Ancak kesin olan şu; Özgür-bağımsız gazetecilik yargılanmak isteniyor.

Gazetecilik yargılanamaz. İllâ bir yargılama yapılacaksa da bunun yeri makyajlı DGM’ler değil, basın suçlarına bakan mahkemelerdir.

Ve böyle bir davada dikkate alınacak yasa da Terörle Mücadele Yasası değil, ancak Basın Yasası olabilir.

Gazeteciliğimi böyle bir mahkemede yargılatmayacağım.

* * *

Bugün benim için özel bir gün. 9 ay boyunca neyle suçlandığını bilmeden nihayet özel bir heyetin karşısına çıkmak yeterince özel.

Ancak bundan öte özel bir anlamı var. Bugün benim oğlumun doğum günü. Kamuda örgütlenmiş bir “tüzel terör örgütü“nün komploları yüzünden 20 yıldır ilk kez doğum gününde oğlumun yanında değilim.

Ama üzülmüyorum. Zira gazeteciliğimi koruma ve oğlumun ve Türk gençliğinin geleceği adına buradayım. Bu da geçer ve er geç hak batılı yener.

Sizler aracılığı ile biricik oğlumun doğum gününü kutluyorum ve ona Ahmet Kaya’nın “ Doğum günün kutlu olsun “ şarkısını gönderiyorum.

Hani o şarkıda: “Karakollar beni alır sorgular gecelerce/Hiç bekleme belki gelmem, gelemem senelerce.“ diyor ya;

Ben de:

“Özel Mahkemeler sorgular beni günlerce/Hiç bekleme belki gelmem, gelemem senelerce.“ diyorum.

Müyesser YILDIZ( 22 Kasım 2011 )

Kategori:Uncategorized