İçeriğe geç

“Kürdistan Parlamentosu”nu Tanımak

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na Demokratik Toplum Kongresi eşbaşkanı sıfatıyla Ahmet Türk de davet edilmiş. Malûm, diğer başkanı Aysel Tuğluk.

DTK denilen, PKK-KCK’nın “Kürdistan Parlamentosu” değil mi?

Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun MHP’li üyesi Oktay Öztürk, Ahmet Türk’ün davet edilmesine karşı çıkmış, gerekçesini şöyle açıklıyor:

“Ahmet Bey milletvekili. Bağımsız da olsa BDP’nin milletvekili değil mi? Komisyonda BDP’nin temsilcisi var. Onların düşüncelerini zaten temsilcileri gelip anlatıyor. Sayın Türk farklı ne söyleyecek ki? Bu daveti anlamakta güçlük çekiyorum…”

Anlamayacak ne var? TBMM’nin “Kürdistan Parlamentosu”nu fiiilen tanımasına ve PKK’nın taleplerinin Meclis masasına konulmasına teşebbüs ediliyor.

Dahası var… Silvan katliamının yaşandığı günü hatırlayın. O saatlerde diğer eşbaşkan Aysel Tuğluk “özerklik” kararını açıklıyordu.

Sonra ne oldu? Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı; ama nereye başvurduysa DTK’nın ne olduğunu, adresini öğrenemedi. Herhalde o soruşturma takipsizlikle sonuçlanmıştır!..

Bitmedi, savcılığın bulamadığı DTK kısa bir süre sonra yine toplandı. Bu defa da “Kürt ve Ermeni soykırımını tanıma” kararı aldı.

Savcılık bu toplantıdan sonra da DTK’yı aramaya koyuldu mu bilmem; ama anlaşılan o ki savcılığın bulamadığını TBMM bulmuş.

Ne güzel!.. Ne güzel!.. Ne güzel!..

Silivri’den kucak dolusu sevgiler,

Müyesser YILDIZ

30 Ocak 2012

Kategori:Uncategorized