İçeriğe geç

Gül’ün “Takibindeki” PKK Silahları…

PKK’nın son kalleşlikleri Suriye’ye fatura edildi, “Esad silahlandırıyor”muş. Velev ki doğru, ya önceki saldırılar? “Ergenekon” dediler, “sivil anayasayı engelleme çabaları” dediler de, dilleri bir türlü “ABD, Barzani” demeye gitmedi.

Oysa o silahların kime ait olduğunu çok iyi biliyorlardı. Özellikle Abdullah Gül. Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olduğu dönemde PKK’nın elindeki ölüm makinaları seri numaralarına kadar tespit edilmişti. Menşeii ABD’ydi. Hiç unutmuyorum, Kayseri’de, baba ocağındaydı. Gazeteciler, bu silahları sordu. O da şu ‘şok’ açıklamayı yaptı:

“Yakalanan PKK’lılardan ele geçirilen silah sayısı bin 260. Bunu belgeleriyle ABD’nin önüne koyduk. Bu silahlar tabii ki, ABD’nin kendiliğinden terör örgütüne verdiği silahlar değil. Bunlar, ABD’nin yeni Irak ordusuna verdiği ama bir şekilde PKK’nın eline geçen silahlar. PKK’yı terör örgütü ilan etmiş müttefikimiz ABD’nin böyle bir şey yapacağını hiçbir zaman düşünmedik. Bu akla mantığa da aykırı. Şimdi bununla ilgili ABD Savunma Bakanlığı soruşturma başlattı. Maalesef bazı yolsuzluklar var ve maalesef bazı Amerikalı askerler de buna karışmışlar. Bunu tespit ettiler. ABD Savunma Bakanlığı soruşturmanın genişletilerek ve ciddiyetle sürdüğünü bildirdi. Ayrıca şunu da söyleyeyim: PKK’nın, Türkiye’de terör eylemlerinde kullandığı mayınların büyük çoğunluğu, Saddam döneminde Irak ordusuna bir Avrupa ülkesi tarafından verilmiş. Ele geçirdiğimiz patlayıcıların miktarı tonlarca.”

Dönemin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy da PKK silahlarının ABD kaynaklı olduğunu doğrularken: “Barzani’den kuşkulanıyoruz.” dedi.

ABD’nin cevabı ise: “PKK’yı terör örgütü sayıyoruz. Silah sağlamamız mümkün değil. Ancak iddiaları ciddiye alıyoruz ve ciddiyetle araştırıyoruz.” oldu.

Bunlar olduğunda sene 2007’ydi. 2012’deyiz. O “soruşturma”nın akıbetini merak ediyor musunuz? Öyleyse Vatan Gazetesi’nden Uğur Koçbaş imzalı şu haberi okuyun:

http://haber.gazetevatan.com/abd-pkkya-giden-silahlarin-uzerini-orttu/473104/1/Manset

Ve ABD’nin, PKK’ya giden silahların üzerini nasıl örttüğünü, ayrıca Bush’un “gölge ordusu”nun “Haçlı seferi ve İslâm’ı dünyadan silme” planları için neler yaptığını görün.

Son notum: AKP iktidarı terörü niye bitiremez biliyor musunuz? Arkasında ABD, AB vs. olduğu için değil, şundan:

Başbakan Erdoğan en olağan muhalefeti “iktidarını yıkma komplosu” olarak gördüğü gibi, kanlı PKK terörünün de “iktidarı” hedef aldığı görüşünde. Teşhis yanlış olunca doğru tedavi yapılabilir mi? Beyler, bölücülük ve terör iktidarınızdan önce, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve Türk Milleti’ni hedef almaktadır. Bunun adını böyle koymazsanız, anamızı daha çok ağlatırsınız, biline!..

Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe’ye kucak dolusu sevgiler…

Müyesser YILDIZ

12 Ağustos 2012

Kategori:Uncategorized