İçeriğe geç

Yürekler Silivri’deydi

Ankara Kitap Fuarı’nın son gününde tüm yürekler adeta Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe cezaevlerindeki vatanseverler için çarptı.

Güne Togan Yayınları’nda, Silivri’de 6. yılına giren Yazar Ergün Poyraz’ın kitaplarını imzalayarak başladık. Tam gün süren programda onlarca yazar ve gazeteci Poyraz’ın sevenleriyle kucaklaştı.

Öğleden sonra Cumhuriyet Kitapları standında Mustafa Balbay, Soner Yalçın ve Tuncay Özkan için “Kitaplar Zindana Sığmaz” etkinliği vardı. Balbay’ın kızı Yağmur ve eşi Gülşah Balbay, Tuncay Özkan’ın kızı Nazlıcan başta olmak üzere tüm Cumhuriyet yazarları, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Muharrem İnce başta olmak üzere onlarca CHP milletvekili, Türk Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay ile Nihat Genç; Oda Tv sanıkları Coşkun Musluk, Mümtaz İdil ve bendeniz Balbay’ın, Yalçın’ın ve Özkan’ın kitaplarını sevenleri ve okurlarıyla buluşturduk.

Bir sonraki durağım Kırmızı Kedi Yayınları standı oldu. Silivri’de özlemini çektiğim Ankara simidi eşliğinde Vatan Yahut Silivri’yi imzaladım. Gelen herkes öyle içten, öyle duyarlı ve kararlıydı ki!.. Yardımıma bir ara Cumhurbaşkanı adayım, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan’la CHP İzmir Milletvekili eski dost Dr. Aytun Çıray, gazeteci-yazar dostlarım Nihat Genç ve Yavuz Selim Demirağ da yetişti.

Kimler gelmedi, kimlerle buluşmadım ki… “Ergenekon sürek avı”nın ilk kurbanlarından merhum Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar ve ailesi; Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe’de tutuklu askerlerimizin eş ve çocukları, Milli Eğitim Bakanlığı eski Müsteşarı Necdet Özkaya, Sağlık Bakanlığı’nın Sağlık Bakanlığı olduğu zamanın isimsiz kahramanları Yücel Amil, Mehmet Sezgin; yıllarca birlikte çalıştığım Devlet eski Bakanı Sadi Somuncuoğlu’nun çocukları ve torunları, değerli Nevin Çelik hocam ve maailesi, Türk Ocakları’ndan Efendi Barutçu, tüm Türkiye’nin Fatoş Abla’sı, Türk Pavarotti Mustafa Özarslan, İlim’in ilkokul öğretmeni sevgili Şükran Kaya, Ankara’daki Besnili hemşehrilerim, ben Silivri’deyken tüm kitap fuarlarında misafirlerime simit ikram eden kadim dostlar Mercan-Cafer Zararsız, unutulmaz Adres’ten Kemal Yıldırım ve ağabeyi, 1980’lerde Site Öğrenci Yurdu’ndan arkadaşlarım, gazeteci dostlarım Dilek-Hamza Şahin, Fatma Orhon, İsmail, Aziz; Meclis emektarlarından Demet Erman, Ankara’daki manevi ana-babam Alkaya ailesini temsilen Elçin ve Hakan-Pınar, ailemizin “Demir”lerinden Meltem ve sayamadığımız yüzlerce gönül, Silivri dostu.

Tutsak tüm vatanseverler ve Kırmızı Kedi Yayınları adına hepinize minnettarım. Kucak dolusu teşekkürler, sevgiler, saygılar. Ellerinize, yüreklerinize, ayaklarınıza sağlık. İyi ki geldiniz, bize öyle güç ve moral verdiniz ki!..

Not: Bir minik okuyucum Sabri Baş adına imzalattığı kitabı unutmuş. Sayın Gönül Yurdakul adına imzaladığım kitap da standda kalmış. Kitaplar bende, şayet değerli okurlar adres veya telefonlarını bildirirse en kısa sürede ulaştırmak isterim.

Kategori:Uncategorized