İçeriğe geç

Bu Şamar Kime?

Kulaklarından tutup, Özel Yetkili Mahkeme’lere teslim etmeleri gerekirken PKK’nın Avrupa temsilcileri ile Oslo’da pazarlık masasına oturdular.

Sonra Erdoğan, “Fransa ve Almanya PKK terör örgütüne karşı bize yardım etmiyor. Almanya bu sorunun bitmesini istemiyor. Fransa bu sorunun bitmesini istemiyor” dedi.

Bunun üzerine 6 yıldır PKK ile uğraşan Paris antiterör Savcısı Thierry Fragnoli 3 savcı, 1 yardımcı hakim ve 28 komiserin sadece PKK konusunda çalıştığını belirtip, “Türk politikacılar da bazen saçmalıyorlar; fakat bu sefer söylenenleri gerçekten hazmedemiyorum” açıklamasını yaptı.

Derken bugün Paris Savcılığı’nın, Kandil için 1.2 milyon Euro değerinde tanksavar almak için pazarlık yapan bir PKK’lıyı yakaladığı ortaya çıktı.

Tanksavar almaya çalışan kişi, Oslo’da dönemin MİT Müsteşar Yardımcısı ve Erdoğan’ın özel temsilcisi, bugünün MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la masaya oturan PKK’lılardan Adem Uzun’du.

“PKK terörüne karşı Türkiye’ye kimin yardım etmediğine” dair şamar gibi bir cevap olmadı mı?!..

Madem Fransa böyle, Suriye’ye tampon bölge kurulması konusunda bu ülke ile işbirliğine gidilmesine ne demeli?

Kıssadan hissse: kendine yardım etmeyene kimse yardım etmez; işine geldiği zaman kullanır, işine gelmediği zaman da işte böyle eliyle koymuş gibi bulur.

Son bir not: Oslo pazarlıkları gerekçesiyle MİT üzerinden Başbakan Erdoğan’la savaşa tutuşanlar dahil tüm yandaş medyanın, Fransa’nın yakaladığı tanksavarcı PKK’lı Adem Uzun’un Oslo masasında olduğunu görmezden gelmesi neyin nesidir?

Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe’ye kucak dolusu sevgiler…

Müyesser YILDIZ

9 Ekim 2012

Kategori:Uncategorized