İçeriğe geç

Müyesser Yıldız’ın 27 Ocak Tarihli Duruşmadaki Konuşması

Usul ve esasa ilişkin hususlarda bazı kaygılarımı dile getirmeden önce, Sn. Başbakan’ın önceki gün tutuklu gazetecilere ilişkin açıklamaları karşısında neler hissettiğinizi sormama izin vermenizi istirham ediyorum. Bu açıklamaların yapıldığı mekânı geçip zamanlaması üzerinde durmak isterim. Bugünkü duruşmamızdan sadece bir gün önceye denk gelmesini nasıl değerlendirmeliyiz?

Yargıya müdahale mi? Adil yargılamayı etkileme mi?..

Mahkemenize bir talimat mı?..

Acaba sayın savcı veya savcılar, Sn. Başbakan hakkında bir fezleke düzenlemeyi düşünür mü?

İzninizle Sn. Başbakan’a “one minute” demek istiyorum.

Tecavüzcü değilim. Polis-asker katili değilim. Terörist ve darbeci değilim. Sadece ve sadece gazeteciyim.

Evet, bu davada bir tecavüz, katliam ve darbeden söz edilebilir. O da şudur:

Yalan ve üretilmiş “delillerle”, kanunda yer almayan suçlarla tutuklanmamız sağlanarak adalete tecavüz edilmiştir!..

İnsanların hak ve özgürlükleri gasp edilip yargısız infazlar yapılarak kelimenin tam anlamıyla haysiyet katliamı gerçekleştirilmiştir.

Hukuk ve evrensel değerlere ağır darbe vurulmuştur.

Sayın Başbakan’ın iddiaları karşısında şunları sorma hakkımız doğmuştur.

Kendileri bu davanın gerçek savcısı mıdır? Öyleyse buraya gelip iddialarını ispatlamakla mükelleftir. Zira bizi bu ağır ifadelerle suçlamasına yol açan iftiraname her birimiz tarafından parça parça edilip hükümsüz kılınmıştır.

İkinci ihtimal; Sn. Başbakan bu davanın gerçek ama gizli davacısıdır. Bu durumda buraya teşrif edip kendilerine hangi terörist eylemi düzenlediğimizi veya nasıl bir darbe yaptığımızı ispatlamalıdır.

Sayın heyetinizden, Sn. Başbakan’ın bu davaya müdahil edilmesini istiyorum.

Sayın Başkan, Değerli üyeler;

Pazartesi günü sizden ısrarla söz talebinde bulunmamızın sebebi, davanın özüne ilişkin hususa dikkat çekmekti. Mahkemenizin 05.01.2012 tarihli tutanağında, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne sorduğumuz sorunun cevabının geldiği yazılmıştı. Neydi o soru? “Ergenekon Terör Örgütü var mı?”. Şimdi de okunmasını talep ediyorum. Gördüğüm kadarıyla Emniyet Genel Müdürlüğü hala bu “örgüt”ün olup olmadığını araştırıyormuş. Gerçi Silivri’de devam eden diğer davalarda bu soru sadece Emniyet Genel Müdürlüğü’ne değil MİT’e, Genelkurmay Başkanlığı’na da sorulmuş ve “yok” cevabı alınmıştı.

Bu son teze cevap önemlidir. Çünkü görülecektir ki bizden, hala olmayan bir “örgüt”ün olmayan medya kolu mensupları olarak masumiyetimizi ispatlamamız beklenmektedir. Bu garabet kimseyi rahatsız etmiyor mu? Olmayan örgütü Silivri’de kurup “Ergenekon’dan Çıkış”ı gerçekleştirmemiz mi bekleniyor?

Sayın Başkan, Değerli Üyeler;

Bu dava artık Odatv davası değil “virüs” davasıdır. Savcıların yapması gereken işi de bizler yaptık, bu davanın müsebbibi virüsü bulduk. Bunu ortaya çıkaran da babalarının değil, devletin üniversiteleri. İlla “TUBİTAK da görecek” deniyor. İlk başvuruyu Ekim ayında ben yaptım. İlk duruşmaya kadar hiçbir girişimde bulunulmadı. 2 ay geçtikten sonra Aralık ayında TUBİTAK’tan bilirkişi için isim istenilmesi kararlaştırıldı. 1 ay sonra TUBİTAK’ın henüz isim bildirmediğini öğrendik. Bakın, 3 ay geçti ve lütfedip ne zaman bildireceklerini de bilmiyoruz. Onların keyfi gelene kadar elimiz böğrümüzde bekleyecek miyiz? Acaba TUBİTAK yetkilileri, iftiralarla insanların özgürlüğünün elinden alınmasını boru mu zannediyor? Bu durumda mahkemenizin B, C planı var mıdır; beklemeye devam mı edeceğiz?

Sayın Başbakan, Değerli Üyeler;

MİT, Genelkurmay Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ismi var, cismi yok bu “örgüt” için “yok” diyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü var olduğu iddiasında. Savcılık ve sizler de aynı kanaattesiniz ki tutukluluğumuzun devamına karar veriyorsunuz.

Bu durumda sizler, bu “örgüt” ün yerini, adresini, yöneticisini de biliyorsunuzdur. Öyleyse istirham etsem, bana o adresi verir misiniz? Mektupla üyelik başvurusunda bulunup Parlamento Muhabirleri Derneği’nden sonra buraya da üye olayım ve böylece hem “terörist gazeteci” suçlamasını hak edeyim; hem de yattığıma değsin. Zira olmayan bir örgüt yüzünden bunca aydır yatmak ve “terörist” iftiralarına maruz kalmak ciddi bir şekilde onuruma dokunuyor.

Saygılarımla arz ederim.

27 Ocak 2012

Müyesser Yıldız

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/basbakan-hakkinda-fezleke-duzenleyecek-misiniz-2701121200.html

Kategori:Uncategorized