İçeriğe geç

“Silivri Türklere Mezar Olacak!” Mı?..

Tıkandılar… Yürümüyor… 1 yıl daha dayanabilseler milli mücadelenin de hesabını soracaklar; ama gitmiyor. İnandıramıyor, “suçu” ispatlayamıyorlar!..

Hasdal’ı, Silivri’yi boşaltsalar… Bunca iddia, infaz ne olacak? Velev ki bıraktılar; bırakılanlar öyle “yarabbi şükür” deyip uslu uslu köşesine çekileceğe benzemiyorlar. Şimdiden hesap soruyor, gasp edilen yıllarını mutlaka ama mutlaka istiyorlar.

Makyajlı yargı paketini de daha fazla makyajlayamıyorlar. Niyetleri var mıydı, o da ayrı mesele; ama görüldü ki manşetlerinde kurdukları idam sehpaları ile ileri demokrasi için “çarpışan”, yüzlerce insana yargısız infaz yapan yandaşlarını kurtarıyorlar… PKK propagandası yapanları da. Bir de özel hayatların katliamına resmen cevaz veriyorlar.

Daha ötesine “Ergenekon”u hayat-memat meselesi yapan koalisyonun büyük ortağı izin vermiyor. Ellerine yapıştı kaldı; ama ileri demokrasilerde çare tükenmiyor!..

Görüyor ve duyuyorum ki yeni strateji geliştirmişler. Doğu Perinçek ve birkaç kişi üzerinden hayata geçirildi de. Tesadüf değil, o stratejinin denemesi imiş. “Ergenekon”dan yargılanırken, savunmalarında mahkeme heyetine hakaretten mahkumiyet verilmesinden söz ediyorum. Deprem falan olmadı, normal karşılandı ya; yaygınlaştırılacakmış. Duruşma sırasında tuvalete gitmenin bile hakim iznine bağlanması çok şeyi anlatmıyor mu?

Ne olacak o zaman? Duruşmalarda ya susacağız, ya terbiyeli çocuk olup bu komploların hesabını sormayacağız. Yani öyle de, böyle de kaybedeceğiz. Sadece bizler mi? Avukatlar da risk altında. Onlar hakkında da şakır şakır dava açılıyor.

Avukat demişken, sözüm ona Öcalan’ın avukatları için “terör örgütüne yardım ettiği” kanaati hâsıl olursa 6 aya kadar görüşme yasağı getirilmesini öngören bir yasa çıkacak bugünlerde. İyi de AKP yetkilileri İmralı ile görüşmelerin yeniden başladığını açıkladığına göre böyle bir düzenlemenin ne âlemi var?

Onlar “Ergenekon”a da “terör örgütü” demiyor mu? İmralı olmadı, Hasdal? Silivri’ye uygulayıverir!..

Bu ultra post modern “demokrasi ve hukuk” karşısında;

Yargıtay’dan umut var mı? Zor!..

Ya AİHM?.. Eylül’den sonra o yol da kapanacak; Anayasa Mahkemesi, Marko Paşa olacak!..

Birileri istediği kadar çıldırsın;

Türklüğü Hasdal’a, Silivri’ye sığdıramazlar!..

Silivri’den kucak dolusu sevgiler,

Müyesser YILDIZ

02 Şubat 2012

Kategori:Uncategorized