İçeriğe geç

No Panik Beyler!..

Başbakan Erdoğan’ın özel yetkili mahkemelerle ilgili düzenleme girişimi amma da paniğe yol açtı. Silivri ve Hasdal’dakiler çıkacak diye birilerinin ödü patlıyor, aklı çıkıyor!..

Kendi nam-ı hesaba en başta duyurdum: lütfunuza, affınıza, inayetinize ihtiyacım yok. Mümkünse o paketlerinize bir geçici madde ekleyip: “İstemeyen yararlanmaz.” yazın. Alnım açık, başım dik girdiğim Silivri’den yine öyle, bileğimin hakkıyla çıkmak istiyorum; birilerinin pazarlık veya şantaj malzemesi yapılarak ve lütfuyla değil!…

Ayrıca hiç merak etmeyin ağalar, beyler; o hazırlıklar ya da kulağa kar suyu kaçırmalar bizler için değil. Aslında siz de bunu gayet iyi biliyorsunuz; ama top ayağınıza gelmiş, fırsatını bulmuşken bizlerin üzerine biraz daha beton dökmenin zevkini çıkarıyorsunuz, farkındayım.

O paketler kimler için mi hazırlanıyor? Madde madde sıralayayım:28 Şubat ekibi için. ABD’nin canını iyice sıktınız çünkü.Uludere’nin sorumlularını kurtarmak için. Zira her an “vurun” emrine dair bir ses kaydı yayınlanabilir. Onun da kimi “vuracağı” az-çok dillendiriliyor.27 Nisan Muhtırası ne olacak? Yaşar Paşa ne kadar kaçırılabilecek? O gün gelmeden tedbir almak lazım değil mi?Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümündeki ihmaller zinciri Erdoğan’ın en yakını Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne dayandı. Tutuklananların bırakılması, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin “dosya kapatılıyor” endişesi herhalde boşuna değil. Çankaya’da da kapı gibi Devlet Denetleme Kurulu raporu var.Birileri ısrarla Hrant Dink cinayetinin “Ergenekon”a monte edilmesini istiyor. Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal. Bağlayamıyor. Bağlasalar o bürokratlar ne olacak, ucu iktidara dayanmayacak mı?

Şimdilik bu kadar.

Bu paketin İmralı ayağı var ki, onu ayrıca yazacağım. Tabii Başbakan Erdoğan’ın cemaate meydan okuyan bu duruşunun dayanağını da!…

Yargı savaşınız umrumda değil;Irak’ın Türkiye eliyle bölünmesi, “Kürdistan”ın kurulması;Kürecik’e yasadışı kurulan radar,Uludere’de olanlar umurumda.

Bir de Afganistan’da düşen 12 askerimizin şehit olduğu helikopter kazası. Sahi, o “soruşturma”dan ne çıktı?

Silivri’den kucak dolusu sevgiler…

Müyesser YILDIZ

05 Haziran 2012

Kategori:Uncategorized