İçeriğe geç

Atatürk ve Vatanseverlik Sınırı!..

Sınırlarımıza Patriot’lar yerleştiriliyor. Anlamı “vatansever”, biliyorsunuz.

Star Gazetesi Patriot’lara ilişkin haberi, “Sınıra vatansever kalkan” başlığıyla verince şunu düşündüm:

Ülke içindeki vatanseverler Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe’ye “konuşlandırılırken” sınırlarımıza “vatansever” getiriliyor.

“Biz vatanseverleri ancak sınır dışında severiz.” politikası mı?

Ya Atatürk’ü nerede seviyorlar?

Atatürk’ün: “En büyük eserim.” dediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını yasakladılar. Törenlere katılanları gazladılar, copladılar.

Ardından 10 Kasım. Başbakan Erdoğan Anıtkabir’e gitmek yerine, kendisini Brunei Sultanı’na davet ettirip o günü orada geçirdi.

Eleştiriler üzerine Atatürk’ü en çok kendilerinin sevdiğini anlatmaya başladılar. Sevginin göstergesi olarak da şu kanıtları sundular:

“Atatürk’ün Makedonya’daki baba evini biz onarıyoruz… Manastır’da okuduğu Askeri Lise’yi de onarıyoruz.”

Dikkat buyurun: Makedonya, Manastır… Yani sınır dışı.

İçeride Atatürk’ün adını anmamaya özen gösteriyorlar. Tüm eserlerini ve politikalarını yerle bir ediyorlar. Neredeyse “diktatör” ilân edecekler.

Ama bakın, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç geçen yıl Atatürk’ü nasıl anlattı:

“Atatürk gibi muharebe meydanlarında efsanevi bir komutan, modern bir cumhuriyet kurmayı başaran, başarılı bir devrimci lidere dünya siyasetinde kolayca rastlamak mümkün değil. Onun mücadeleci kişiliği aynı zamanda işgâl altında yok olmanın eşiğine gelmiş bir imparatorluktan sağlam temellere sahip, değişime açık, millet iradesine dayanan tam bağımsız bir cumhuriyet vizyonuna da sahiptir. O hem geleceği gören hem mücadeleci hem de devrimci özellikleriyle milleti ve devleti için tarihin akışını değiştirmiştir. Atatürk yalnızca Türkiye Türk’lerinin değil, aynı zamanda barışa ve bağımsızlığa düşkün halkların ve devletlerin de ilham kaynağı, umudu ve onların da saygı duyduğu bir liderdir. Atatürk, büyük bir millet için umudun bile tükendiği bir dönemde insaf ve merhamet dilenerek bağımsızlığın korunamayacağı düşüncesiyle ortaya çıkmış, milleti örgütlemiş ve büyük bir bağımsızlık mücadelesi vermiştir. Verdiğimiz kurtuluş mücadelesi aynı zamanda anti-emparyalist bir özelliğe de sahipti. Atatürk, Türk milleti içindeki bağımsızlık ateşini yakmış, Çanakkale Savaşı’nın ardından tüm dünyaya bu milletin ayağına pranga, koluna kelepçe, boynuna zincir vurulamayacağını nihai olarak ilan etmiştir.”

Arınç bu konuşmayı nerede mi yapmıştı? Evet, bildiniz; yine yurt dışında, Makedonya’da.

Galiba Atatürk’ü de sadece ve sadece sınır dışında “seviyorlar”. Nasıl bir sevgiyse?

Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe’ye kucak dolusu sevgiler…

Müyesser YILDIZ

24 Kasım 2012

Kategori:Uncategorized