İçeriğe geç

Erdoğan’ın Antep Düşü

Çok değil sadece 1 yıl önce öyle hayalleri vardı ki!..

12 Haziran seçimlerine 3 gün kala Gaziantep’deydi. Görkemli bir miting düzenledi. Coşkulu Anteplilere mutluluğun resmini çizdi:

“Gaziantep’i tüm Türkiye’ye örnek olarak gösteriyorum. Gaziantep’i tüm Ortadoğu’ya, dünyaya örnek olarak gösterdim. Sevgili Gaziantepliler, sizi tüm Türkiye gıpta ile izliyor. Sizi 80 vilayet gıpta ile izliyor. Gaziantep şunu bil ki: şu anda Halep’in, Şam’ın gözü senin üzerinde. Şunu bil ki; Beyrut’un, Kahire’nin, Kabil’in, Bağdat’ın gözü senin üzerinde. Nablus, Ramallah, Gazze, Kudüs şu anda seni izliyor; Gaziantep’i izliyor. Ah benim kardeşlerim! 12 Haziran’da öyle bir mühür vurun ki tüm Ortadoğu sevinç çığlıkları atsın. 12 Haziran’da öyle bir karar verin ki Erbil, Süleymaniye, Kerkük, Musul derin bir nefes alsın. 12 Haziran’da öyle bir evet deyin ki dünyanın tüm mazlumlarının, tüm mağdurlarının umudu çoğalsın…”

O gün Erdoğan, bölgedeki her şehrin bir Gaziantep olmak istediğini de söyledi: “Eğer terör olsa buraya yatırım gelir mi? Olmadığı için bak burada yatırım var.” dedi.

1 yıl sonra; Suriyeli mülteciler doldu, bölgenin tüm aktörlerinin eli Antep’e uzandı, terör geldi. Ortadoğu’dan sevinç çığlıkları değil, ama Antep’ten feryatlar yükseldi. Biz ise devlet erkânının tabutların başında toplanmasına bakıp, “Gaziantep Ruhu” çıktı diye sevindik!

Adeta “Un, şeker, yağ” hazır, birilerinin “Antep helvası” yapması bekleniyor!..

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu 1 hafta önce Kırgızistan’dan dönerken Suriye sınırında ne zaman “tampon bölge” kurulabileceğini açıkladı:

“sığınmacı sayısı çok kabarırsa”,”Türkiye’nin sınır boylarında terör yapılanması olursa” imiş.

İşte Gaziantep’in “başarı öyküsü”nün 1 yılda geldiği nokta! Belli ki sığınmacıların ardı arkası kesilmeyecek… Ya sınırda terör yapılanması, yani PKK? Çok değil aylar önce Başbakan Erdoğan, Esad’la yaptığı konuşmayı anlattı… “Bakın ben size bir kardeş olarak bir şey söylüyorum. Gelin cesurca bir adım atın, şu siyasi tutukluları bırakın.” demiş. Esad ne yapmış; yine Erdoğan’dan dinleyelim:

“Hamdolsun 2 gün geçti, genel af ilan etti. Yarın arayıp teşekkür edeceğim…”

Erdoğan’ın “siyasi tutuklular” dediklerinin arasında PKK’lılar da yok muydu? Dün teşekkür ederken bugün Esad’ın PKK’yı kullanıp, Türkiye’yi karıştırdığını söylemek nasıl bir politikadır?

Hatırlar mısınız Barzani Efendi: “Türkiye Kerkük’e karışırsa, bizim de Diyarbakır’a karışma hakkımız olur.” diye posta koyduğunda bizimkiler dut yemiş bülbüle dönmüştü!.. Sadece suskunluk mu? Barzani’ye: “Büyüksün abi!” deme noktasını aşıp, neredeyse “Kerkük Kürt kentidir” iddiasını sahiplenir hale geldiler.

Siz Şam’a, Halep’e karışmaya yeltenince, birilerine de Antep’e karışma fırsatı doğmaz mı? Barzani’ye ‘hak’ görülen, niye Esad’a ‘suç’ olsun ki?

Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe’ye kucak dolusu sevgiler…

Müyesser YILDIZ

31 Ağustos 2012

Kategori:Uncategorized