İçeriğe geç

“Üstünlerin Hukuku”ndan “Tanrıların Hukuku”na!..

15.5 ay niye tutuklu kaldığımı anlamadığım gibi, niye tahliye olduğumu anlamadan Ankara’ya geldim, kendimi ormana, tilkilerin yanına attım. AKP’nin önemli bir ismiyle karşılaştım. Yıllardır tanıdığım, birlikte yürüyüşler yaptığım insandı. Samimi bir sohbet olduğu için ismini vermeyeceğim, ama zaten yazının sonunda kim olduğunu anlayacaksınız.

Beni Silivri’ye koyarlarken sessiz kalmasına rağmen, karşılaştığımızda, “geçmiş olsun”u esirgemedi. Öyle ya, onun partisine, iktidarına göre biz ‘gazeteci’ değil, ‘terörist’tik. “Cezaevinde çok onurlu bir duruş sergilediğimi” vurguladı önce.

“Her derde deva olacağı” anlatılan 3.Yargı Paketi o günlerde çıkmış, adli kontrol uygulamasında üst sınır kaldırılmıştı. Komisyonda bu düzenlemeyi görüşürken, tahliye olduğumun ertesi günü çıktığım CNN Türk’te Cüneyt Özdemir’in 5 N 1 K programında beni izlemişler. Orada anlattıklarım da epey etkili olmuş o düzenlemenin son halinde, bunu söyledi.

“İnşallah, cezaya dönüşmüş tutukluluklar sona erer, milletvekilleri, gazeteciler, askerler, öğrenciler tahliye olur” temennimi ilettim. “Meclis üzerine düşeni yaptı. Göreceksiniz, olacak” dedi.

“Lütfen bir kez Silivri mahkemelerini gidin izleyin, neler olduğunu, nasıl bir hukuk soykırımı yaşandığını kendi gözlerinizle görün. İnanın gidişiniz, kamuoyunda çok ses getirecektir” dedim.

“Evet, gitmeliyiz” dedi.

Ardından kendisiyle 12 Eylül referandumu üzeri yaptığımız tartışmaları hatırlattım, “Hani üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçilecekti? Bu mu hukukun üstünlüğü?” diye sordum. Cevabı her şeyi özetliyordu:

“Bilmiyorum duydun mu; Geçenlerde: ‘Bazı hakimler kendilerini Allah sanmaya başladı.’ dedim!..”

Duymuştum duymasına da, sonuç? O paket kimlere yaradı, gördük… “Devlet benim” diyen Başbakan Erdoğan bile sözünü dinletemiyor ki, gazeteciler, milletvekilleri, askerler, öğrenciler hala tutuklu.

Ülkemizde hukukun üstünlüğü mutlaka, ama mutlaka sağlanacak ve gerekirse bunu da biz başaracağız. Az kaldı… Bir avuç olsak da, kovulsak, atılsak, susturulsak, hapsedilsek de direnmeye devam!..

Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe’ye kucak dolusu sevgiler…

Müyesser YILDIZ

14 Ağustos 2012

Kategori:Uncategorized