İçeriğe geç

PKK’lı Öğretmenleri İşe Alan Kim?

Gaziantep’te 4’ü çocuk 9 kişinin ölümüne neden olan bombalı aracı gönderen teröristin bir okul müdür başyardımcısı olduğu belirlenmiş.

Şaşırdınız mı? Hayır, şaşırmayın. Bundan 7 ay önce 27 Ocak’ta Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Habertürk televizyonunda Doğu-Güneydoğu’daki öğretmen ihtiyacı konusunda açık açık şunu söylemedi mi?

“Oraya gönderdiğimiz öğretmenler ayrıldıkları zaman, onların yerine ben ücretli öğretmen almak durumunda kalıyorum ve ücretli öğretmenlerin pek çoğu PKK tarafından yönlendiriliyorlar ve sınıflarımıza PKK’lı öğretmenleri almak durumunda kalıyoruz. PKK’yı destekleyen öğretmenleri…”

Evet Basın Kulübü’nde kelimesi kelimesine bu itirafı yaptı. Sonrasında Gazeteci Selçuk Tepeli ile Bakan Dinçer arasında şu konuşmalar geçti:

Tepeli: Bunu biraz açar mısınız? Yani, nasıl tespit edilebiliyor bu PKK’lı oldukları; ne ölçüde ve nasıl PKK’lılar ve nasıl?..

Dinçer: Organize edip ücretli öğretmen olmaları…

Tepeli: Neye yol açıyorlar, doğrusu çok merak ediyorum.

Dinçer: Tahmin edebilirsiniz, çok tahmin edebilirsiniz. Eğer yerel kaynaklara müracaat etmişseniz, yerel kaynakların birçoğu mesela Hakkari’de, mesela Şırnak’ta, mesela Van’da PKK’nın etkisi altında kalabilir. Sizin buradan gönderdiğiniz kadrolu öğretmeniniz o etki altında kalmayacaktır. Ve nitekim buna benzer biz şikayetler aldığımız zaman üzerine yoğun bir şekilde gidiyor ve çözmeye çalışıyoruz. O açıdan bakıldığında eğitimin kendi bütünlüğü içerisinde değerlendirilmesinde bence yarar var.

Tepeli: Örgüt propagandası yapıyorlar sınıflarda, okullarda.

Dinçer: Örgüt propagandası da yapıyorlar. Siz hatırlamıyor musunuz, 17 yaşında bir gencimiz dağa çıkıyorken askeri çatışmada hayatını kaybetti, henüz ortaokul öğrencisiydi o, orta öğrenim öğrencisiydi. Bu nasıl gitti oraya?

Binlerce öğretmen atanmak için ağlıyor, PKK’lı öğretmenler istihdam ediyorsunuz. En azından 7 aydır bunun böyle olduğunu biliyorsunuz… Gereğini yapıp önlem almıyorsunuz… 7 ay önce 17 yaşında bir genç vuruluyor, bugün 1 yaşındaki bebeler!..

Gerçek bu ise bir öğretmen tarafından öldürülen bebelerin duble sorumluluğu kimdedir acaba?

Dua edelim de bölgedeki valiler, emniyet müdürleri de PKK’lı çıkmasa!.. O gün Başbakan’ın özel temsilcisi sıfatıyla Oslo masasına oturan bugünün MİT Müsteşarı Hakan Fidan, PKK’lılara, “Alandaki Valiler, Emniyet Müdürleri bu noktada gerçekten çok değerli insanlar. Yani şu anda sizi bilmiyorum spesifik olarak isim vererek, şikayet edebileceğiniz şu adam düşmandır bu adam şeydir” şeklinde açık çek vermişti ya!.. Bürokratik işlemlerde “örgüt sempatizanlığı, destekçiliğinin tolere edilebildiğini” söylemişti ya!..

Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe’ye kucak dolusu sevgiler…

Müyesser YILDIZ

24 Ağustos 2012

Kategori:Uncategorized