İçeriğe geç

Başbuğ’un ‘Görülmeyen’ “Silivri Terörü” Mesajı

“Terör örgütü yöneticiliği” iddiasıyla 7.5 aydır Silivri’de tutuklu bulunan Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, iki gün önce Gaziantep katliamı nedeniyle CNN Türk’e bir mektup gönderdi.

13 paragraflık bir sayfadan oluşan mektubun 11 paragrafı PKK terörüne ilişkindi. Son ikisi de “Silivri terörü”ne. Lâkin medyamız sadece ilk 11 paragrafa “görülmüştür” damgası vurdu. Bir Genelkurmay Başkanı’nın ağzından yapılan çarpıcı ve sarsıcı ‘terör’ kıyaslamasını ise görmezden geldi.

Başbuğ’un PKK terörüne ilişkin tespitleri netti. Sorunun adının tam konamadığını, silahı koşulsuz bırakmayanla pazarlık yapılamayacağını vurgulayıp ana bataklığın Irak’ın kuzeyi olduğunu, öncelikle bu bataklığın kurutulması gerektiğini anlatıyordu.

Hemen devamında verdiği mesaj ise ülkeyi yönetenler açısından yenilir yutulur cinsten değildi. Zira, Silivri’de de bir tür terör estiğini ima ediyordu. İşte görmezden gelinen o iki paragraf:

“Türkiye güvenlik kuvvetleriyle terörle mücadelesini sürdürürken ve şehit verilirken, Silivri’de tuhaf ve acı durumlar yaşanmaktadır. Bunu anlamak için 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin son aylardaki duruşma tutanaklarına bakılması yeterlidir.”

“Bugün pek çok kişi Silivri’de gizli tanıklar, itirafçılar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden intikam almaktan başka bir şey düşünmeyen kişilerin tanık ifadelerine dayanarak, Türk Ordusu’nun ve onun komutanlarının canları pahasına yürüttükleri terörle mücadelesinin sorgulandığını ve yargılandığını düşünmektedir.”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 23. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ: “Silivri’de TSK’dan intikam alınıyor… Askerlerin canları pahasına yürüttüğü terörle mücadelesi sorgulanıp yargılanıyor.” diyor. Daha ötesi var mı ve var mı bunlara cevap verecek bir yetkili?

Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe’ye kucak dolusu sevgiler…

Müyesser YILDIZ

25 Ağustos 2012

Kategori:Uncategorized