İçeriğe geç

Ya Şehitlik Yasaklanacak Ya Da Şehit Cenazeleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, medyadan bir kez daha şehit cenazelerini görmemesini, büyütmemesini istedi. Şu sözlerin başka bir tercümesi var mı?

“Bakınız bugün Afganistan’da tüm koalisyon güçlerinin askerleri var. Oradaki kayıpları bir ayda, ki bugün aldım rakamı. Koalisyon güçlerinin 158 kaybı var, aylık kayıp; fakat bunu siz ne bir Fransız gazetesinde ne İngiliz ne Amerikan gazetesinde okuyamazsınız, göremezsiniz. Fakat bizde olay olduğu anda bütün görsel medya, yazılı medya bunların hepsini verir. Sürekli olarak terörün en önemli hedefi; propagandasını yaptırabilmektir. Bu propagandayı adam bedava yaptırıyor. Bu propagandayla kendine bir güç devşiriyor. Bu ülkede terörle mücadele eden ülkenin yönetimine de bu noktada zafiyet tesis ediyor. Böyle bir gayretin içerisinde bunu bir defa halletmemiz lazım. Medya kimin yanında yer alacak?”

ABD, İngiltere, Fransa’da tek bir askerin cenazesi geldiğinde devlet başkanlarının selama durduğunu, medyanın ülke yöneticilerine nasıl ağır eleştiriler yönelttiğini bilmiyor, görmüyoruz sanki…

Erdoğan üçüncü defadır medyadan bunu talep ediyor. Oysa geçen yıl sivil toplum örgütlerini teröre tepki göstermeye, mitingler düzenlemeye çağıran da kendisiydi. Neyse!.. Her zamanki gibi: “Keşke biz yazmayınca terör bitse, şehit cenazeleri gelmese…” demeyeceğim.

Gaziantep’teki son saldırıda cenaze törenini hatırlayın. Kendisi, oğlu başta olmak üzere tüm devlet erkânı şehitlerin başında saf tuttu. O kadar etkileyici bir görüntüydü ki, tüm gazeteler manşete taşıdı; Cumhurbaşkanı Gül, “Gaziantep ruhu” oluştuğu için sevindi. Erdoğan ise bugün: “Oradaki görüntüler ve saire filan, bütün bunlar onlara maalesef istenmeyen bir gücü veriyor, katıyor.” diyor. Belli ki, bu konuda da Gül’den farklı düşünüyor.

“Gaziantep ruhu”nu, Başbakan’ın talebi ve yorumu doğrultusunda değerlendirelim:

Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakan’ın başını çektiği bu cenaze töreni yayınlanmamalı mıydı?

Böyle bir şey mümkün olamayacağına göre, önünde saf tuttukları tabutların üzerine bant mı çekilmeliydi?

Acep Başbakan, “terör örgütünün propagandası olmasın” düşüncesiyle bundan sonra şehit cenazelerine katılmayacak da onun haberini mi veriyor? Bir ihtimal daha var. Artık “devlet güvenliği” gerekçesiyle cenaze törenlerine hayatını kaybedenlerin yakınları bile neredeyse sokulmadığına göre, yoksa cenaze törenlerine yasaklama getirilmesi mi düşünülüyor?

Zaten İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin: “Güvenlik güçlerinin kaderinde şehitlik var.” dememiş miydi? Kaderi kabullenelim gitsin, törene ne gerek var ki?

Zafer Bayramı, Cumhuriyet Bayramı törenlerine “zaruri” iptaller gelmiş. Şehit cenaze törenlerinin iptaline şaşar mıyız?

Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe’ye kucak dolusu sevgiler…

Müyesser YILDIZ

1 Eylül 2012

Odatv Link: https://odatv4.com/yazar/muyesser-yildiz/ya-sehitlik-yasaklanacak-ya-da-sehit-cenazeleri-0109121200.html

Kategori:Uncategorized